YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: eddy schuyer e.h. (eddy) schuyer hans wiegel eerste kamer cda vvd pvda ernst hirsch ballin sgp gpv elske ter veld d66 sp ed van thijn job cohen groenlinks christenunie raad van state rene van der linden herman tjeenk willink frits korthals altes lpf geert wilders wiegel piet steenkamp pvdd leendert ginjaar 1986 martin batenburg provinciale staten kabinet-balkenende ii rpf gerrit holdijk hannie van leeuwen de jong jacob kohnstamm gijs van aardenne johan stekelenburg bob ruers kabinet-balkenende iv : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2804 voor - e h eddy schuyer - in 0.196233987808228 seconden.

E.H. (Eddy) Schuyer

Invloedrijke senator van D66, zowel in de Eerste Kamer als in eigen partij. Stond bekend als een zorgvuldig formulerende spreker, naar wie aandachtig werd geluisterd. Als lid en voorzitter van een kleine fractie hield hij zich met uiteenlopende onderwerpen bezig, maar onderwijs en financiën hadden zijn bijzondere aandacht. ... e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Eerste Kamerfractie Democraten 1966 (D66)

Democraten 1966 (D66) is vanaf 11 mei 1971, met uitzondering van de periode van 19 september 1977 tot 16 september 1980, in de Eerste Kamer vertegenwoordigd. ... e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Prof.Dr. G. (Geertje) Lycklama à Nijeholt

Hoogleraar vrouwen- en ontwikkelingsstudies aan het Internationaal Instituut voor Sociale Studies in Den Haag, die vier jaar de PvdA-fractie in de Eerste Kamer leidde. Werd in 1999 fellow aan het Netherlands Institute for Advanced Study in Humanities and Social Sciences. ... g. (g e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

E. du Perron

Nederlands (proza)schrijver en dichter, geboren 2 november 1899 te Meester-Cornelis, onder Batavia (Jakarta) West-Java, overleden 14 mei 1940 te Bergen. Hoewel Du Perron tot de Nederlandse literatuur gerekend wordt, was hij in feite een kosmopolitisch schrijver. ... e - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Drs. H. (Henk) Nijboer

Henk Nijboer (1983) is vanaf 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Hij was ambtenaar op het ministerie van Financiën. In 2003-2007 was hij lid van Provinciale Staten van Groningen. Verder was hij in Leiden wetenschappelijk onderzoeker naar gedragseconomie en de sociale zekerheid. ... h. (h e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Drs. A.H. (Agnes) Mulder

Agnes Mulder (1973) is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Zij was vestigingsleider Drenthe van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Eerder werkte zij bij ABN AMRO en was zij Statenlid in Drenthe. ... a.h. (agn e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Surinaamse literatuur

De literatuur van Suriname onderscheidt zich in de Surinaamse orale (mondeling overgeleverde) literatuur en de Surinaamse geschreven literatuur. ... e - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hugo Claus

Hugo Claus

... claus vlaams dicht e - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dr.Mr. A. (Antoon) Veerman

Rustige, nauwgezette ARP-politicus. Was een gewaardeerd parlementair journalist van Trouw en later rector van het Christelijk Lyceum in Delft. Begin jaren zestig en daarna vanaf 1967 woordvoerder onderwijs en binnenlandse zaken van de ARP-Tweede Kamerfractie. ... a. (antoon) v e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kunststromingen

Richting, gevolgde stijl in de kunst. kunststromingen 60.000-30.000-15.000 vC Prehistorische kunst, paleolithische- kunst (ijstijdkunst): 'venusbeeldjes', Altamira, Lascaux. ... e - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is Alexander Pechtold politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. ... e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Hoe begint een brief aan koning Willem-Alexander? En aan andere leden van het Koninklijk Huis?

