YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst duitse kunst groningen ottonen ottoons ottoonse-kunst ottoonse liudolfingen liudolfingers cultuur expressionistische kunst taal fascistische kunst zwitserse-kunst uitdrukkingen en spreekwoorden ontaarde ontaard entartet entartete entartete kunst muziek literair architectuur indonesische kunst postmoderne kunst gids noordbroek romaanse kunst kippenberger nazarener romaanse romaanse stijl romaans duitse literatuur nazareners martin kippenberger manfred pernice herwarth walden der sturm rainer fetting documenta : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 5180 voor - duitse kunst - in 0.292505979537964 seconden.

Duitse kunst

De gotiek zette tegen 1200 in Duitsland in. In tegenstelling tot de voorafgaande periode werden weinig grote kathedralen gebouwd. De beroemdste is de kathedraal van Keulen, die pas in de 19e eeuw voltooid werd. ... duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Ottoonse-kunst

Ottoonse kunst Benaming (ontleend aan de regeringsperiode van het Saksische Huis waaruit tussen 936 en 1002 drie keizers met de naam Otto voortkwamen) voor een belangrijke preromaanse periode in de kunst, die zich manifesteerde in het gehele gebied van het toenmalige Duitse rijk (met uitzondering van Italië), maar vooral in het stamland van de Ottonen: Saksen. ... die zich manifesteerde in het gehele gebied van het toenmalige duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

expressionistische kunst

Expressionistische kunst Expressionisme == uitdrukkingskunst, [Frans/lat.' expression' = 'uitdrukking']. Expressionisme algemeen Kunstrichting van het modernisme die - in tegenstelling tot de traditie van de beschrijvende en illusionistische traditie in de kunst - nieuwe beeldende vormen vestigde die het primaire van elk schepsel, respectievelijk de psychische uitdrukking van de mens en een vitaal levensgevoel wil uitdrukken. ... munter en van tijd tot tijd ook august macke voor het zuid duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

fascistische kunst

Fascistische Kunst De kunst die ontstaan is met officiële goedkeuring van de fascistische regimes in Duitsland en Italië in de jaren voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. ... leden bedroeg vele duizenden. ook nederland kreeg tijdens de duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Zwitserse-kunst

Zwitserse kunst Kunstuitingen uit het gelijknamige land. De beeldende kunst heeft, uitgezonderd de woonhuisarchitectuur en volkskunst, geen duidelijk eigen, Zwitsers karakter en richtte zich in de verschillende taalgebieden over het algemeen op de omliggende landen met dezelfde taal: zo is in Basel en Zürich de invloed van Duitsland vrij groot; het kanton Ticino vertoont een duidelijk Italiaanse inslag. ... italiaanse, in het westen franse en in het noorden en oosten duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Entartete Kunst

De Duitse bevolking moest volgens Hitler en de zijnen heropgevoed worden in de geest van het nationaal-socialisme. Om dit te bereiken werden vrijwel alle aspecten van de samenleving gelijkgeschakeld, genazificeerd. ... kunst de duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Indonesische kunst

Kunst van de Indonesische eilanden, waarbij Java een voortrekkersrol vervult. Zie ook Indonesische kunst' roept in het Westen vooral associaties op met traditionele oosterse vormen van kunst als batik, wajang en de Balinese schilderkunst, of met klassieke hindoe-Javaanse monumenten als de Borobudur en de Prambanan. ... tot onderwerp, hetgeen vooral is gestimuleerd door de duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

postmoderne kunst

Postmoderne kunst kan als historische periode gekarakteriseerd worden. De term wordt voorts ook gebruikt om alle verschillende stromingen te beschrijven die zich afzetten tegen het modernisme. ... van de jaren tachtig kwam ze weer op de kaart te staan. vooral duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
gids Noordbroek
Wat er te doen is op het gebied van bedrijvigheid, kunst en cultuur, overnachtingen en bezienswaardigheden in Noordbroek. Bedrijvigheid In 2014 opende in Noordbroek de ' Noordsuythoeve', het 'kloppend hart van Noord- en Zuidbroek'. ... noordelijke nederlandse provincies, met name groningen, en het duitse - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

romaanse kunst

Onder romaanse stijl verstaat men de kunst in geheel West-Europa van Ca. 1000 tot in het begin van de 13de eeuw. Het was de eerste stijl die een algemene verspreiding kende in geheel Europa (ondanks duidelijke regionale verschillen). ... en vroegchristelijke vormgeving. dit ideaal herleefde in het duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Martin Kippenberger
Duitse schilder, (1953, Dortmund, Duitsland - 1997, Wenen, Oostenrijk), De Polemische antikunst van Kippenberger sluit aan op het dadaisme en fluxus. Hij werkt in diverse technieken en vindt zijn materiaal in beelden en tekstcitaten uit de massamedia, alledaagse voorwerpen, schilderijen en foto's; zo construeert hij rond zijn eigen biografie een caleidoscopische en vaak ongerijmde wereld. ... kippenberger duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Duitse literatuur

