YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: kees van dijk parlementaire enquetes 1851-heden rsv-enquete evelien eshuis marcel van dam parlementaire enquete parlementaire enquete rsv (rijn-schelde-verolme) (1983-1984) minister van aardenne nelissen enquete rsv theo joekes evelien de vlieger ontleden taal agrotoerisme, labeling het ontwerpen, drukken en leveren van etiketten het doorbrengen van zijn vrije tijd in natuurparken zinsdelen (redekundig ontleden) basisregels ietje rijnsburger hun / hen karlijn stoffels indirect object (wat is dat?) oorzakelijk voorwerp nel van der zee arie pleysier sebastiaan van doninck m a m renes boldingh ocw tweede kamercommissie tweede kamercommissie voor onderwijs plenaire behandeling cultuur en wetenschap hans g kresse charlotte dematons dwerg pygmee leer van de informatieverwerking pygmeeen : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 26 voor - evelien eshuis - in 0.0599961280822754 seconden.
Parlementaire enquête RSV (Rijn-Schelde-Verolme) (1983-1984)
In 1983-1984 werd een parlementaire enquête gehouden naar de ondergang van het scheepsnieuwbouwbedrijf Rijn-Schelde-Verolme (RSV). Dat bedrijf was eind jaren '60 mede onder druk van de overheid door een fusie ontstaan. ... precies een maand later op 24 maart 1983 gaf de tweede kamer op initiatief van cpn-kamerlid evelien eshuis opdracht tot een parlementaire enquete. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Evelien De Vlieger

Evelien De Vlieger werd op 15 juli 1969 in Gent geboren. Ze studeerde Germaanse talen en Literatuurwetenschappen in Gent. Na haar studie deed De Vlieger redactiewerk en copywriting en werkte ze twaalf jaar voor een productiehuis dat reizende tentoonstellingen en spelkoffers voor kinderen maakte. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
agrotoerisme - (het doorbrengen van zijn vrije tijd in natuurparken)
agrotoerisme, het doorbrengen van zijn vrije tijd in natuurparken en educatieve pretparken, waar men dan aan actieve educatieve tijdsbesteding kan doen. De term is afkomstig van Herman Eshuis. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Ietje Rijnsburger
Ietje Rijnsburger is op 11 april 1952 in Haarlem geboren. Van jongsaf heeft ze willen illustreren. Als kind keek ze heel kritisch naar de illustraties in haar boeken, omdat ze graag zelf fantaseerde bij de verhalen. ... het huisje in bij ons thuis (1998) van evelien van dort wordt in het boek zo gedetailleerd beschreven dat rijnsburger ervoor koos het niet te tekenen, alleen af en toe een st - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
labeling - (het ontwerpen, drukken en leveren van etiketten)
labeling, [ʹle:bəlɪŋ] het ontwerpen, drukken en leveren van etiketten: “Als vertegenwoordiger bij Eshuis zou je eigenlijk labeling-adviseur moeten heten. […] Eshuis Labeling! - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Karlijn Stoffels
Foto: Bert Verhoeff Karlijn Stoffels is op 24 juni 1947 in Amsterdam geboren. Zij studeerde Frans en Nederlands in Leiden, deed onderzoek op de Ecole Pratique des Hautes Etudes in Parijs, zat op Schrijversvakschool 't Colofon in Amsterdam (afdeling Drama) en leerde scenarioschrijven bij Videcom in Hilversum. ... khalid gaat over de prille liefde tussen evelien en khalid, twee twaalfjarige kinderen. ... een belangrijk deel van het boek speelt zich af in het weeshuis van dokter korczak. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Lijdend voorwerp (wat is dat?)
