YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst abstract geometrische kunst concrete schilderkunst concrete kunst muziek taal cultuur literair fotografie arp constructivistische theo van doesburg constructivistisch muziekgeschiedenis andre lhote constructivisme constructieve kunst constructieve design architectuur chu kvp kalligrafie gustave courbet lissitzky beckmann max beckmann immendorff, romeinse-kunst rob birza peter doig villevoye birza jorg immendorff hans hartung op de beeck mondrian roy villevoye hartungs calligrafie : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1123 voor - concrete schilderkunst - in 0.0738289356231689 seconden.

concrete kunst

Door Max Bill geïntroduceerde term voor non- figuratieve uitbeeldingswijzen. De stroming concrete kunst, ook wel absolute kunst, abstract geometrische kunst of constructieve kunst genoemd, kenmerkt zich door een strenge geometrische vormentaal (vierkanten, rechthoeken, cirkels, driehoeken enzovoort), is doorgaans beperkt en beheerst in haar kleurgebruik en ademt planmatigheid, orde, zakelijkheid en rationaliteit. ... concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
muziekgeschiedenis
ca 8000 vC Eerste muzikale uitingen van de mens (ratels, rammelaars, bromhout, eentonige fluiten uit beenderen) ca 6000 vC Zang en slaginstrumenten. ca 3000 vC Gebruik van de pentatoniek in Egypte ca 2000 vC Gebruik van de pentatoniek in China ca 1900 vC Overgang van pentatoniek op modaal systeem ca 1200 vC Gebruik van bronzen lieren Noord Europa ca 1000 vC Overgang pentatoniek op modaal systeem Midden- Oosten ca 800 vC Uitvinding van het muziek-spijkerschrift in Babylon ca 700 vC Barden en Keltische dichters en zangers in Gallië, Wales, Schotland en Ierland ca 500 vC Toonsysteem met vierde tonen in Indië ca 400 vC Muziek geschreven voor Griekse toneelstukken Van de Oudgriekse muziek zijn geen partituren bewaard gebleven, wel kunnen er reconstructies gemaakt worden op basis van overgeleverde beschrijvingen. ... en dus in alle vormen van moderne muziek. musique concrete - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
constructivisme
Het constructivisme is een omstreeks 1913 in Rusland ontstane kunstrichting van de moderne kunst die voor schilder- en beeldhouwkunst de beperking tot puur geometrische vormen in hun compositie of constructie verlangde. ... is, eist dat het uit bedachte vormen wordt gevormd. zijn concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Theo van Doesburg
Nederlands schilder, architect, typograaf, kunsthistoricus, vormgever, auteur, dichter, etc.. Geboren 30 augustus 1883 te Utrecht - overleden 7 maart 1931 in Davos ( Zwitserland). ... architecten en beeldende kunstenaars. de mogelijkheid om concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
André Lhote
Frans schilder, illustrator, beeldhouwer en kunsthistoricus, 05.07.1885 Bordeaux - 21.01.1962 Parijs. Invloed van Afrikaanse en Egyptische kunst en het werk van Paul Gauguin. ... de verbondenheid met de natuur, naar een evenwicht tussen het concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Muziek
(Latijns/ Grieks) In de Griekse oudheid bedoelde men met muziek in de eerste plaats het geheel van muzische kunsten, d.w.z. zowel de dichtkunst en danskunst als de toonkunst. Eerst later beperkte men het tot het gebied van de toonkunst. ... met haar inhoudsvoorstellingen, de twaalftoonsmuziek. concrete - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Hans Hartung
Duits- Frans schilder van het informele ( Dresden/Leipzig, 21.09.1904 - Antibes, 07.12.1989) Hans Hartung werd beschouwd als een van de grondleggers van de Franse Abstraction Lyrique, de schilderkunstige abstractie, de Europese tegenhanger van het Amerikaanse abstract expressionisme waarbij het expressionisme in dit geval duidt op een directe, bijna fysieke manier van schilderen. ... kenmerkend voor zijn kunst, die de geringste toespeling op de concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rob Birza
Nederlands schilder, tekenaar, beeldhouwer; non-figuratief en figuurvoorstellingen, Geboren te Geldrop 5-5-1962, woont en werkt in Utrecht, Academie St. Joost, Breda (1980-1985) Ateliers 63, Haarlem (1986-1987) Birza is een kunstenaar die zich niet laat vastpinnen op een medium, stijl of methode. ... decennium. er zijn schilderijen opgenomen uit de reeks ' concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Antoine-Joseph Wiertz
Antoine Wiertz ... 'de val der opstandige engelen'. in 1839-1840 begon het idee concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
John Constable
John Constable (1776-1837) Brits schilder, landschapsschilder en aquarellist uit de Engelse romantiek. Hij schilderde scènes uit zijn geboorteprovincie Suffolk, kastelen, kathedralen en landschappen en kustscènes in andere delen van Groot-Brittannië. ... turner schilderde in een lucide stijl waarbij details of concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
