YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: denk tunahan kuzu selcuk ozturk 2017 oppositie 3 zetels tweede kamerfractie biografisch archief fractie tweede kamerfractie denk fractie tk tweede kamerfractie denk denk - fractie tweede kamer fractie-kuzu/ozturk tweede kamerfractie denk taal woordkeuze werkwoord voorzetsels politieke jongerenorganisaties d66 tweede kamer vvd sp partij voor de dieren cda pvda groenlinks pvv christenunie tweede kamerverkiezingen 2017 50plus wetenswaardigheden tweede kamerverkiezingen forum voor democratie sgp jesse klaver alexander pechtold mark rutte sybrand van haersma buma vnl lodewijk asscher william moorlag : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 239 voor - denk - in 0.0293810367584229 seconden.

DENK

DENK is een politieke partij, die zich richt op respect voor alle Nederlanders. De partij werd op 9 februari 2015 gepresenteerd. De partij is gevormd, nadat Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk de PvdA-fractie hadden verlaten. ... denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerfractie DENK

De fractie van DENK heeft sinds de verkiezingen van 15 maart 2017 drie leden. Er was daarvoor geen fractie van DENK, maar de van de PvdA-afgescheiden fractie-Kuzu/Öztürk is wel haar directe voorganger. ... kamerfractie denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

DENK en Tweede Kamerverkiezingen 2017

DENK heeft bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Tunahan Kuzu als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'Denkend aan Nederland'. ... denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Is 'Denk aan uw bagage' correct of moet het zijn: 'Denk om uw bagage'?

