YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: cultuur deurne in antwerpen latijn kunst muziek gotisch literair oudengels oudnoors middelnederlands oudhoogduits oudnederlands oudindisch groningen oudfries oudkerkslavisch oudsaksisch, oudhoogduits oudsaksisch vogelnaam engels antwerpen anvers antwerpenaar antwerpenaars antwerpse deurne grieks deurne in nederland hoogduits on- taal geografische naam 2009 italiaans in plaats van frans aan bij ont- iers : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2833 voor - deurne in antwerpen - in 0.279253005981445 seconden.
Zoektermen in en antwerpen behoren tot de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!

Antwerpen

Antwerpen (Frans: Anvers) is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Antwerpen en het gelijknamige arrondissement Antwerpen. ... anuari 1983 werd door een fusie de toenmalige gemeente antwerpen fors uitgebreid met zeven randgemeenten ( berchem, borgerhout, deurne, ekeren, hoboken, merksem en wilrijk). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Deurne in Antwerpen

Deurne is een plaats in België en een district van de stad Antwerpen. Het is opgedeeld in de wijken: Oost, Noord, Zuid, West, Centrum. Elke wijk telt ongeveer 10.000 tot 15.000 inwoners. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Deurne

Doorverwijspagina ... deurne in antwerpen, een district in antwerpen ( belgie) 2. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Verrept
Paul Verrept is geboren op 12 maart 1963 in Deurne bij Antwerpen. Hij volgde een half jaar grafische vormgeving op de kunstacademie en raakte geïnteresseerd in de theaterwereld. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Jo Briels
Jef Briels werd op 28 januari 1934 in Antwerpen geboren. Opgroeiend in een volksbuurt dicht bij de haven - met kleurrijke figuren uit vele landen - raakte hij al snel in de ban van vertellers. ... deurne, plantyn, 1980. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Gerda Van Erkel
Gerda Van Erkel is op 13 april 1954 in Wilrijk bij Antwerpen geboren. Ze groeide op in Borgerhout en Deurne, volgde een jaar Romaanse filologie in Antwerpen en koos daarna voor de opleiding Secretariaat Moderne Talen. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Leopold Vermeiren
Leopold Vermeiren is op 7 april 1914 te Deurne bij Antwerpen geboren. Na enkele jaren als onderwijzer te hebben gewerkt, ging hij pedagogiek studeren en werd hij rijksinspecteur voor het lager onderwijs. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Gerda Van Cleemput
Gerda Van Cleemput is op 25 november 1935 in Antwerpen geboren. Ze doorliep de Grieks-Latijnse humaniora en de bibliotheekschool en werkte vijf jaar in de bibliotheek van de Antwerpse dierentuin. ... deurne, m.i.m., 1981. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           

Christina Guirlande

Christina Guirlande is het pseudoniem van Godelieve Van den Eede-de Beule, op 11 november 1938 geboren te Moerzeke aan de Schelde. Al op haar dertiende schreef ze verhaaltjes en gedichten onder de naam Guirlande, die ze ontleende aan het jeugdboek Sabinneke van Beatrijs Vermeyen. ... deurne, mim, 1981. ... antwerpen, de sikkel, 1969. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Anthony Horowitz
Anthony Horowitz is op 5 april 1955 in Londen geboren als telg van een oud Estlands geslacht. Zijn kindertijd, die hij vergelijkt met verhalen van door hem bewonderde auteurs als Dickens en Dahl, bracht hij door met kindermeisjes en bedienden. ... deurne, bmp, 2002. ... antwerpen, facet, 1986. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Cor Ria Leeman
Cor Ria Leeman is het pseudoniem van Corneel Alfons van Kuyck, die op 30 april 1919 in Rijsbergen (Nederland) werd geboren. Nog hetzelfde jaar verhuisde het gezin naar Borgerhout in België. ... leuven, davidsfonds / deurne, denis, 1983. ... van kuyck studeerde aan de normaalschool in antwerpen en was van 1938 tot 1973 onderwijzer aan het sint-gummaruscollege te lier. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
René Swartenbroekx
René Swartenbroekx is op 7 oktober 1935 geboren in As, Belgisch Limburg. Meer dan dertig jaar werkte hij als onderwijzer in de mijnstreek van Waterschei. De dagelijkse confrontatie met migrantenkinderen en zijn reizen naar het Verre Oosten, Amerika en Afrika boden hem in de jaren zestig en zeventig de stof voor zijn tienerboeken. ... deurne, m.i.m., 1981. ... leuven, davidsfonds/antwerpen, standaard uitgeverij, 1970. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Steilranden
In het westen van Noord-Brabant vinden we een opvallend landschap: de Brabantse Wal. Bijzonder onderdeel van dit landschap vormt de zogenaamde steilrand, zo bijzonder dat het de status heeft van aardkundig monument. ... een ander goed voorbeeld is de peelrandbreuk bij uden, een geologische breuklijn die min of meer de lijn roermond-deurne-uden-heesch volgt en de hooggelegen peelhorst van de lagergelegen centrale slenk scheidt. ... de steilrand zigzagt van noordoostelijk antwerpen via bergen op zoom naar steenbergen. - (bron: Geologie van Nederland)
                                                                                                                                           
