YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: fotografie foto fotografische fotografie fotograaf fotografische nieuwe-fotografie nieuwe fotografie steenbergen-stipendium groningen groninger fotografie eilers picturalisten painterly-aesthetic eva besnyo picturalisme bernard f. eilers ilse bings heinrich kuhn popel coumou ilse bing besnyo picturalist bert teunissen ilya rabinovich atget lisette model leon levinstein koos breukel corbijn rankin waddell alfred stieglitz roderik henderson parks bettina rheims lee friedlander shaikhet guggenheim-prijs lotar claasen les-krims : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 526 voor - fotografie - in 0.0284109115600586 seconden.

fotografie

( fotografische) fotografie fotografie (de ~ (v.)) De kunst om door chemische inwerking van licht en/of andere vormen van straling op een gevoelige plaat, resp. ... fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Nieuwe-Fotografie

Nieuwe Fotografie Rond 1890 raakten fotografen in de greep van het idee dat ze het beste nostalgische quasi-schilderijtjes in de trant van de Haagse School konden maken om hun vak als kunst erkend te krijgen. ... fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Nieuwe Fotografie

Aanhangers van de Nieuwe Fotografie waren geïnteresseerd in alles wat met machines te maken had: ze werden geïntrigeerd door de vormen ervan (met hun koud glanzende metaal) en de producten die ze voortbrachten (de eindeloze herhaling van identieke vormen). ... fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Steenbergen-Stipendium
Steenbergen Stipendium voor Fotografie Steenbergen Stipendium voor Fotografie wordt sinds 1998 jaarlijks uitgereikt aan de beste afstuderende van de foto-academies in Nederland. ... steenbergen stipendium voor fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Groninger fotografie

