YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: erica terpstra pvda vvd d66 nel ginjaar-maas geurtsen jeanne fortanier-de wit ginjaar vrouwen in de politiek jo schouwenaar-franssen neelie smit-kroes lamberts joke stoffels-van haaften annemarie jorritsma rita verdonk haya van someren annelien kappeyne van de coppello roethof ayaan hirsi ali els veder loek hermans kabinet arp chu rene van der linden sgp anna de waal mat herben paul russell job cohen smit-kroes vermeend mariko peters bos jos van kemenade frans weekers huub hermans van der hoeven tweede kamerverkiezingen sinds 1918 evan rozenblad : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 38 voor - erica terpstra - in 0.012319803237915 seconden.
Vrouwen in de VVD
De VVD is vanaf haar ontstaan een sterk emancipatorische partij geweest, waarin vrouwen steeds een belangrijke rol speelden. De VVD zette zich (vaak samen met de PvdA en later met D66 ) in voor gelijke rechten van mannen en vrouwen. ... kamerleden in de laatste decennia van de 20e eeuw behoorden erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wetenswaardigheden staatssecretarissen
Wie waren de jongste en oudste staatssecretarissen, hoeveel vrouwelijke staatssecretarissen waren er en wat waren hun maatschappelijke en bestuurlijke achtergronden? Rondom welke staatssecretarissen speelde er een crisis? ... volksgezondheid jacques wallage onderwijs, sociale zaken erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kamerleden in opspraak
Enkele keren kwamen Kamerleden in opspraak. Vaak ging het daarbij om (vermeende) vermenging van politieke en zakelijke belangen, maar ook schending van geheimhouding, het in aanraking komen met justitie of een opgerakeld verleden. ... 1982 mogelijke betrokkenheid bij fraudezaak geen gevolgen erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1977
Grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen van 1977 was de PvdA, die tien zetels won, met de leuze "Kies de minister-president". Ook de VVD (van 22 naar 28 zetels) en D'66 (van zes naar acht) deden het goed. ... als ed nijpels en loek hermans, alsmede oud-zwemkampioene erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Klenie Bimolt
Klena Greetje ( Klenie) Bimolt (Assen, 8 juni 1945) is een voormalig zwemster die als Groningse grossierde in nationale titels op de 100 en 200 meter schoolslag. ... de 4 x 100 meter wisselslag estafette. haar ploeggenoten waren erica - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Ronald Westerhuis
Geboren in 1972 te Tiel. Woont en werkt in Zwolle. Website: sculptuur gaat door waar de natuur ophoudt' Met mijn werk probeer ik het materiaal waar ik eigenlijk exclusief mee werk, zijnde roestvrij staal dichter bij het publiek te krijgen door de andere schoonheid te laten zien i. ... sculptuur in het holland heineken huis in athene 2004 door erica - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Eerste Kamerverkiezingen 2003
Op 26 mei 2003 kozen de Provinciale Staten een nieuwe Eerste Kamer. Door de verkiezingsuitslag kon het nieuwe kabinet-Balkenende II rekenen op een meerderheid van 41 van de 75 Eerste Kamerzetels: 23 van het CDA, 15 van de VVD en 3 van D66. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. E. (Els) Borst-Eilers
Minister van Volksgezondheid in de kabinetten-Kok en bij de verkiezingen 1998 lijsttrekker van D66. Werd na een loopbaan als arts, ziekenhuisdirecteur, hoogleraar en vicevoorzitter van de Gezondheidsraad minister in het kabinet-Kok I. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. P.S. (Pieter) Gerbrandy
Fries, jurist, hoogleraar, maar bovenal oorlogspremier. Was gedeputeerde in Friesland en hoogleraar handels- en procesrecht aan de VU en al in 1929 kandidaat-minister. Trad in 1939 tegen de zin van zijn partij toe tot het tweede kabinet-De Geer en werd in september 1940 door de koningin aangezocht als premier, omdat hij, anders dan De Geer, onvoorwaardelijk streed voor herwinning van de vrijheid. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Dr. W. (Wim) Drees jr.