Ossip Zadkine

Ossip Zadkine

Ossip Zadkine in zijn studio circa 1950 Foto: Emmy Andriesse Franse beeldhouwer, etser, gouache- schilder, illustrator en lithograaf van Russische afkomst, 14-7-1890 Smolensk - 25-11-1967 Parijs, echtgenoot van Valentine Prax, Naamsvarianten: Osip, Zadkin, Cadkin, Osip Jocelyn Zadkin, Ossip Zadkine was een van de eerste kunstenaars die de principes van het kubisme in de beeldhouwkunst toepasten. ... la ville detruite (de verwoeste stad) 1951 650 cm hoog, brons ossip zadkine was in 1947 op bezoek in deurne bij zijn nederlandse vriend de arts- schilder henk wiegersma. ... uit zijn eerste periode dateren zijn "job" (1914), thans te antwerpen, en zijn "propheet" (1918). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Deurne in Nederland

Deurne (dialect Deurze) is een plaats en gemeente in de provincie Noord-Brabant in de regio Peelland. De gemeente telt 31.496 inwoners (31 mei 2009, bron: CBS) en heeft een oppervlakte van 119,02 km² (waarvan 1,02 km² water). De gemeente Deurne maakt deel uit van het kaderwetgebied SRE. In onderstaande beschrijving wordt ook Vlierden behandeld, dat op 1 januari 1926 met Deurne en Liessel tot de gemeente Deurne fuseerde. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Deurne - (geografische naam)

Deurne (Deurne, NB) Uitspraak: déúrze. 721 kopie 1191 Durninum 1, 1069 kopie 12e eeuw Durna 1, 1110 Thurne 1, 1161 Durna 1, 1e kwart 13e eeuw Thurne, Durne 2, 1303 kopie Duerne 3, 1312-1350 Dorne 4, 1428 Doerne 5, 1495 Doerne, Deurne 5, 1563 Doorne 5, 1665 Doorne 6; Afleiding van germ. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Nederlands als tweede taal (NT2): cursussen, boeken e.d.
Zoek iemand om de taal mee te oefenen. Er zijn heel veel (vrijwillige) taalcoaches en taalmaatjes. Bij Het Begint met Taal staat een overzicht van alle taalcoachorganisaties in Nederlands. ... utrecht-antwerpen, van dale. - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
plaats - (plek)
plaats zn. ‘plek’ Mnl. plaetse ‘binnenplaats, plein’ [1232-33; VMNW], ‘plek, plaats’ [1285; CG II], in plaetse van ‘ter vervanging van’ [ ca. 1400; MNW]; vnnl. ... te antwerpen heeft men het plein, waar ogier eens woonde, officieel ogiersplaats, niet ogiersplein geheeten (1); eecloo heeft zijn ledeganck - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

12368, Deurne

Waterradmolen aan het beekje de Vlier. De jaarankers gevel 1631, maar het huidige gebouw schijnt uit 1690 te dagtekenen. In 1816 buiten werking gesteld, toen in het dorp een standaardmolen gebouwd werd (in 1926 gesloopt). - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           
tijd - (periode; moment)
tijd zn. ‘periode; moment’ Onl. tīt ‘periode, moment’ in tit uuala te likene ‘periode van welbehagen’, ne faruuirp mi an tide eldi ‘verwerp mij niet in de periode van ouderdom’ [beide 10 e eeuw; W. ... tij ( zeu - as) zo gauw als (oerle, antwerpen). - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

bibbergeld - (gevarenpremie (in Vlaanderen) )

bibbergeld, -premie, in Vlaanderen: gevarenpremie. Al opgenomen in Nijhoffs Zuidnederlands Woordenboek (1981), met een vindplaats uit 1977 ( Gazet van Antwerpen). - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Groot kasteel Deurne, Deurne

KASTEEL. Omstreeks 1460 vv. door de heren van Deurne gebouwd en bewoond. In 1651, met de heerlijkheid Deurne, gekocht door Rogier van Leerdael, die het in 1653 liet verbouwen en vergroten. - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           

Helmondseweg 5, Deurne

Ned. Herv. Kerk. Gebouwd in 1815 na overdracht van de oude kerk. Zaalgebouw met driezijdige sluitingen, dakruiter, lichte steunberen met uitgemetselde lagen waardoor een geblokt effect ontstaat. - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           

Zeilbergsestraat 98, Deurne

Molen. Ronde bakstenen korenmolen op belt. - (bron: Monumenten.nl)
                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 139