YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: film cinematografie avondvullende film film noir feature film franse film zwarte film stomme film nederlandse-filmdagen nederlands-film-festival international film festival rotterdam taal voorzetsels bafta documentaire documentaires groningen sofia coppola robert redford novecento gouden-kalveren mijke de jong cultfilms groninger film festival easy rider cultfilm the exorcist steven spielberg gouden-kalf eva marie saint william friedkin sidney poitier 2001: a space odyssey claude jutra swinging london indiana jones matt damon romy schneider john wayne ingmar bergman : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1090 voor - film - in 0.0579760074615479 seconden.

film

Een film of rolprent is een verhaal dat wordt uitgebeeld in een serie snel opeenvolgende stilstaande beelden. De snelheid waarmee de beelden worden geprojecteerd is zodanig dat deze beelden een vloeiende en continue beweging lijken te vormen. ... film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

film noir

Film noir Een film noir ( Frans: zwarte film) is een film in de stijl en sfeer die in de eerste plaats wordt geassocieerd met misdaadfilms, waarin de hoofdfiguren in een nihilistische en existentiële wereld leven. ... film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Franse film

Franse Film ... film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

feature film

Feature film ... film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Stomme film

Een stomme film (Nederland) of stille film (Vlaanderen) is een film waarin alleen het beeldsignaal voorkomt. Pas in 1927 werd het met de introductie van de geluidsfilm mogelijk om geluid en beeld synchroon af te spelen.Om het gemis van geluid op te vangen, kwamen in de stomme film vaak intermezzo's in de vorm van tekstbeelden voor die de situatie op het scherm verduidelijkten of een stukje hoognodige dialoog weergaven.Bij de vertoning van een stomme film in een bioscoop werd ook vaak muziek gemaakt. Het waren vaak slapsticks (komische films) die de hoofdmoot vormden van deze filmvoorstellingen. ... film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Nederlands-Film-Festival

Het Nederlands Film Festival is een filmfestival dat sinds 1981 jaarlijks in september en oktober wordt gehouden in Utrecht. Ieder najaar is Utrecht het bruisende middelpunt van de Nederlandse film met een programma boordevol premières van Nederlandse speelfilms, documentaires, korte films en tv-drama. ... film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

International Film Festival Rotterdam

Het International Film Festival Rotterdam ( opgericht door Huub Bals in 1972 onder de naam Film International ) is in de loop der jaren uitgegroeid tot een groot en veelzijdig filmevenement dat onveranderd aandacht vraagt voor de nieuwste onafhankelijke en vernieuwende films uit de hele wereld. ... film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
documentaire
Een op documenten, feiten berustende film. ... een op documenten, feiten berustende film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bafta
test British Academy of Film and Television Arts ... test british academy of film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Is op of door juist in 'De film The Imitation Game is geïnspireerd op/door het leven van Alan Turing'?

Het is allebei juist. Bedoeld is dat de makers van de film het leven van Alan Turing interessant genoeg vonden voor een film. Dat kan uitgedrukt worden door geïnspireerd door én geïnspireerd op. Geïnspireerd op is het gebruikelijkst. ... op of door juist in 'de film - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Robert Redford
Charles Robert Redford Jr. (18 augustus 1937) is een beroemd Amerikaans acteur, beroemd om zijn rollen in onder andere Butch Cassidy and the Sundance Kid, All the President's Men, The Sting, en The Great Gatsby. Naast zijn werk voor de camera is hij ook regisseur van onder andere Quiz Show, The Milagro Beanfield War. Redford startte ook het Sundance Film Festival, dat hij noemde naar zijn rol in Butch Cassidy and the Sundance Kid. Het festival is bedoeld om onafhankelijke filmmakers in de Verenigde Staten een kans te geven. ... the milagro beanfield war. redford startte ook het sundance film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
2001: A Space Odyssey
2001: A Space Odyssey (1968) is een sciencefictionboek en -film. Beide zijn gebaseerd op 'The Sentinel', een kort verhaal van Arthur C. Clarke. Zowel het boek als de film ontstonden uit de samenwerking tussen Arthur C. Clarke en Stanley Kubrick. ... 2001: a space odyssey (1968) is een sciencefictionboek en - film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Swinging London
In 1966 won Blow-up van Michelangelo Antonioni de Gouden Palm in Cannes. ' London' had in deze film een hoofdrol en gaf zijn naam mee aan een filmgenre: de Swinging London- film. ... antonioni de gouden palm in cannes. ' london' had in deze film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
William Friedkin
Amerikaans film- en televisieregisseur, geboren 29 augustus 1935 in Chicago. ... friedkin amerikaans film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