De eerste rondreizende fotograaf kwam al in 1843 in Groningen aan. De eersten die zich in de Stad vestigden waren Julius Sisting, Claus Prüter en Georg Carl Hünerjäger uit Duitsland. ... fotografie - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Popel Coumou
Popel Coumou (1978) studeerde in 2004 af aan de Rietveld Academie afdeling Fotografie. Zij exposeerde bij het Amsterdams Centrum voor Fotografie (ACF) in 2004, Korzotheater Den Haag 2005 en Galerie Maurits van de Laar Den Haag 2005. ... (1978) studeerde in 2004 af aan de rietveld academie afdeling fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Eva Besnyö
Grande Dame van de Nederlandse fotografie, In haar werk staan fotografische eigenschappen als scherpte, aandacht voor het detail en voor de afdruk centraal. Eva Besnyö werd geboren in 1910 in Boedapest. ... besnyo grande dame van de nederlandse fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
ilse bing
De latere fotografe Ilse Bing wordt 1899 in Frankfurt geboren. Ze studeerde wiskunde en kunstgeschiedenis. Fotografie leerde ze zich zelf. In 1931 was de carrière van Ilse Bing nog vers. ... frankfurt geboren. ze studeerde wiskunde en kunstgeschiedenis. fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bernard F. Eilers
Volledige Bron, 2466 afbeeldingen en Relevante verwijzingen: fotograaf Bernard F. Eilers (1878-1951) heeft zich op vele terreinen van de fotografie gemanifesteerd. ... f. eilers (1878-1951) heeft zich op vele terreinen van de fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Picturalisme
In het picturalisme ( painterly aesthetic) zien we een soft focus en schilderachtige foto's. Hoe minder er van de realiteit te herkennen was des te beter de foto. ... intensiveerden zij de gevoelswaarden in hun beeld. in de fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Heinrich Kühn
Heinrich Kühn geboren Dresden 25-2-1866, gestorven Birgitz bij Innsbruck 14-9-1944 Oostenrijkse fotograaf en pionier in de fotografie Met zijn foto's, die dicht bij het impressionisme staan, geldt Kühn als de oprichter van de kunstfotografie, de eerste stijlrichting in de fotografie die zich werkelijk als eigen kunstrichting internationaal kon vestigen. ... innsbruck 14-9-1944 oostenrijkse fotograaf en pionier in de fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gordon Parks
Gordon Roger Alexander Buchanan Parks, was een Amerikaans fotograaf, filmregisseur en schrijver, geboren Fort Scott ( Kansas), 30 november 1912, gestorven New York, 7 maart 2006 Gordon Parks was autodidact en hij werkt op verschillende terreinen. ... in een pandjeshuis. masters of photography - gordon parks fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Otto Steinert
Duits fotograaf en arts, geboren 12 juli 1915 in Saarbrücken, gestorven 3 maart 1978 in Essen. Steinert is een van de invloedrijkste fotografen van de naoorlogse fotografie. ... is een van de invloedrijkste fotografen van de naoorlogse fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Arkadi Shaikhet
Russisch fotograaf, geboren Nikolajev 1898, gestorven Moskou 1959. Arkadi Shaikhet was een van de grondleggers van de fotojournalistiek in de Sovjet-Unie. biografie In 1918 verhuist Shaikhet naar Moskou. ... prijs voor zijn werk op de tentoonstelling "10 jaar sovjet- fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
August Sander
Duits fotograaf, geboren Herford 1876, gestorven Keulen 1964 ... van de herfordmijnen. august sander komt voor het eerst met fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Eli Lotar
Eli Lotar (1905-1969) Frans fotograaf Eli Lotar (volledige naam Eliazar Lotar Teodoresco) geboren in Parijs, was de zoon van de Roemeese dichter Ion Teodoresco, alias Tudor Arghezi. ... baantjes aannam, totdat hij tenslotte, aangetrokken door fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kodak
Eastman Kodak ... de bedrijfsactiviteiten leidde, bleef hij onderzoeken hoe hij fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Berenice Abbott
Amerikaans Fotografe, geboren 1898 Springfield Ohio, gestorven 1991 Monson Mane. Na experimenten in de sculptuur in het begin van haar twintiger jaren, verliet Berenice Abbott Amerika voor Parijs, waar ze haar fotografische carriere begon in 1923 als assistent en leerling van Man Ray. ... van die tijd portretteerde. berenice abbott was een meester in fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Anushka Blommers
Anushka Blommers en Niels Schumm Blommers en Schumm hebben een verfrissende kijk op de modofotografie. Ook maken zij portretten voor het Catharijne Convent in Utrecht, het Groninger Museum en voor vele bladen. ... blommers en schumm hebben een verfrissende kijk op de modo fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Geert Goiris
Belgische fotograaf, geboren 1971 te Bornem. Woont en werkt in Antwerpen. Kenmerkend voor de iconografie van Geert Goiris zijn barre landschappen, desolate, open terreinen en utopische ( architectuur)projecten. ... in het landschap. met een gezonde dosis ironie gaat hij ook de fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Becher
Bernd en Hilla Becher Duitse fotografen: het echtpaar Bernd houdt zich vanaf het begin van hun carrière in 1957 bezig met èèn onderwerp, namelijk het fotograferen van industriële architektuur. ... werkte dat niet. en al snel merkten ze dat de industrie- fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Albert Renger-Patzsch
Duits fotograaf, geboren Würzburg 22 juni 1897, gestorven Wamel 27 september 1966. Renger-Patzsch was een van de voornaamste vertegenwoordigers van de Neue Photographie of de Neue Sachlichkeit, een stroming waarin men de foto voor zichzelf wilde laten spreken. ... folkwang. in deze tijd ligt zijn zwaartepunt in de industrie fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nicephore Niepce
Joseph Nicéphore Niépce (1765-1833) De Franse scheikundige Joseph Nicephore Niépce (7 maart 1765 - 5 juli 1833) is uitvinder van de fotografie op metalen platen in 1822 en van het irisdiafragma, maker van de eerste foto; Camera Obscura In 1519 beschrijft Leonardo da Vinci hoe een camera obscura kan gebruikt worden voor het waarnemen van zonsverduisteringen. ... niepce (7 maart 1765 - 5 juli 1833) is uitvinder van de fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Werner Mantz
Duits- Nederlandse fotograaf Duitsland met zijn foto's van moderne architectuur. In 1921 opent de jonge fotograaf Werner Mantz in het hartje van zijn geboortestad Keulen aan de Hohenstaufenring zijn eerste atelier voor architectuurfoto's. ... mantz, in zekere zin noodgedwongen, over op kinderportret fotografie - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 9