YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
Alias:   Niveau 0 (onwetend). Positie klassement: proloog.   Score 0.
GIQ 100.   IQ 100.   EQ 100.   KQ 100.   GQ 100.
Wat is jóúw GIQ (KennisEmotieIntelligentieGeheugenQuotiënt)? Met Yagooble kun je bepalen of jouw GIQ oftewel jouw globale intelligenties quotiënt op het niveau van een onwetende, leerling, meester of zelfs homo universalis ligt.
De deelnemers aan dit spel zijn onze normgroep. Dit zijn mensen die het leuk vinden om dit soort spelletjes te spelen. Hierom zal het gemiddelde quotiënt van onze deelnemers hoger liggen dan dat van de gemiddelde Nederlander. Scoort u dus lager dan verwacht dan hoeft dat u nog niet te verontrusten. Daarom noemen wij onze testen liever spelletjes.
       
(de)selecteer verwante onderwerpen: denk tunahan kuzu selcuk ozturk 2017 oppositie 3 zetels tweede kamerfractie biografisch archief denk - fractie tweede kamer fractie-kuzu/ozturk fractie tk tweede kamerfractie denk fractie tweede kamerfractie denk tweede kamerfractie denk taal woordkeuze werkwoord voorzetsels politieke jongerenorganisaties tweede kamer d66 sp vvd pvda cda groenlinks partij voor de dieren pvv 50plus wetenswaardigheden tweede kamerverkiezingen christenunie tweede kamerverkiezingen 2017 sgp jesse klaver alexander pechtold forum voor democratie vnl kees van der staaij emile roemer mark rutte lodewijk asscher : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 237 voor - denk - in 0.0217239856719971 seconden.

DENK

DENK is een politieke partij, die zich richt op respect voor alle Nederlanders. De partij werd op 9 februari 2015 gepresenteerd. De partij is gevormd, nadat Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk de PvdA-fractie hadden verlaten. ... denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerfractie DENK

De fractie van DENK heeft sinds de verkiezingen van 15 maart 2017 drie leden. Er was daarvoor geen fractie van DENK, maar de van de PvdA-afgescheiden fractie-Kuzu/Öztürk is wel haar directe voorganger. ... kamerfractie denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Is 'Denk aan uw bagage' correct of moet het zijn: 'Denk om uw bagage'?

'Denk om uw bagage' en 'Denk aan uw bagage' zijn allebei goed als bedoeld is 'Vergeet uw bagage niet. ... ' denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