'Denk om uw bagage' en 'Denk aan uw bagage' zijn allebei goed als bedoeld is 'Vergeet uw bagage niet. ... ' denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
OPPOSITIE
Deze jongerenorganisatie van de beweging DENK is in 2015 opgericht. Activiteiten zijn het organiseren van debatten, thema-avonden en werkgroepen en het vormen van een brug naar andere politieke jongerenorganisaties. ... - hoofdinhoud deze jongerenorganisatie van de beweging denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
De huidige Tweede Kamer
Ondanks acht zetels verlies is de VVD met 33 zetels bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 toch de grootste partij geworden. Het historische verlies van de PvdA (-29) leverde hen uiteindelijk negen zetels op. ... op links. er zijn twee nieuwe partijen in de kamer gekomen. denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Welk voorzetsel kan ik, in een reisbrochure, het best gebruiken in: Hebt u al eens aan/over Tirol in de zomer gedacht?
Onze voorkeur gaat uit naar 'Hebt u al eens aan Tirol in de zomer gedacht?' Denken aan betekent 'niet vergeten', wat blijkt uit waarschuwingen als 'Denk aan het afstapje! ... gaat uit naar 'hebt u al eens aan tirol in de zomer gedacht?' denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Gekozenen Tweede Kamerverkiezingen 2017
In onderstaand overzicht staan de Tweede Kamerleden die zijn gekozen bij de verkiezingen op 15 maart 2017. Bij die verkiezingen behaalde de VVD 33 zetels en daarmee zijn zij de grootste partij in de Tweede Kamer. ... ook namen twee nieuwe partijen, forum voor democratie en denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... 17 sp 13 pvda 14 50plus 10 christenunie 7 pvdd 5 sgp 5 denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2017
Op 15 maart 2017 waren er Tweede Kamerverkiezingen. Het ging om een reguliere verkiezing, maar tevens lagen drie grondwetsvoorstellen voor, die in eerste lezing waren aanvaard door beide Kamers. Dat betrof het voorstel over invoering van een correctief referendum, het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en een voorstel over de staatkundige positie van Caribisch Nederland. ... zijn groenlinks (+10), d66 (+7), cda (+6) en pvv (+5). denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Politieke jongerenorganisaties
Vrijwel iedere in het Nederlandse parlement vertegenwoordigde politieke partij heeft een politieke jongerenorganisatie. Een politieke jongerenorganisatie is een organisatie voor jongeren die statutair is verbonden aan een politieke partij. ... den haag. oppositie deze jongerenorganisatie van de beweging denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wat betekent de uitdrukking 'Spuit elf geeft ook modder' en wat wordt ermee bedoeld?
'Spuit elf geeft ook modder' is een spottende reactie op iets wat iemand anders zojuist heeft gezegd. Vaak wordt er iets mee bedoeld als 'Dat is daarnet al gezegd, sufferd!' Het kan ook iets uitdrukken als: 'Misschien denk je een waardevolle bijdrage te leveren, maar je weet er helemaal niets van, wijsneus! ... gezegd, sufferd!' het kan ook iets uitdrukken als: 'misschien denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wat is het verschil tussen doceren en doseren? En hoe moeten deze woorden klinken?
Doceren betekent 'lesgeven'. Doseren is 'afpassen, in juiste hoeveelheden verdelen'. (Denk daarbij aan docent respectievelijk dosis . ... doseren is 'afpassen, in juiste hoeveelheden verdelen'. ( denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waarom wordt Brabant met een t gespeld, maar Brabanders met een d?
Tegenwoordig is alleen Brabanders juist, maar vroeger kwam Brabanters, met een t, wel voor. Waarschijnlijk is men naar analogie van Hollanders gaan spreken van Brabanders. Deze verandering heeft al lang geleden plaatsgevonden; denk aan de Spaanschen Brabander, de titel van Bredero's toneelstuk uit 1617. ... deze verandering heeft al lang geleden plaatsgevonden; denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Is chicheid wel juist geschreven?
Chicheid is juist, maar er is wel iets raars mee: er staan een c en een h achter elkaar die niet als [ch] worden uitgesproken. Voor dit soort gevallen van 'botsende' medeklinkers bestaan geen regels, wat bijvoorbeeld bij klinkerbotsing wel het geval is (een trema in skiën, een streepje in zo-even ). ... een streepje in zo-even ). chicheid is een afleiding, dus dan denk - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Drs. T. (Tunahan) Kuzu
Tunahan Kuzu (1981) is sinds 23 maart 2017 fractievoorzitter van DENK in de Tweede Kamer. Tussen september 2012 tot november 2014 maakte hij deel uit van de PvdA-fractie, waarna hij samen met Selcuk Öztürk een fractie vormde. ... kuzu (1981) is sinds 23 maart 2017 fractievoorzitter van denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Drs. F. (Farid) Azarkan MSc
Farid Azarkan (1971) is sinds 23 maart 2017 lid van de DENK-fractie in de Tweede Kamer. Hij was acht jaar werkzaam bij het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland. Verder was had de heer Azarkan managmentsfuncties bij de directie Vastgoed, bij de Rijksgebouwendienst en bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed. ... farid azarkan (1971) is sinds 23 maart 2017 lid van de denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
S. (Selçuk) Öztürk
Selçuk Öztürk (1972) is sinds 23 maart 2017 lid van de DENK-fractie in de Tweede Kamer. Tussen september 2012 en november 2014 maakte hij deel uit van de PvdA-fractie. Daarna vormde hij samen met Tunahan Kuzu een fractie. ... selcuk ozturk (1972) is sinds 23 maart 2017 lid van de denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lesideeën Europese Unie
Europa wordt steeds belangrijker. Maar wat doet Europa eigenlijk? En wie is de baas in Europa? ... van de europese unie. toetreding turkije tot de europese unie denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Gerard Reve
Gerard Kornelis van het Reve Nederlands schrijver, geboren op 14 december 1923 in Amsterdam, Reve behoorde samen met W.F. Hermans en Harry Mulisch tot de Grote Drie van de Nederlandse literatuur van de 20ste eeuw. ... sprak. maar het kind wordt thuis ondergedompeld in de gesloten denk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
S.H. (Sylvana) Simons
Sylvana Simons (1971) richtte in december 2016 de partij Artikel 1 op en zij was lijsttrekker bij de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Eerder was zij aangesloten bij DENK. Zij was eerder danseres, vj bij TMF en presentatrice van televisie- en radioprogramma's bij SBS, RTL en de NPS. ... tweede kamerverkiezingen 2017. eerder was zij aangesloten bij denk - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Interview Simeon ten Holt
(door Jacobine Feekes) In gesprek met Simeon ten Holt (door Jacobine Feekes) Simeon ten Holt, geboren 1923, is de componist van o.a. een aantal grote werken voor vier vleugels, geschreven in diatonisch systeem, met een repetitief karakter, waaronder Canto ostinato (1977/1979), Lemniscaat (1983), Horizon (1985) en Incantatie IV (1990). ... jullie wel eens over de kunst van friso en constant? ik denk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Johan Cruijff
Hendrik Johannes Cruijff (Amsterdam, 25 april 1947, Johan Cruijff (infouitleg)) is een voormalig Nederlands voetballer van onder meer Ajax, Feyenoord en Barcelona en voetbaltrainer. Hij werd verkozen tot Europees voetballer van de twintigste eeuw. Cruijff kan worden beschouwd als de beroemdste Nederlandse voetballer aller tijden. Hij wordt ook wel \ ... tom egbers: "gaat barcelona winnen vanavond?" cruijff: "ik denk - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Bee Gees
Bij het horen van de bandnaam de Bee Gees denk je al gauw aan witte flapperende openstaande overhemden en de nog wittere tanden van de broertjes Gibb. En natuurlijk aan de vele hits. De band wordt geboren in een periode dat harmonieus zingen bijna vanzelfsprekend is (denk aan The Beach Boys, The Beatles, The Temptations). ... gees bij het horen van de bandnaam de bee gees denk - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 9