Onder Duitse literatuur verstaat men die literaire werken, die in het Duits zijn geschreven. Ook de Oostenrijkse literatuur en de Duitstalige Zwitserse literatuur vallen hier dus onder, al worden deze in later perioden ook los gezien. ... duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Nazarener
Groep Duitse christelijke schilders, ontstaan in Rome in 1810. De nazareners streefden naar een vernieuwing van de kunst op religieuze basis. Net zoals de Engelse pre-rafaëlieten steunen ze formeel en thematisch op de christelijk-Italische kunst van de Vroegrenaissance ( Raffaël) en de Oudduitse meesters, vooral op Dürer. ... groep duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rainer Fetting
Duitse schilder, geboren 31.12. 1949, Wilhelmshaven. Deze afwisselend in Berlijn en New York wonende kunstenaar wordt samen met kunstenaars als Baselitz, Immendorf en Lupertz gerekend tot de Duitse Neue Wilden. ... fetting duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Otto Eckmann
Duitse schilder, tekenaar, binnenhuisarchitect en grafisch ontwerper, geboren 19 november 1865 Hamburg - overleden 11 juni 1902 Badenweiler Hij begon als landschapschilder, maar verbrandde in 1894 zijn werk en legde zich toe op de kunstnijverheid. ... eckmann duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rebecca Horn
Rebecca Horn, een Duitse beeldhouwster, objectkunstenares, etser en cineaste, werd geboren 24-3-1944 te Michelstadt. Rebecca Horn realiseerde vanaf eind jaren zestig performances, gedocumenteerd met video, waarin theatrale verlengstukken van het lichaam centraal staan. ... horn rebecca horn, een duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Der Sturm
Der Sturm (1910-1932). Vanaf 3 maart 1910 gaf Herwarth Walden samen met Alfred Döblin en Lothar Schreyer en met financiële steun van Karl Kraus (1874-1936) het kunsttijdschrift Der Sturm uit. ... september 1878 - saratov ( rusland), 31 oktober 1941) was een duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
documenta
Internationale tentoonstelling van hedendaagse beeldende kunst. Wordt sedert 1955 iedere vier of vijf jaar in het Duitse Kassel georganiseerd. Kassel is een saaie, tijdens de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerde en vervolgens in de allerslechtste architectuurtraditie weder-opgebouwde stad. ... kunst. wordt sedert 1955 iedere vier of vijf jaar in het duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Manfred Pernice
Duitse kunstenaar, 1963, Hildesheim Manfred Pernice studeerde beeldhouwkunst aan de Hochschule der Künste in Berlijn, en doceert anno 2006 zelf beeldhouwkunst aan de Akademie der bildenden Künste in Wenen. ... pernice duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Anselm Kiefer
Duitse schilder, geboren in 1945 te Donaueschingen. Kiefer behoort samen met Baselitz, Immendorf, Lüpertz en Penck tot de voornaamste vertegenwoordigers van de zogenaamde 'Neue Deutsche Malerie' ook wel Neo-Expressionisme. ... kiefer duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Willi Baumeister
Duitse schilder en kunsttheoreticus, geboren 22 januari 1889 te Stuttgart - overleden 31 augustus 1955 aldaar. Biografie Willi Baumeister was van 1905 tot 1907 Leerling in de decoratiewekplaats van zijn oom. ... baumeister duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Otto Freundlich
Duitse schilder, graficus en beeldhouwer, geboren 10 juli 1878 in Słupsk (Pommeren) overleden 9 maart 1943 in concentratiekamp Majdanek in Polen. Otto Freundlich was een van de eerste abstracte kunstenaars. ... freundlich duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bernard Schultze
Duitse schilder en objectkunstenaar, geboren Schneidemul 31 mei 1919, gestorven Keulen 14 april 2005 Schulze behoorde tot de laatste grote namen uit de naoorlogse Duitse abstracte kunst. ... schultze duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Emil Nolde
Noordduitse- Deense expressionistische kunstenaar, aquarellist en graficus, geboren 7 augustus 1867 te Nolde in Sleeswijk (bij Tondern), overleden 15 april 1956 in Seebüll (Sleeswijk- Holstein). ... nolde noord duitse - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 26