In onderstaand overzichtje, dat gebaseerd is op het boek Titels, graden en titulatuur van G.H.A. Monod de Froideville en E.A.S. Crena de Iongh-den Beer Poortugael, staat hoe u de leden van het Koninklijk Huis het best kunt aanschrijven of aanspreken. ... e - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Don Eddy

Amerikaanse schilder, geboren 1944, Long Beach (California), Don Eddy groeide op in Zuid-Californië. Als tiener leert hij de verfspuit gebruiken voor het versieren van auto's en surfplanken en werkte daarna jaren als fotograaf. ... e - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

D66 en Eerste Kamerverkiezingen 2003

D66 haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 3 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Eddy Schuyer. D66 had voor de verkiezingen 4 zetels in de Eerste Kamer. ... e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Drs. E.H.Th.M. (Ed) Nijpels

VVD-politicus uit Bergen op Zoom, die een turbulente politieke loopbaan kende. Werd in 1982 door Wiegel als 32-jarige naar voren geschoven als zijn opvolger na nog slechts vijf jaar Kamerlid te zijn geweest. ... e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

H. Marsman

Nederlands dichter, prozaschrijver en vertaler, geboren in Zeist 30.9.1899, overleden op Het Kanaal 21.6.1940 (getorpedeerd). ' 'Herinnering aan Holland' (1936) Denkend aan Holland zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan, rijen ondenkbaar ijle populieren als hoge pluimen aan de einder staan; en in de geweldige ruimte verzonken de boerderijen verspreid door het land, boomgroepen, dorpen, geknotte torens, kerken en olmen in een groots verband. ... marsman n e - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Mr. H. Bijleveld

Amsterdamse advocaat die als jonge man (hij was 33 jaar) korte tijd minister van Marine in het eerste kabinet-Ruijs de Beerenbrouck was. Dankte zijn ministerschap waarschijnlijk vooral aan het feit dat hij compagnon van minister De Vries was geweest. ... h. bijl e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mr. E.H. (Edzo) Toxopeus

In de periode 1963-1969 de gezaghebbende leider van de VVD als opvolger van Oud. Welsprekende, hoffelijke en aimabele zoon van een lutherse dominee. Aanvankelijk advocaat in Breda. Werd al na drie jaar in de Kamer minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet-De Quay. ... e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Lijsttrekkers VVD

Sinds 2006 is Mark Rutte lijsttrekker van de VVD. In september 2005 maakte Gerrit Zalm bekend dat hij in 2007 niet beschikbaar was voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Jozias van Aartsen haakte na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 ook af als politiek 'aanvoerder'. ... e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Mr. H. Zillesen

Amsterdamse advocaat die lange tijd als griffier aan de Eerste Kamer verbonden was. Werkte daarvoor als commies-griffier bij de Tweede Kamer. Bij zijn afscheid prees voorzitter Van Voorst tot Voorst zijn kunde om kernachtig beschouwingen samen te kunnen vatten. ... h. zill e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Dr. H. (Hendrik) Colijn

Antirevolutionair staatsman, die zijn loopbaan als officier in de binnenlanden van Indië begon. Korte tijd Tweede Kamerlid en als jong minister van Oorlog succesvol. Daarna directeur van een olieconcern. ... h. (h e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Waar moeten de hoofdletters in de aanhef van een brief of e-mail, zoals in geachte heer van der knaap?

Juist is: Geachte heer Van der Knaap, in dit geval met drie hoofdletters. ... mo e - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

E.J. Potgieter

Nederlandse zakenman, schrijver en dichter. Bekend vanwege zijn beroemde gedicht Holland met de vermaarde beginregels: 'Grauw is uw hemel en stormig uw strand, naakt zijn uw duinen en effen uw velden, u schiep natuur met een stiefmoeders hand, toch heb ik innig u lief, o mijn land! ... e - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Prof.Dr. E.M.H. (Ernst) Hirsch Ballin

Christendemocratische rechtsgeleerde en politicus die twee perioden minister van Justitie was. Zoon van een joodse, Duitse vluchteling. Stapte in 1989 over van de Tilburgse universiteit naar het kabinet-Lubbers III en had aanvankelijk het imago van een studeerkamergeleerde en zedenmeester. ... e - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 137