YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: design emile roemer e.g.m. (emile) roemer sp jan marijnissen agnes kant tweede kamerverkiezingen 2010 sp en tweede kamerverkiezingen leider emile roemer harry van bommel 2010 kiesdeler renske leijten sp en tweede kamerverkiezingen 2010 kunst literair socialistische partij ron meyer 2017 sp en tweede kamerverkiezingen 2012 lijst 2017 eerste kamer dennis de jong 15 zetels 3 zetels socialistische partij (sp) tiny kox 9 zetels 2012 tweede kamerverkiezingen 2012 rood, jong in de sp mark rutte rita verdonk lijsttrekker fred teeven lijsttrekker sp lijsttrekker - sp cda vvd groenlinks : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 156 voor - emile roemer - in 0.0198268890380859 seconden.

E.G.M. (Emile) Roemer

Emile Roemer (1962) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van de SP en vanaf 5 maart 2010 fractievoorzitter en politiek leider van de SP. Hij was lijsttrekker van de SP bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2010, 2012 en 2017. ... ( emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SP en Tweede Kamerverkiezingen 2010
De SP haalde bij de verkiezingen op 9 juni 2010 15 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was de nieuwe politiek leider Emile Roemer. Tussentijds waren de partijleiders Agnes Kant en Jan Marijnissen teruggetreden. ... in de tweede kamer. lijsttrekker was de nieuwe politiek leider emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Socialistische Partij (SP)
De SP is een socialistische, eurosceptische partij. Sinds 5 maart 2010 is Emile Roemer politiek leider. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. ... socialistische, eurosceptische partij. sinds 5 maart 2010 is emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SP en Tweede Kamerverkiezingen 2012
De Socialistische Partij had bij de verkiezingen van 12 september 2012 Emile Roemer als lijsttrekker. Het verkiezingsprogramma is getiteld 'Nieuw vertrouwen'. ... partij had bij de verkiezingen van 12 september 2012 emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers Socialistische Partij (SP)
Emile Roemer is sinds 2010 lijsttrekker van de SP. Voor hem was Jan Marijnissen sinds 1993 lijsttrekker. Marijnissen bracht de partij tot 25 zetels bij de verkiezingen van 2006. ... socialistische partij (sp) - hoofdinhoud emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SP en Tweede Kamerverkiezingen 2017
De Socialistische Partij (SP) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Emile Roemer als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma is 'Pak de macht'. ... partij (sp) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... beertema (pvv) maurice koopman (50plus) ahmed marcouch (pvda) emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Socialistische Partij (SP)
De fractie van de SP telt sinds de verkiezingen van 9 juni 2010 vijftien leden. Dat aantal bleef na de verkiezingen van 12 september 2012 ongewijzigd. Na de verkiezingen van 22 november 2006 waren dat er 25. ... 25 zetels. de fractie is in de oppositie. fractievoorzitter is emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2012
Op 12 september 2012 waren er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012. Bij de verkiezingen kon worden gestemd op kandidaten van 21 partijen, waaronder elf nieuwkomers. ... partij had bij de verkiezingen van 12 september 2012 emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen
De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. ... socialistische, eurosceptische partij. sinds 5 maart 2010 is emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen in Tweede en Eerste Kamer
Omdat we in de Nederlandse politiek een stelsel van evenredige vertegenwoordiging hanteren, bestaan de Tweede en Eerste Kamer uit afgevaardigden van verschillende politieke partijen. Welke partijen in de Kamers zitten kan in theorie dus per vier jaar verschillen. ... socialistische, eurosceptische partij. sinds 5 maart 2010 is emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... was bas van der vlies dat, vanaf 1986. lijsttrekkers sp emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leiderschapswisselingen
Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... rond haar persoon waren daar de belangrijkste redenen voor. emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... 3 geert wilders nederland weer van ons kandidatenlijst sp 4 emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... in de tweede kamer. lijsttrekker was de nieuwe politiek leider emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
H.P.M. (Maarten) Hijink M.Sc
Maarten Hijink (1983) is sinds 23 maart 2017 lid van de SP-fractie in de Tweede Kamer. De heer Hijink was daarvoor woordvoerder van Emile Roemer en communicatiemedewerker van de SP-Tweede Kamerfractie. ... de tweede kamer. de heer hijink was daarvoor woordvoerder van emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SP en de Tweede Kamerverkiezingen sinds 1994
In onderstaand overzicht vindt u de belangrijkste informatie rond de SP en haar deelname aan Tweede Kamerverkiezingen sinds 1994. In dit overzicht staat vermeld met welke lijsttrekker, programma en kandidaten de SP deelnam aan de verkiezingen. ... programma zetels percentage regering of oppositie? 2012 emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politiek leider van een partij
Politiek leiders treden naar buiten toe op als het 'boegbeeld' en het aanspreekpunt van hun partij. Binnen hun partij moeten zij zorgen voor politieke eensgezindheid. ... pvv c.g. (kees) van der staaij politiek leider sgp e.g.m. ( emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Gekozenen Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staan de Tweede Kamerleden die zijn gekozen bij de verkiezingen op 15 maart 2017. Bij die verkiezingen behaalde de VVD 33 zetels en daarmee zijn zij de grootste partij in de Tweede Kamer. ... (nr 13) sp (14 leden) # foto naam kamerlid 01 e.g.m. ( emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Fractievoorzitters Tweede Kamer
Een fractievoorzitter is de leider van zijn fractie, een groep Kamerleden van dezelfde partij. Hij of zij voert het woord bij belangrijke debatten, zoals over de regeringsverklaring en bij de algemene beschouwingen over de rijksbegroting. ... t. (tunahan) denk pechtold, a. (alexander) d66 roemer, e.g.m. ( emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
SP en Tweede Kamerverkiezingen 2006
De SP haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 25 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Jan Marijnissen. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Een beter Nederland, voor hetzelfde geld'. De SP had voor de verkiezingen 8 zetels in de Tweede Kamer. ... de wit 5 krista van velzen 6 ewout irrgang 7 ronald van raak 8 emile - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Roemer

Een roemer is een wijnglas, in het bijz. voor witte wijn, met een bolle kelk en een brede, holle stam die van noppen is voorzien. De afwerking van de noppen kon per glas verschillen: vaak zijn ze gestempeld in een braamvormig motiefje of uitgetrokken in een puntje, een doornnopje. ... emile - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Emile Truijen

Emile Truijen

Emile Truijen Nederlands architect en (industrieel) meubelontwerper, geboren 13 februari 1928 Surabaya ( Indonesië) - overleden 22 oktober 2003 Leiden. Biografie Emile G. ... emile - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Emile Claus

Emile Claus (1849 - 1924) Belgische schilder geboren in 1849 te Sint-Eloois-Vijve. Hij liep school in de Academie van Antwerpen en had o.m. J. Jacobs als leraar. ... emile - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 10