YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: eibert meester pvda sdap vdb geert wilders cdu dion graus max van den berg rob van gijzel mohammed mohandis tjeerd van dekken attje kuiken gert koffeman mariko peters paul tang jaap metz jakob vellenga rein hummel henk krol js hero brinkman jonge socialisten in de pvda fjg willem aantjes federatie van jongerengroepen paul russell relus ter beek jos van rey wijnand duyvendak theo joekes nieuwe koers rene leegte jan-nico scholten affaires met kamerleden jur mellema dick dolman ajc margo vliegenthart tara oedayraj singh varma loek duyn : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 505 voor - eibert meester - in 0.0321629047393799 seconden.
Jonge Socialisten in de PvdA (JS)
Deze organisatie is de onafhankelijke politieke jongerenorganisatie van de PvdA. De Jonge Socialisten in de PvdA (JS) wil jongeren interesseren voor politiek en jongerenparticipatie bevorderen in politieke en maatschappelijke zin. ... de tweejaarlijkse congressen. prominente ex-leden nieuwe koers eibert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kamerleden in opspraak
Enkele keren kwamen Kamerleden in opspraak. Vaak ging het daarbij om (vermeende) vermenging van politieke en zakelijke belangen, maar ook schending van geheimhouding, het in aanraking komen met justitie of een opgerakeld verleden. ... wegens verkeersovertreding niet opnieuw kamerkandidaat eibert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Joanneke Meester

Joanneke Meester (Purmerend, 1966) Amsterdam. Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Beeldende vorming - afgestudeerd 1990 Kunstenaarscollectief Patchwork 1992-2001 Patchwork legde zich vooral toe op het realiseren van monumentale werken in de openbare ruimte, Sandberg Instituut 2003- levende poppen Na jarenlang te hebben samengewerkt met het kunstenaarscollectief Patchwork besloot Joanneke Meester om zich toe te spitsen op de ontwikkeling van haar persoonlijke, autonome werk. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Meester van Flemalle

Meester van Flémalle ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Meester-van-Koudewater

Meester van Koudewater De Meester van Koudewater is een 15de-eeuwse beeldhouwer van wie wij de naam niet kennen. Hij wordt ' Meester van Koudewater' genoemd naar een viertal beelden in de collectie van het Rijksmuseum, die afkomstig zijn uit Mariënwater, het voormalige Birgittenessenklooster te Koudewater bij 's-Hertogenbosch. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Mr. Th.H. de Meester

Tamelijk onbekende Indische bestuurder, die in 1905 leider werd van een door Goeman Borgesius geformeerd liberaal minderheidskabinet ('een kabinet van kraakporselein'). Aan dit kabinet-De Meester - ook wel 'de Staalmeesters' genoemd - kwam al na tweeënhalf jaar een einde, nadat in 1907 minister Staal al had moeten aftreden na een eerste kabinetscrisis. ... eibert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinet-De Meester (1905-1908)

Dit door Goeman Borgesius geformeerde liberale minderheidskabinet wordt geleid door de Unie-liberaal De Meester. Hij is een vroegere vicepresident van de Raad voor Nederlandsch-Indië; na de Gouverneur-Generaal de hoogste gezagsdrager in Indië. ... eibert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Wat is de afkorting van de titel meester: Mr., Mr, mr. of mr?

De afkorting van de titel meester krijgt een kleine letter en een punt; mr. is dus de juiste schrijfwijze. ... eibert - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Schrijf je woorden die met meester beginnen altijd met een streepje?

Nee, alleen in functiebenamingen waarin meester de betekenis heeft 'de meesterproef afgelegd hebbend, zelfstandig werkend', komt er een streepje na meester. Meester- is dan de tegenhanger van leerling-. ... eibert - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Meester-van-de-Kruisafneming

Meester van de Kruisafneming De ' Meester van de Kruisafneming in de verzameling Figdor' (de officiële naam van deze onbekende kunstenaar) heeft zijn ingewikkelde naam te danken aan een schilderij dat niet meer bestaat. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Meester-Met-de-Dobbelsteen

Meester met de Dobbelsteen Meester met de Dobbelsteen (werkzaam ca. 1530 - ca. 1560) Deze onbekende Italiaanse kunstenaar dankt zijn noodnaam aan de manier waarop hij zijn prenten meestal signeerde: met een dobbelsteentje. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Louis de Meester