Voorman van DS'70 en Rekenkamerlid. Maakte carrière als (kundig) ambtenaar op Financiën en als hoogleraar openbare financiën. Stapte in 1971 de politiek in als aanvoerder van DS'70, een rechtse afsplitsing van de PvdA. ... februari 1947 echtgeno(o)t(e)/partner drs. a.e. gescher, anna erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Daniel Lohues
Daniël Lohues Daniël Lohues (16 februari 1971) is een Nederlands componist en zanger, afkomstig uit Erica in Zuidoost-Drenthe. Bands en muzikale projecten Na enige jaren in diverse Engels- en Nederlandstalige bands, waaronder The Charlies, te hebben gespeeld richt Lohues in 1994 de groep Skik op. ... 1971) is een nederlands componist en zanger, afkomstig uit erica - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Kabinet-Ruijs de Beerenbrouck III (1929-1933)
Tijdens deze kabinetsperiode breekt, na de beurskrach van oktober 1929, een economische wereldcrisis uit. Ook Nederland krijgt hiermee in sterke mate te maken. Het kabinet is genoodzaakt een krachtig bezuinigingsbeleid te voeren en allerlei crisismaatregelen te nemen. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
W.H. de Vries
Aardewerkfabriek Fris begon in Gouda maar is vanaf 1947 gevestigd in Edam met als adviseur en ontwerper (Willem Hendrik) W.H. de Vries. Andere ontwerpers waren Nel Bruynzeel, Dick Gerrits, Hannie Terpstra, Emile Truyen, Jan Lucassen en Floris Meydam. ... erica - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
E. (Elske) ter Veld
Bevlogen Groningse 'rooie vrouw', die na een studie aan de Sociale Academie werkzaam was bij de vakbeweging. Was vervolgens in de Tweede Kamer een toonaangevend en ter zake kundige woordvoerster sociale zekerheid. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Eerste Kamerverkiezingen 2007
Het CDA haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 21 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Jos Werner. Het CDA had voor de verkiezingen 23 zetels in de Eerste Kamer. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Richard Minne
Richard Minne 1891-1965 Vlaams dichter en prozaschrijver geboren: 30 november 1891 te Gent overleden: 1 juni 1965 te Sint-Martens-Latem Richard Julius Minne werd op 30 november 1891 te Gent geboren als enig kind van zeer eenvoudige lui. ... als: van bitterheid en ontgoocheling doortrokken. malve en erica - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
H.F. (Hans) Dijkstal
Flamboyante, goedlachse liberale voorman en minister die wars was van populisme. Kwam na een loopbaan als zelfstandig adviseur en het wethouderschap van Wassenaar in 1982 voor de VVD in de Tweede Kamer. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
K. Schippers
K. Schippers (1936) Nederlands schrijver en dichter, geboren 6 november 1936 Amsterdam, ' De werkelijkheid niet intensiveren, maar verijlen, wegmaken.' K. Schippers, Pseudoniem van Gerard Stigter, schrijft gedichten, verhalen, beschouwingen en romans. ... en het bijzondere op te heffen. in 1960 trouwde hij met erica - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mr. P.J. (Pieter Jelles) Troelstra
De grote voorman van de sociaaldemocraten aan het einde van de negentiende en begin van de twintigste eeuw. Was advocaat in Leeuwarden en richtte in 1894 met 11 anderen de SDAP op. Kwam in 1897 met Van Kol in de Tweede Kamer en werd, ondanks de afkeer die anderen van zijn denkbeelden hadden, al snel erkend als goed politiek debater. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mr. P.J. (Pieter) Oud
Staatsman, geschiedschrijver, staatsrechtgeleerde en voorman van de VDB en de VVD. Begon zijn loopbaan als kandidaat-notaris en belastingontvanger en was al op jonge leeftijd een vooraanstaand en veelzijdig Tweede Kamerlid. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kandidaten CDA Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staa n de eerste 30 van de kandidatenlijst van het CDA bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017. ... erica - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
bonkaarde
Ook wel bonkveen. Het bovenste losse veen van een hoogveenpakket dat voor de turfproductie minder geschikt was. Afhankelijk van de samenstelling werd het bolster (bruin, jong mosveen), motveen (ingedroogd, brokkelig veen) of spalter (gelaagd veen) genoemd. ... op het terrein van het industrieel smalspoor museum in erica - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Doezum
Doezum is een streekdorp in de gemeente Westerkwartier in de Nederlandse provincie Groningen. Het dorp heeft 1.210 inwoners (1 januari 2020). Het dorp ligt ten zuidwesten van Grootegast, ten noorden van Marum en ten noordoosten van Surhuisterveen. ... erica - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
kunstenaar Francis Bacon
Engels- Ierse kunstenaar, geboren 28 oktober 1909 te Dublin - overleden 28 april 1992 in Madrid. Hij maakte portretten van personen, waarbij het gezicht of lichaam misvormd was om een betere indruk van hun psychische en emotionele gesteldheid te geven. ... museum of modern art). in 1946 sluit hij een contract met erica - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 49