YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: taal betekenis leestips woordkeuze leestekens literair etymologie eerste kamer bijvoeglijk naamwoord uitdrukkingen en spreekwoorden aaneenschrijven hoofdletter of kleine letter woordgeslacht afleiding tweede kamer namen samenstelling engels vvd pvda cda basisregels d66 groenlinks sgp lidwoord afkortingen mark rutte brief- en e-mailconventies sp kabinet-balkenende ii tweede kamerverkiezingen jan peter balkenende alexander pechtold wouter bos geert wilders pim fortuyn rita verdonk jan marijnissen marianne thieme : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 10129 voor - een nl - in 0.727739810943604 seconden.
Zoekterm een is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Volgt er een punt als een zin eindigt met een internetadres of een e-mailadres?

Ja, een zin moet in lopende tekst altijd eindigen op een afsluitend leesteken. Dat kan een punt zijn, maar ook een vraagteken, een uitroepteken of een beletselteken (drie puntjes achter elkaar). Er is geen reden om na internet- en e-mailadressen de punt weg te laten. ... er een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Waar kan ik een schrijfcursus volgen?

Via internet zijn veel instituten te vinden die schrijfcursussen aanbieden. Vele daarvan zijn te vinden via schrijvers.pagina.nl. ... kan ik een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Een midzomernachtsdroom

Een midzomernachtsdroom (A Midsummer Night's Dream) is een romantische komedie van William Shakespeare. Het is het enige stuk, naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal. Het stuk beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden, en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het verhaal vertelt de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan, alsook met de feeën die het bos bewonen. Het stuk is de basis voor vele opera's, films, muziekstukken en andere toneelstukken. ... een - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Is Twitter altijd met een hoofdletter of kan het ook twitter zijn? En hoe schrijf je een samenstelling ermee, zoals twitter(-)account / Twitter(-)account?

In de meeste gevallen is Twitter een eigennaam en krijgt het om die reden een hoofdletter. ... twitter altijd met een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Hoe schrijf je de naam van een wet?

De naam van een wet begint met een hoofdletter (vaak de w van wet ): Wet maatschappelijke ondersteuning, Wet openbaarheid van bestuur, Wet werk en bijstand, Algemene nabestaandenwet, Gemeentewet, etc. ... schrijf je de naam van een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... iv. op 20 februari 2010 kwam er met de uruzgan-crisis een - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... de grote winnaar was de sp, die er 16 zetels bij kreeg en op een - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Is taliban enkelvoud of meervoud? En moet dit woord met een hoofdletter worden geschreven?

Taliban is een meervoud. Het enkelvoud is talib (uitspraak: [taliep]). Talib en taliban hebben van zichzelf geen hoofdletter. ... taliban enkelvoud of meervoud? en moet dit woord met een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wanneer gebruik je deze, die, dit of dat?
Bij de keuze tussen deze, die, dit en dat spelen diverse factoren een rol: ... de keuze tussen deze, die, dit en dat spelen diverse factoren een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wat is juist: electrisch en electriciteit, of elektrisch en elektriciteit?
Woorden die met elektr- beginnen, hebben vrijwel allemaal officieel een k voor de t: elektrisch, elektriciteit, elektricien, elektronica, elektromonteur, enzovoort. ... die met elektr- beginnen, hebben vrijwel allemaal officieel een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar kun je taalcursussen Nederlands volgen als je het Nederlands als tweede taal wilt leren?
Hieronder staat een lijst met andere instellingen die (ook) taalcursussen voor Nederlanders en/of anderstaligen (NT2) geven. Welke taalcursus voor u geschikt is, is afhankelijk van uw niveau en van uw wensen. ... je het nederlands als tweede taal wilt leren? hieronder staat een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wat zijn blauwe boorden en witte boorden?
De term witte boorden is waarschijnlijk het bekendst: dit verwijst naar mensen met een kantoorbaan, in het bijzonder ambtenaren; vaak worden er vooral hooggeplaatste ambtenaren mee bedoeld. Ook bekend is het woord witteboordencriminaliteit, waarmee bedoeld wordt: 'criminaliteit die kenmerkend is voor personen in administratieve functies, zoals fraude en belastingontduiking' – aldus het Prisma Handwoordenboek (2005). ... is waarschijnlijk het bekendst: dit verwijst naar mensen met een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Nederland over Europa
Nederland stond in de Europese Unie lange tijd bekend als een van de grootste voorstanders van Europese samenwerking. In 2005 leek dat sterk veranderd te zijn toen Nederland in een referendum met een meerderheid van 62% tegen de invoering van de Europese Grondwet stemde. ... pdc nederland stond in de europese unie lange tijd bekend als een - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Duizend-en-een-nacht