Het lijdend voorwerp is degene die of datgene wat de werking van het werkwoord direct ondergaat. Een andere naam voor het lijdend voorwerp is daarom direct object. In bijvoorbeeld ‘Ik koop een fiets’ ‘ondergaat’ een fiets direct de werking van het werkwoord kopen. ... (wat showde denise? de kleren die zij die ochtend had gekocht ) evelien vertelde dat ze volgende week op vakantie gaat. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Nel van der Zee
Pieternella Cornelia van der Zee is op 7 maart 1921 in Brussel geboren. Na de mulo en een verblijf van enkele jaren in het buitenland was ze leerlingverpleegster in het Stads- en Academisch Ziekenhuis in Utrecht. ... trekt u maar partij voor haar, hoor! door u laat ze zich afzoenen, maar voor ons is ze een spook...' eveliens vader beklaagt zich er in met mijn voeten onder je vest (1974) over dat zijn dochter zo vaak van huis is. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Arie Pleysier
Arie Pleysier werd op 1 januari 1891 geboren in Vlaardingen. Hij groeide op in een arbeidersgezin, zijn vader was haringpakker. Na de lagere school en wat destijds ‘de tussenschool’ werd genoemd, slaagde Pleysier in 1905 op veertienjarige leeftijd voor het toelatingsexamen van de beroemde Rijkskweekschool in Haarlem, bijgenaamd ‘de Bak’. ... evelien en kees kousemaker schrijven in wordt vervolgd. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
M.A.M. Renes-Boldingh
Margaretha Anna Maria Renes-Boldingh werd geboren op 20 december 1891 in Nes op Ameland, waar haar vader arts was. Samen met haar twee jongere zusjes had ze een gelukkige en beschermde jeugd. ... in wij willen werken (1953) zoeken aleid en evelien na hun hbs-examen een baan. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Sebastiaan Van Doninck
Sebastiaan Van Doninck is op 5 juli 1979 geboren in Herentals, België. Hij groeide op in Gierle, een dorp nabij Antwerpen, in een gezin met twaalf broers en zussen. ... microben (2007) van geert bouckaert, van wolf tot watje (2008) van jan paul schutten en vergif & verboden producten (2011) van evelien de vlieger kregen luchtige illustraties in zachte tinten. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Gerard van Straaten
Gerard van Straaten werd op 17 april 1924 in Den Haag geboren. Van de vijf broers die het gezin telde, werden er twee tekenaar: hijzelf en zijn broer Peter. ... over gerard van straaten kees en evelien kousemaker (sam.), wordt vervolgd. ... wilkeshuis. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Martin Bril
Martin Bril (Utrecht, 21 oktober 1959) is een Nederlandse columnist en schrijver. ... verder publiceert hij in vrij nederland het feuilleton evelien, dat onder regie van rita horst een televisieserie werd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
A.M. de Jong
Adrianus Michiel de Jong werd geboren op 29 maart 1888 te Nieuw-Vossemeer in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant. Hij was het zesde kind in een reeks van twaalf. ... samengesteld door evelien en kees kouwemaker. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (ocw)
Deze Tweede Kamercommissie voert overleg met de bewindslieden van OCW over onderwijsaangelegenheden, het wetenschapsbeleid en het cultuur- en mediabeleid. Daarnaast bereidt de commissie de plenaire behandeling voor van wetsvoorstellen op deze beleidsterreinen. ... griffier is evelien de kler. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Rueb, Anna Catharina
... auteurs: mariek hilhorst en evelien rijsbosch biografienummer in 1001 vrouwen: 993 - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Frans Piët
Frans Piët werd op 17 februari 1905 in Haarlem geboren, waar zijn vader een slagerij annex levensmiddelenbedrijf beheerde. Na de lagere school ging hij naar de lts, afdeling bouwkunde en timmeren. ... kees en evelien kousemaker (sam.), wordt vervolgd. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Anna Woltz
Anna Woltz is op 29 december 1981 in Londen geboren. Anderhalf jaar later verhuisde het gezin naar Den Haag, waar haar zusje Sarah ter wereld kwam. Anna groeide op in een schrijversmilieu: zowel haar vader Wout Woltz als haar moeder Marja Roscam Abbing was werkzaam in de journalistiek; haar moeder is bovendien kinderboekenschrijfster. ... evelien lombaert, aangespoeld. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Hans G. Kresse
Hans G. Kresse werd op 3 december 1921 in Amsterdam geboren. Zijn eerste strips, Tarzan en Tom Texan, verschenen in het blad De Verkenner, in respectievelijk 1938-1940 en 1950. ... kees en evelien kousemaker (samenstelling), wordt vervolgd. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Nederlandse grammaticaboeken
Hieronder volgt een lijstje met goede grammaticaboeken. Een aanrader is ook het weblog van de Taalprof, waarop de zinsdelen en veel grammaticale kwesties op een toegankelijke manier besproken worden. ... hans broekhuis en evelien keizer (2012). - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Charlotte Dematons
Charlotte Maria Delphine Dematons is op 21 september 1957 geboren in Évreux, Normandië (Frankrijk). Omdat haar moeder afkomstig was uit Nederland, zijn Charlotte en haar jongere broer Paul tweetalig opgevoed. ... evelien pullens, het fluisterkleed. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
informatiekunde - (leer van de informatieverwerking)
informatiekunde, het verwerken van gegevens met behulp van computers; informatica *. De laatste tijd hoort men vaker it, afkorting van informatietechnologie. ... (alkeline van lenning, irene meijer, evelien tonkens en monique volman: wel feministisch niet geemancipeerd. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Wam Heskes
Foto © Anefo / Spaarnestad Photo Willem Frederik (Wam) Heskes werd op 29 juli 1891 in Delft geboren als zoon van Adrianus Heskes en Catharina Jansen. Zijn vader was leraar aan de plaatselijke hbs. ... in: de lach, jaargang 47-4-1972 evelien en kees kousemaker, wam heskes. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Willy Schermelé
Willy Schermelé werd op 4 augustus 1904 geboren in Amsterdam. Op de hbs kreeg ze schilderles van Otto Hanrath, een Nederlandse kunstschilder die werkte in de stijl van de Nieuwe Zakelijkheid. ... samengesteld door evelien en kees kousemakers. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 142