YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst duitse kunst groningen liudolfingers ottoonse ottoonse-kunst ottoons liudolfingen ottonen cultuur persoon taal gotisch entartete kunst middeleeuws latijn gotische stijl ontaard entartet egyptisch entartete ontaarde stroming muziek architectuur expressionisme middelnederlands emil nolde max beckmann latijn oudhoogduits grieks oudengels aquarel frans materieschilderkunst uitdrukkingen en spreekwoorden kippenberger martin kippenberger nazareners nazarener : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 3550 voor - duitse kunst - in 0.289769172668457 seconden.
Zoektermen duitse en kunst behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Duitse kunst

De gotiek zette tegen 1200 in Duitsland in. In tegenstelling tot de voorafgaande periode werden weinig grote kathedralen gebouwd. De beroemdste is de kathedraal van Keulen, die pas in de 19e eeuw voltooid werd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Ottoonse-kunst

Ottoonse kunst Benaming (ontleend aan de regeringsperiode van het Saksische Huis waaruit tussen 936 en 1002 drie keizers met de naam Otto voortkwamen) voor een belangrijke preromaanse periode in de kunst, die zich manifesteerde in het gehele gebied van het toenmalige Duitse rijk (met uitzondering van Italië), maar vooral in het stamland van de Ottonen: Saksen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Entartete Kunst