De vertellingen van Duizend-en-één-nacht is een verzameling verhalen in de vorm van een raamvertelling uit het Midden-Oosten. Sommige van deze verhalen zijn ouder dan de christelijke jaartelling. Anderen stammen uit de Middeleeuwen. De kern van deze verhalen is het Perzische boek Hezar-afsana (\ ... een - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Welke woorden en uitdrukkingen gelden nog als anglicismen? En wat zijn daar de goede Nederlandse alternatieven van?
In de Nederlandse taal kom je vaak woorden en uitdrukkingen tegen die rechtstreeks uit het Engels zijn vertaald. Zulke leenvertalingen heten 'anglicismen' als ze niet algemeen als correct Nederlands beschouwd worden. ... tegen die rechtstreeks uit het engels zijn vertaald. zulke l een - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Noordbroeksterhamrik
Noordbroeksterhamrik is een buurtschap van en ten oosten van dorp Noordbroek in Midden-Groningen. De naam Noertbroekerhemmerich, dat zoiets als 'buitengebied van Noordbroek' betekent, wordt voor het eerst genoemd in 1548. ... noordbroeksterhamrik is een - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           
Instrumenten regering
De Nederlandse regering beschikt over een breed scala aan instrumenten waarmee getracht wordt invulling te geven aan zijn verantwoordelijkheden. Zo beschikt de regering over wet- en regelgevende bevoegdheden, kan het financiële middelen zoals subsidies en belastingen inzetten en kan het afspraken met andere organisaties of binnenlandse overheden maken. ... regering - hoofdinhoud de nederlandse regering beschikt over een - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
animatie
Een geanimeerde afbeelding ... een - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Studeren in een ander land van de Europese Unie

Je kunt in je schooltijd op uitwisseling naar het buitenland. De Europese Unie geeft bijvoorbeeld geld aan middelbare scholen om met een klas op reis te gaan naar bijvoorbeeld Duitsland. Daar moet natuurlijk wel wat voor geregeld worden. ... in een - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Claudia Linders
Claudia Linders
Claudia Linders is als architect opgeleid aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst en in 2001 gestart met Labeled, een studio voor interdisciplinair onderzoek en ontwerp. ... academie van bouwkunst en in 2001 gestart met labeled, een - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Politieke partij
Een politieke partij is een groep van politieke geestverwanten. Politieke partijen streven vaak meer dan één doel na, zoals bevordering van werkgelegenheid, een eerlijke inkomensverdeling, een schoon milieu of het bestrijden van criminaliteit. ... partij - hoofdinhoud een - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Scenario
Een scenario is een chronologische beschrijving (\ ... een - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
aerosolen
Een aerosol is een ( colloïdaal) mengsel/suspensie van vaste (fijnstof) of vloeibare (waterdamp) deeltjes in een gas (de lucht). Een colloïde is (veel) groter dan een molecuul. ... een - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Johannes Schenck
Nederlands-Amsterdamse componist en gambist, geboren 1660 in Amsterdam - overleden na 1720. Johannes Schenck (ook Johan Schenck, Johann Schenck en Johan Schenk, etc.) leefde van 1660 tot circa 1720, en was een van de succesvolste Nederlandse componisten van zijn tijd. ... en johan schenk, etc.) leefde van 1660 tot circa 1720, en was een - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 8