Louis de Meester

Louis de Meester geboren Roeselare 28 oktober 1904, gestorven Gent 1987 Belgisch componist Louis de Meester was autididact op muzikaal gebied, doch leerde al snel piano en viool spelen evenals notenlezen. ... eibert - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Meester-van-Alkmaar

De Meester van Alkmaar dankt zijn naam aan een door hem vervaardigde serie van zeven panelen uit 1504 waarop 'De zeven werken van barmhartigheid' zijn afgebeeld. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 1907: Oorlogsbegroting verworpen
Op 9 februari 1907 verwierp de Eerste Kamer met 27 tegen 17 stemmen de begroting van Oorlog voor 1907. Het kabinet-De Meester diende na deze nederlaag zijn ontslag in. Na mislukte pogingen om een nieuw kabinet te vormen, waarbij onder meer Senaatsvoorzitter Schimmelpenninck van der Oye als informateur optrad, kwam het kabinet op 7 april 1907 terug op die ontslagaanvragen. ... eibert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Meester-van-de-Kerkprediking

Deze onbekende schilder uit de 16de eeuw dankt zijn noodnaam aan een schilderij in het Rijksmuseum, 'De Kerkprediking'. Men vermoedt dat hij een van de leerlingen van Cornelis Engebrechtsz was, een Leidse schilder met een groot atelier en veel leerlingen. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Meester-van-Joachim-en-Anna

Meester van Joachim en Anna De Meester van Joachim en Anna is een noodnaam die gebruikt wordt voor een onbekende beeldhouwer die werkte in de tweede helft van de 15de eeuw, ongeveer tussen 1460 en 1480. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Waar komt een bezem in de mast voeren vandaan en wat betekent het?
Een bezem in de mast voeren betekende 'meester zijn over de zee, de heerschappij over de zeeën hebben'. Je kunt het ook algemener opvatten: 'laten zien dat je de overwinnaar bent'. ... eibert - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Meester-van-het-Amsterdamse-Kabinet

Meester van het Amsterdamse kabinet De 15de-eeuwse 'Meester van het Amsterdamse Kabinet' ontleent zijn noodnaam aan drogenaaldprenten, die in het Rijksprentenkabinet bewaard worden. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Meester-van-de-Spes-Nostra

Meester van de Spes Nostra Deze Hollandse meester was omstreeks 1500 werkzaam in Haarlem. Zijn echte naam is niet bekend, maar de schilder is vernoemd naar één van zijn kunstwerken. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Meester van Pulkau

Oostenrijks schilder en tekenaar uit de omgeving van de Donauschool. Er zijn weinig gegevens bekend van deze kunstenaar die is genoemd naar de vleugelpanelen van het hoofdaltaar in de Heilige Blutkapelle in Pulkau (Neder- Oostenrijk). ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Liberale Unie
De Liberale Unie werd in 1885 opgericht. In de unie werden de liberale kiesverenigingen verenigd. Zij gold als gematigd vooruitstrevend, zeker nadat de conservatieve vleugel zich rond 1894 had afgescheiden. ... eibert - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Meester-van-het-Amsterdamse-Sterfbed-van-Maria

De Meester van het Amsterdamse Sterfbed van Maria moet rond 1500 werkzaam geweest zijn in de Noordelijke Nederlanden. De kunstenaar is genoemd naar een schilderij in het Rijksmuseum, waarop de laatste momenten uit het leven van Maria zijn uitgebeeld. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Meester-van-de-Boodschap-van-Aix

Meester-van-de-Boodschap-van-Aix

Meester van de Boodschap van Aix (Barthélemy d' Eyck ?) Middenpaneel: De boodschap aan Maria, Aix-en- Provence, Sainte-Madeleinekerk linkerluik: De profeet Jesaja (op keerzijde Maria Magdalena), Rotterdam, Boymans-van Beuningenmuseum, nr. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Meester-van-de-Elisabeth-Panelen

De Meester van de Elisabeth-panelen werkte in Utrecht eind 15de eeuw, begin 16de eeuw. Hij schilderde omstreeks 1500 de Elisabeth-panelen voor de Grote Kerk te Dordrecht. ... eibert - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 53