De Duitse bevolking moest volgens Hitler en de zijnen heropgevoed worden in de geest van het nationaal-socialisme. Om dit te bereiken werden vrijwel alle aspecten van de samenleving gelijkgeschakeld, genazificeerd. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Martin Kippenberger
Duitse schilder, (1953, Dortmund, Duitsland - 1997, Wenen, Oostenrijk), De Polemische antikunst van Kippenberger sluit aan op het dadaisme en fluxus. Hij werkt in diverse technieken en vindt zijn materiaal in beelden en tekstcitaten uit de massamedia, alledaagse voorwerpen, schilderijen en foto's; zo construeert hij rond zijn eigen biografie een caleidoscopische en vaak ongerijmde wereld. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nazarener
Groep Duitse christelijke schilders, ontstaan in Rome in 1810. De nazareners streefden naar een vernieuwing van de kunst op religieuze basis. Net zoals de Engelse pre-rafaëlieten steunen ze formeel en thematisch op de christelijk-Italische kunst van de Vroegrenaissance ( Raffaël) en de Oudduitse meesters, vooral op Dürer. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Der Sturm
Der Sturm (1910-1932). Vanaf 3 maart 1910 gaf Herwarth Walden samen met Alfred Döblin en Lothar Schreyer en met financiële steun van Karl Kraus (1874-1936) het kunsttijdschrift Der Sturm uit. ... herwarth walden, pseudoniem van georg levin ( berlijn, 16 september 1878 - saratov ( rusland), 31 oktober 1941) was een duitse kunst- en literatuurcriticus, toneelschrijver, dichter en uitgever van het tijdschrift der sturm. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Otto Eckmann
Duitse schilder, tekenaar, binnenhuisarchitect en grafisch ontwerper, geboren 19 november 1865 Hamburg - overleden 11 juni 1902 Badenweiler Hij begon als landschapschilder, maar verbrandde in 1894 zijn werk en legde zich toe op de kunstnijverheid. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Manfred Pernice
Duitse kunstenaar, 1963, Hildesheim Manfred Pernice studeerde beeldhouwkunst aan de Hochschule der Künste in Berlijn, en doceert anno 2006 zelf beeldhouwkunst aan de Akademie der bildenden Künste in Wenen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Willi Baumeister
Duitse schilder en kunsttheoreticus, geboren 22 januari 1889 te Stuttgart - overleden 31 augustus 1955 aldaar. Biografie Willi Baumeister was van 1905 tot 1907 Leerling in de decoratiewekplaats van zijn oom. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Anselm Kiefer
Duitse schilder, geboren in 1945 te Donaueschingen. Kiefer behoort samen met Baselitz, Immendorf, Lüpertz en Penck tot de voornaamste vertegenwoordigers van de zogenaamde 'Neue Deutsche Malerie' ook wel Neo-Expressionisme. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Otto Freundlich
Duitse schilder, graficus en beeldhouwer, geboren 10 juli 1878 in Słupsk (Pommeren) overleden 9 maart 1943 in concentratiekamp Majdanek in Polen. Otto Freundlich was een van de eerste abstracte kunstenaars. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rebecca Horn
Rebecca Horn, een Duitse beeldhouwster, objectkunstenares, etser en cineaste, werd geboren 24-3-1944 te Michelstadt. Rebecca Horn realiseerde vanaf eind jaren zestig performances, gedocumenteerd met video, waarin theatrale verlengstukken van het lichaam centraal staan. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
documenta
Internationale tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst. Wordt sedert 1955 iedere vier of vijf jaar in het Duitse Kassel georganiseerd. Kassel is een saaie, tijdens de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerde en vervolgens in de allerslechtste architectuurtraditie weder-opgebouwde stad. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rainer Fetting
Duitse schilder, geboren 31.12. 1949, Wilhelmshaven. Deze afwisselend in Berlijn en New York wonende kunstenaar wordt samen met kunstenaars als Baselitz, Immendorf en Lupertz gerekend tot de Duitse Neue Wilden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Heinrich Aldegrever
Heinrich Aldegrever
... heinrich aldegrever zelfportret 1537 duits kunstschilder, graveur en goudsmid van de noord- duitse renaissance, geboren in 1502 paderborn - overleden ca. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lothar Baumgarten
Duitse kunstenaar, woont en werkt in New York en Dusseldorf, Mijn werk heeft niets te maken met strategie of een wijze van meningsvorming. Het is eerder gebaseerd op uitgangspunten, geleid door intuïtie. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gerhard Marcks
Duitse beeldhouwer, graficus, houtsnijder, tekenaar en ontwerper, geboren 18 februari 1889 Berlijn - overleden 13 november 1981 Burgbrohl (Eifel). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
jacob van ruisdael
jacob van ruisdael
Jacob Isaacksz van Ruysdael Nederlands landschapschilder, geboren in Haarlem in 1628. Overleden in Amsterdam en begraven in Haarlem 14-3-1682. Naamsvarianten: Jacob Isaacsz. ... een reis omstreeks 1650 met 'zijn vrint' claes berchem naar het nederlands- duitse grensgebied bentheim inspireerde hem tot talrijke schilderijen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Carl Hofer
Carl Hofer
Man in Ruine, 1937 Duitse schilder en lithograaf, geboren 11 Oktober 1878 in Karlsruhe - overleden 3 April 1955 in West Berlijn. Door de combinatie van een expressionistische subjectivisme en een strikt klassieke objectiviteit is het werk van Hofer verwant aan de Neue Sachlichkeit. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jan Henderikse
Jan Henderikse (geb. 1937) Nederlands kunstenaar; was lid van de Informele Groep en de Nul-groep. Staat dicht bij nouveau réalisme. Alledaagse producten uit de samenleving zijn de elementen voor zijn assemblages. ... daarin vielen ook de duitse zero- kunstenaars op. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Karl Eduard Ferdinand Blechen
Duits schilder en grafisch kunstenaar, geboren 29 juli 1789 te Cottbus - overleden 23 juli 1840 in Berlijn. Carl (of Karl) Blechen was oorspronkelijk koopman, maar later toneel- en landschapsschilder uit de romantiek. ... tientallen jaren voor adolf menzel, die juist door de schildering van een ijzerpletterij met zijn vuurovens een revolutie in de duitse kunst scheen te weeg gebracht te hebben. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Vlaams-Expressionisme
Vlaamse Expressionisme, (1920 - 1930) Belangrijkste vertegenwoordigers van het Vlaams Expressionisme zijn: Frits van den Berghe (1883-1939), Gustave de Smet (1877-1943), Constant Permeke (1886-1952), Edgard Tytgat (1879-1957), Jean Brusselmans(1884-1953). ... onder invloed van het franse kubisme, het italiaanse futurisme en het duitse expressionisme. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Berliner Sezession
Berliner Sezession (1898-1911) De Berliner Sezession is een in 1898 opgerichte kunstenaarsvereniging, opgericht door een groep kunstenaars die zich niet begrepen voelden, maar wel hun werk in het openbaar wilden presenteren. ... aanvankelijk exposeerden hier uitsluitend duitse kunstenaars, later ook franse en daarna nederlandse kunstenaars. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Fred Thieler
Duitse schilder, graficus en docent, en lid van de groep Zen 49 en de Neue Gruppe, geboren 17 maart 1916 in Königsberg, gestorven 6 juni 1999 in Berlijn. Biografie Thieler, geboren op 17 maart 1916 in Königsberg, gaat in 1937 medicijnen studeren. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 137