cultfilm

Een 'cultfilm' is een film die een kleine maar betrokken groep fans aantrekt of een film die vele jaren populair is gebleven door de toewijding een kleine groep van volgelingen. Vaak is het een film die mainstream niet zoveel succes behaalde, maar dit is niet altijd het geval. Soms is de reactie van het publiek anders dan wat bedoeld is bij de makers, hoewel gewoonlijk een film cult wordt als het onverwachte elementen bevat of een controversioneel onderwerp heeft. ... film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Steven Spielberg
Steven Allan Spielberg (Cincinnati (Ohio), 18 december 1946)is een succesvolle Amerikaanse regisseur en producent van (speel)films. Steven Spielberg maakte zijn eerste amateurfilm met script, waarvoor hij de nodige fondsen bekomen had met zijn handeltje in bomen, toen hij twaalf jaar oud was. Een jaar later won hij een prijs voor zijn veertig minuten durende oorlogsfilm, genaamd Escape to Nowhere. Op zestienjarige leeftijd werd Spielbergs ambitieuze 140 minuten durende sciencefictionfilm, Firelight, vertoond in een lokaal filmtheater.Toen hij nog filmcollege liep in California State University werd Amblin', zijn kortfilmpje van vierentwintig minuten, vertoond op het Atlanta Film Festival. Het werd zo goed ontvangen dat het hem als twintigjarige een zevenjarig contract als televisieregisseur opleverde bij Universal-MCA. ... een succesvolle amerikaanse regisseur en producent van (speel) film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gouden-Kalf
Het Gouden Kalf is de grote prijs van het Nederlands Film Festival. Sinds 1981 wordt deze prijs jaarlijks tijdens het festival uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. ... het gouden kalf is de grote prijs van het nederlands film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mijke de Jong
Mijke de Jong, geboren 23 september 1959, Rotterdam, regisseert televisiedrama, speelfilms, korte films, documentaires en theaterstukken. Haar films wonnen verschillende prijzen waaronder het Gouden Kalf voor Beste Actrice in 1997 voor de vijf actrices van Broos. ... 23 september 1959, rotterdam, regisseert televisiedrama, speel film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Groninger Film Festival

Filmfestival in 1981 opgezet door o.a. Tjerk Bekius, Frans Stroink en Jack Lina. In 1982 werd Henk Spoelman, directeur van de USVA voorzitter van de in dat jaar opgerichte Stichting Groninger Film Festival. ... film - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Indiana Jones
Raiders of the Lost Ark is een avonturenfilm van Paramount Pictures uit 1981. Het was de eerste film over de avonturen van de fictieve archeoloog Indiana Jones, gespeeld door Harrison Ford. De film werd geregisseerd door Steven Spielberg.De film werd geproduceerd en geschreven door George Lucas, die een avonturenfilm wilde maken in de stijl van de \ ... jones raiders of the lost ark is een avonturen film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Easy Rider
Easy Rider is een legendarische cultfilm uit 1969 met Dennis Hopper en Peter Fonda in de hoofdrol. Zij waren eveneens respectievelijk regisseur en producer. Jack Nicholson speelt een belangrijke bijrol, welke zijn grote doorbraak zou betekenen. Deze film is de eerste film afkomstig uit de protestcultuur van de hippie-beweging, en daarmee de eerste film die in gaat op de jeugdcultuur. Ook is het de eerste film waarvan de soundtrack volledig uit popmuziek bestaat. Muziek van, vooral, The Byrds, maar ook The Band, Jimi Hendrix en Steppenwolf maken deel uit van deze soundtrack. Centraal in de film staat de tegenstellingen tussen jeugd en de oudere generaties en het platte land en de stad. Ook is de film een ode aan de vrijheid en het weidse Amerikaanse landschap. ... rider easy rider is een legendarische cult film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Eva Marie Saint
A confrontation between Terry (Marlon Brando) and Edie (Eva Marie Saint) which begins with a fight and ends with a slow-burning kiss in Elia Kazan's classic film. ... and ends with a slow-burning kiss in elia kazan's classic film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Sidney Poitier
Sidney Poitier (Miami, Florida, 20 februari 1927) is een Bahamaans-Amerikaans acteur en regisseur. Sidney Poitier wordt beschouwd als een van de eerste grote zwarte filmsterren, die grote, dramatische rollen ging spelen in een tijd dat zwarte acteurs gewoonlijk stereotype-bevestigende rollen speelden, en rollen ging spelen die normaal enkel aan witte acteurs werden gegeven. Hij is de eerste zwarte persoon die een Oscar won voor de hoofdrol in een film. ... poitier wordt beschouwd als een van de eerste grote zwarte film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Sofia Coppola
Sofia Coppola (New York City, 14 mei 1971) is een Amerikaanse actrice en regisseur. Ze was in 2004 de eerste Amerikaanse vrouw die een Oscarnominatie kreeg voor beste regisseur. Uiteindelijk won ze een Oscar voor het beste script voor haar film Lost in Translation. ... uiteindelijk won ze een oscar voor het beste script voor haar film - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 1