YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: dirk stikker tweede kamer kvp arp kabinet-drees i tweede kamerverkiezingen kabinet-lubbers iii wim kok mr. d.u. (dirk) stikker kabinet kabinet-de meester tweede kamerlid groningen vvd pieter oud benk korthals haya van someren-downer partijvoorzitter ivo opstelten leendert ginjaar frits korthals altes chu partijvoorzitters jaap de hoop scheffer pvda dirk fock sdap minister-president luck van leeuwen dr. j.th. de visser cda d66 henk beernink ben telders jhr.mr. d.j. de geer de vrijheidsbond vdb jan de koning harry van doorn hendrik colijn : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 202 voor - dirk stikker - in 0.0212209224700928 seconden.

Mr. D.U. (Dirk) Stikker

Liberale naoorlogse voorman met een nuchtere, zakelijke inslag. Zoon van een Groningse herenboer. Begon als bankier en was later directeur van bierbrouwerij Heineken. Legde als organisator van de Stichting van de Arbeid tijdens de Tweede Wereldoorlog de basis voor de naoorlogse overlegeconomie. ... d.u. ( dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitter
Een partijvoorzitter is de voorzitter van het bestuur van een politieke partij. Een belangrijke taak van de partijvoorzitter is dus om leiding te geven aan de 'vereniging' die de politieke partij is. Hieronder vallen allerlei 'huishoudelijke' zaken, zoals de administratie, het organiseren van congressen en het in goede banen leiden van de procedures rond de totstandkoming van verkiezingsprogramma's en kandidatenlijsten voor verkiezingen. ... frits korthals altes, pieter oud en haya van someren-downer. dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitters VVD
Sinds 14 juni 2014 is (momenteel vacant) voorzitter van de VVD. (momenteel vacant) volgde Benk Korthals op, die sinds 2011 voorzitter was. Bekende VVD-voorzitters uit het verleden zijn Ivo Opstelten, Leendert Ginjaar, Frits Korthals Altes, Pieter Oud en Haya van Someren-Downer. ... frits korthals altes, pieter oud en haya van someren-downer. dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij van de Vrijheid (PvdV)
De PvdV ontstond op 23 maart 1946 als voortzetting van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP). De oprichters wilden wel dat de nieuwe partij een vooruitstrevender koers zou volgen dan haar voorganger. ... in de pvdv was de groningse topman van het heineken-concern, dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO)
De Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NAVO) werd in 1949 opgericht met als doel door onderlinge samenwerking de veiligheid van niet-communistische landen van Europa tegen eventuele agressie van de Sovjet-Unie te waarborgen. ... (nederland, 1971-1984) - manlio brosio (italie, 1964-1971) - dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Dirk Brosse

Dirk Brossé Dirk Brossé geboren Heusden bij Gent 18 februari 1960 Vlaams componist en dirigent Dirk Brossé is muziekdirecteur van het Tokyo International Music Festival en van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent. ... dirk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Dirk Schafer

Dirk Schäfer Nederlands pianist en componist, geboren Rotterdam 25 november 1873, gestorven Amsterdam 16 februari 1931 Dirk Schäfer is de aartsvader van de Nederlandse pianotraditie. Dirk Schäfer begon zijn pianostudies aan de Toonkunstmuziekschool te Rotterdam en studeerde daarna van 1891-94 aan het conservatorium te Keulen. ... dirk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Dirk Witte

Dirk Hermanus Witte (Zaandam 29 juni 1885 - 15 november 1932) was een Nederlands tekstschrijver en zanger. Dirk Witte werd geboren als zoon van schoolhoofd Jac. Witte en de onderwijzeres Trijntje Koning. ... dirk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Dirk Balfoort

Dirk J. Balfoort (1886 - 1964) maakte vanaf 1909 carrière als violist en vioolpedagoog. In 1926 kwam hij in contact met de muziekverzamelingen van D.F. Scheurleer, wat onmiddellijk werd gevolgd door een aanstelling in diens 'Muziekhistorisch Museum'. ... dirk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Dirk Bos