De Stijl
Vernieuwende kunststroming in de Nederlandse beeldende kunst en architectuur tussen ca 1915-1930, waarbij gestreefd werd naar harmonie en evenwicht d.m.v. een abstract geometrische vormentaal in de primaire kleurvlakken rood, geel en blauw, ook zwart en de tinten wit en grijs, en horizontale en verticale lijnen (later ook diagonalen). ... staan en begrijpelijk zijn, zonder betrekking te hebben op de concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kalligrafie
KALLIGRAFIE kalligrafie (de ~ (v.), ~ën) 1 schoonschrijfkunst 2 een schoongeschreven stuk tekst 'Schrijven is een kunst', wordt vaak gezegd. Meestal verwijst deze uitspraak naar het inhoudelijke gegeven: schrift als middel om taal weer te geven. ... een beroemde schilder uit de 5de eeuw, formuleerde met concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Roy Villevoye
Beeldend kunstenaar en fotograaf, geboren in 1960 te Maastricht. Woont en werkt in Amsterdam. Opleiding Rijksacademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam (1979- 1984) Na zich enige jaren puur met schilderkunst bezig gehouden te hebben koos Villevoye er in 1990 voor om te gaan reizen. ... gelijkgeschakeld als 'united colors', ontdaan van iedere concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
El Lissitzky
... voert de schilderkunst van de staat van het antieke benoemde concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gustave Courbet
Gustave Courbet (1819-1877) Gustave Courbet, geestelijk en artistiek leider van het Realisme, wist voortdurend schandalen uit te lokken met zijn schilderijen. ... leerlingen en verklaarde hij dat schilderen een in de kern concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Piet Mondriaan
Detail foto Arnold Newman 1942 Een begaafd beeldend kunstenaar, een van de belangwekkendste - en belangrijkste - figuren in de kunstgeschiedenis van de 20e eeuw. ... galerie guggenheim jeune op de tentoonstelling abstract and concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jörg Immendorff
Duitse schilder en beeldhouwer, geboren 14 juni 1945, Bleckede (bij Lüneberg) - overleden 28 mei 2007 in Düsseldorf waar hij woonde en werkte. Immendorf was een groot voorstander van een politiek georienteerde kunstenaar en was één van de succesvolste artiesten ter wereld. ... sociaal- realistische stijl, echter meestal zonder dat er een concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Romeinse-Kunst
Drieduizend jaar geleden bouwden de Etrusken de eerste beschaving in Italië op. De uitgestrekte necropolen (dodensteden), de overblijfselen in de graven in Toscane en omstreken, getuigen van een hoogstaande cultuur. ... de romeinen, net als wij nu nog, symboliek. allerlei concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Max Beckmann
Duits expressionistisch schilder, aquarellist, graficus en beeldhouwer, geboren 12 februari 1884 te Leipzig - overleden 27 december 1950 in New York. Beckmanns schilderkunst is geworteld in de traditie van de Europese schilderkunst. ... een teken van slavernij. ik denk altijd alleen maar aan het concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Doig
Engelse schilder, Doig geldt als één van de belangrijke kunstenaars die de actuele schilderkunst - specifiek het klassieke landschapsgenre - nieuw leven inblazen. ... een levenloze figuur op een spiegelend wateroppervlak en de concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Arp
Hans ( Jean) Arp Duits- Franse Schilder, dichter en sculpteur, geboren 16 september 1887 in Straatsburg, (toen nog Duitsland) - overleden 7 juni 1966 te Bazel, Zwitserland. ... kunstrichtingen, van het dadaisme via het surrealisme tot de concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Hans Op de Beeck
Vlaamse kunstenaar geboren in 1969 te Turnhout, België. Hij leeft en werkt in Anderlecht (Brussel). ... aan de kunst (haar geschiedenis en haar media) maar aan het concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
David Claerbout
David Claerbout werd in 1969 geboren in Kortrijk. Hij studeerde van 1988 tot 1992 aan de St-Lucashogeschool in Gent. Hij bezocht dan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen en verbleef in 1996 aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten / Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam. ... vastgelegd. het is claerbout hierbij te doen om ons op een concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Frans Hals
Nederlands portretschilder, vermoedelijk geboren in Antwerpen tussen 1580 en 1585, begraven in Haarlem 1 september 1666 Frans Hals legde de basis voor de ontwikkeling van een zelfstandige Hollandse portretkunst. ... techniek van hals en schenkt een ontzagwekkende indruk van concrete - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 40