DENK en Tweede Kamerverkiezingen 2017

DENK heeft bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Tunahan Kuzu als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'Denkend aan Nederland'. ... denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
OPPOSITIE
Deze jongerenorganisatie van de beweging DENK is in 2015 opgericht. Activiteiten zijn het organiseren van debatten, thema-avonden en werkgroepen en het vormen van een brug naar andere politieke jongerenorganisaties. ... - hoofdinhoud deze jongerenorganisatie van de beweging denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... zijn groenlinks (+10), d66 (+7), cda (+6) en pvv (+5). denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Welk voorzetsel kan ik, in een reisbrochure, het best gebruiken in: Hebt u al eens aan/over Tirol in de zomer gedacht?
Onze voorkeur gaat uit naar 'Hebt u al eens aan Tirol in de zomer gedacht?' Denken aan betekent 'niet vergeten', wat blijkt uit waarschuwingen als 'Denk aan het afstapje! ... gaat uit naar 'hebt u al eens aan tirol in de zomer gedacht?' denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
De huidige Tweede Kamer
Ondanks acht zetels verlies is de VVD met 33 zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 toch de grootste partij geworden. Het historische verlies van de PvdA (-29) leverde hen uiteindelijk negen zetels op. ... op links. er zijn twee nieuwe partijen in de kamer gekomen. denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Gekozenen Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staan de Tweede Kamerleden die zijn gekozen bij de verkiezingen op 15 maart 2017. Bij die verkiezingen behaalde de VVD 33 zetels en daarmee zijn zij de grootste partij in de Tweede Kamer. ... ook namen twee nieuwe partijen, forum voor democratie en denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... 17 sp 13 pvda 14 50plus 10 christenunie 7 pvdd 5 sgp 5 denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wat betekent de uitdrukking 'Spuit elf geeft ook modder' en wat wordt ermee bedoeld?
'Spuit elf geeft ook modder' is een spottende reactie op iets wat iemand anders zojuist heeft gezegd. Vaak wordt er iets mee bedoeld als 'Dat is daarnet al gezegd, sufferd!' Het kan ook iets uitdrukken als: 'Misschien denk je een waardevolle bijdrage te leveren, maar je weet er helemaal niets van, wijsneus! ... gezegd, sufferd!' het kan ook iets uitdrukken als: 'misschien denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Politieke jongerenorganisaties
Vrijwel iedere in het Nederlandse parlement vertegenwoordigde politieke partij heeft een politieke jongerenorganisatie. Een politieke jongerenorganisatie is een organisatie voor jongeren die statutair is verbonden aan een politieke partij. ... den haag. oppositie deze jongerenorganisatie van de beweging denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wat is het verschil tussen doceren en doseren? En hoe moeten deze woorden klinken?
Doceren betekent 'lesgeven'. Doseren is 'afpassen, in juiste hoeveelheden verdelen'. (Denk daarbij aan docent respectievelijk dosis . ... doseren is 'afpassen, in juiste hoeveelheden verdelen'. ( denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waarom wordt Brabant met een t gespeld, maar Brabanders met een d?
Tegenwoordig is alleen Brabanders juist, maar vroeger kwam Brabanters, met een t, wel voor. Waarschijnlijk is men naar analogie van Hollanders gaan spreken van Brabanders. Deze verandering heeft al lang geleden plaatsgevonden; denk aan de Spaanschen Brabander, de titel van Bredero's toneelstuk uit 1617. ... deze verandering heeft al lang geleden plaatsgevonden; denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Is chicheid wel juist geschreven?
Chicheid is juist, maar er is wel iets raars mee: er staan een c en een h achter elkaar die niet als [ch] worden uitgesproken. Voor dit soort gevallen van 'botsende' medeklinkers bestaan geen regels, wat bijvoorbeeld bij klinkerbotsing wel het geval is (een trema in skiën, een streepje in zo-even ). ... een streepje in zo-even ). chicheid is een afleiding, dus dan denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Drs. T. (Tunahan) Kuzu
Tunahan Kuzu (1981) is sinds 23 maart 2017 fractievoorzitter van DENK in de Tweede Kamer. Tussen september 2012 tot november 2014 maakte hij deel uit van de PvdA-fractie, waarna hij samen met Selcuk Öztürk een fractie vormde. ... kuzu (1981) is sinds 23 maart 2017 fractievoorzitter van denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
S. (Selçuk) Öztürk
Selçuk Öztürk (1972) is sinds 23 maart 2017 lid van de DENK-fractie in de Tweede Kamer. Tussen september 2012 en november 2014 maakte hij deel uit van de PvdA-fractie. Daarna vormde hij samen met Tunahan Kuzu een fractie. ... selcuk ozturk (1972) is sinds 23 maart 2017 lid van de denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lesideeën Europese Unie
Europa wordt steeds belangrijker. Maar wat doet Europa eigenlijk? En wie is de baas in Europa? ... van de europese unie. toetreding turkije tot de europese unie denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. F. (Farid) Azarkan MSc
Farid Azarkan (1971) is sinds 23 maart 2017 lid van de DENK-fractie in de Tweede Kamer. Hij was acht jaar werkzaam bij het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland. Verder was had de heer Azarkan managmentsfuncties bij de directie Vastgoed, bij de Rijksgebouwendienst en bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. ... farid azarkan (1971) is sinds 23 maart 2017 lid van de denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2017
De formatie 2017 stond tot nu toe in het teken van vorming van een kabinet van VVD, D66, CDA en GroenLinks. Daartoe werden twee pogingen ondernomen, maar op 12 juni concludeerde informateur Tjeenk Willink dat een geschil over het migratiebeleid een onoverkomelijk probleem opleverde. ... d66, christenunie 38 sp, pvv, pvda, gl, 50plus, sgp, pvdd, denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Johan Cruijff
Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 april 1947, Johan Cruijff (infouitleg)) is een voormalig Nederlands voetballer van onder meer Ajax, Feyenoord en Barcelona en voetbaltrainer. Hij werd verkozen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw. Cruijff kan worden beschouwd als de beroemdste Nederlandse voetballer aller tijden. Hij wordt ook wel \ ... tom egbers: "gaat barcelona winnen vanavond?" cruijff: "ik denk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gerard Reve
Gerard Kornelis van het Reve Nederlands schrijver, geboren op 14 december 1923 in Amsterdam, Reve behoorde samen met W.F. Hermans en Harry Mulisch tot de Grote Drie van de Nederlandse literatuur van de 20ste eeuw. ... sprak. maar het kind wordt thuis ondergedompeld in de gesloten denk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bee Gees
Bij het horen van de bandnaam de Bee Gees denk je al gauw aan witte flapperende openstaande overhemden en de nog wittere tanden van de broertjes Gibb. En natuurlijk aan de vele hits. De band wordt geboren in een periode dat harmonieus zingen bijna vanzelfsprekend is (denk aan The Beach Boys, The Beatles, The Temptations). ... gees bij het horen van de bandnaam de bee gees denk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
René Descartes
René Descartes (La Haye en Touraine, 31 maart 1596 - Stockholm, 11 februari 1650) was een Franse filosoof en wiskundige wiens benadering van de kennis en de aard van de menselijke geest een belangrijke rol speelde in de ontwikkeling van de moderne filosofie. ... hij is met name bekend om zijn uitspraak "cogito ergo sum" (ik denk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 28