Dr. Dirk Bos, ( Groningen 1862 - 's-Gravenhage 1916) was een vooruitstrevend links- liberaal politicus (VDB) en zakenman. Zoon van Derk Bos en Maria Reintjes. ... dirk - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Dirk Filarski

Nederlands graficus en schilder van figuurvoorstellingen, landschappen, portretten, stadsgezichten, stillevens en winterlandschappen. Bergense School. D.H.W. ... dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dirk Oudes

Nederlands kunstenaar, geboren Alkmaar 1895, overleden Oudorp 1969 Dirk Oudes was een geboren Alkmaarder die zijn leven lang te voet en per fiets het platteland bereisde om er reparatiewerk en tweedehands goederen op te halen en af te leveren. ... dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dirk Groeneveld

Nederlands theatermaker, geboren 1956 biografie Dirk Groeneveld studeerde in 1982 af aan de regieopleiding van de Amsterdamse Theaterschool. Van 1983 tot 1986 is hij lid van Onafhankelijk Toneel als schrijver, regisseur en acteur. ... dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dirk Buwalda

Nederlandse fotograaf, geboren in 1947 in Jakarta, Batavia - overleden 2 februari 2009 in Edam. Biografie Midden jaren zestig volgde hij kunststudies aan de Glasgow School of Art en de St Martins School of Art in Londen. ... dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dirk Braeckman

Belgische fotograaf, Geboren in Eeklo, woont en werkt in Gent, Dirk Braeckman is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde en innoverende kunstfotografen in België. ... dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dieric Bouts
Dieric Bouts
Dirk Bouts ... bouts dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Dirk Jacobsz

Nederlands schilder, ca. 1497-1567. Zoon van de Noordnederlandse schilder Jacob Cornelisz. van Oostsanen. Waar hij is geboren is niet geweten. Hij is wellicht opgeleid in Amsterdam en bij zijn vader. ... dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

In het Groene Boekje staat zowel stikker als sticker. Mag je dat woord inderdaad op twee manieren schrijven?

Als aanduiding voor het zelfklevende papiertje is alleen sticker de correcte spelling, zo valt op te maken uit de hedendaagse woordenboeken. Stikker is gereserveerd voor de betekenissen 'persoon die turf steekt' en 'grote soort van veenspade'. ... dirk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Dirk van Erp

Nederlands- Amerikaanse handwerker, koper- en metaalsmid, geboren 1 januari 1860 in Leeuwarden - overleden 18 juli 1933 in Fairfax, Californië. Dirk van Erp was een ontwerper uit de Arts & Crafts periode. ... dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Mr.dr. D. (Dirk) Fock

Vooraanstaande liberale staatsman uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Was advocaat en provinciebestuurder en kwam in 1901 voor een Rotterdams district in de Tweede Kamer. Had grote belangstelling voor koloniale vraagstukken en werd in het kabinet-De Meester minister van Koloniën. ... d. ( dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Gevolgen kabinetscrisis
Het uitbreken van een kabinetscrisis kan, afhankelijk van de oorzaak, verschillende gevolgen hebben. Enkele ministers (meestal van één partij) kunnen bijvoorbeeld ontslag nemen, ministers kunnen hun portefeuilles ter beschikking stellen, er kan een interim-kabinet komen of het zittende kabinet kan demissionair worden. ... dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformaties sinds 1945
In de periode 1945 tot 2017 zijn er zo'n 30 formaties geweest. Een formatie vindt in de regel elke vier jaar plaats, maar soms worden er nieuwe verkiezingen uitgeschreven na een val van een kabinet. Dit was bijvoorbeeld het geval in 1982 na de val van het kabinet-Van Agt II. ... dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Dirk Volkertszoon Coornhert

Dirck Volkertsz. Coornhert (1522 - 29 oktober 1590) was een veelzijdige Nederlandse kunstenaar, geleerde, theoloog, musicus en publicist van vele geschriften. ... dirk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Aftredende bewindslieden
Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... dirk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 215