YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: groningen muziek dirk bos stef bos pieter roelf bos roelof bos ruud bos literair dick bos taal meewerkend voorwerp dat/wat/die/wie kunst uitdrukkingen en spreekwoorden witteveen bos-prijs wouter bos kabinet-balkenende iv kabinet bos kabinet-cort van der linden kabinet-ruijs de beerenbrouck i verkiezingen cort van der linden extraparlementaire kabinet (1913-1918) drs. w.j. (wouter) bos pvda jan peter balkenende mark rutte job cohen cda kabinet-balkenende ii jan marijnissen kabinet-rutte ii vvd groenlinks rita verdonk femke halsema d66 tweede kamer : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 274 voor - bos - in 0.0279040336608887 seconden.

Stef Bos

Nederlandstalige zanger die in 1991 eenTop 10- hit scoort met 'Papa'. Van Is Dit Nu Later worden in Nederland meer dan 200.000 albums verkocht. Stef Bos krijgt in 2000 een Edison en een Gouden Harp. Websites: top2000. ... bos - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Pieter Roelf Bos

Pieter Roelf ( Roelof) Bos, ( Groningen 1847 - Groningen 1902), was de oorspronkelijke samensteller van De Grote Bosatlas, voor het eerst verschenen in 1877 onder de titel Schoolatlas der gehele aarde. ... roelf bos - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Dirk Bos

Dr. Dirk Bos, ( Groningen 1862 - 's-Gravenhage 1916) was een vooruitstrevend links- liberaal politicus (VDB) en zakenman. Zoon van Derk Bos en Maria Reintjes. ... bos - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

Ruud Bos

Ruud Bos geboren Amsterdam 8-2-1936 Nederlands componist en arrangeur Ruud Bos ging in 1953 piano studeren aan het conservatorium in Amsterdam, maar toen zijn familie naar Bussum verhuisde, stopte hij al snel met deze studie. ... bos - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Dick Bos

Dick Bos

Alfred Mazure ... bos - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Wat is juist: 'De vrouw die we een bos bloemen wilden geven, negeerde ons' of 'De vrouw wie we een bos bloemen wilden geven, negeerde ons'?

Beide zinnen zijn goed. Lange tijd werd alleen 'de vrouw wie we een bos bloemen wilden geven' als juiste vorm beschouwd, maar ook 'de vrouw die we een bos bloemen wilden geven' is juist. De betrekkelijke voornaamwoorden die en wie zijn in deze zin meewerkend voorwerp (verderop meer hierover). ... is juist: 'de vrouw die we een bos - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Waar komt de uitdrukking een flinke bos hout voor de deur hebben vandaan?

Een flinke bos hout voor de deur hebben wordt gebruikt om uit te drukken dat een vrouw een flinke boezem heeft. De uitdrukking zou zijn ontstaan door de bijgedachte aan de houtvoorraad voor de winter, die vroeger buiten bij het huis lag opgestapeld. ... komt de uitdrukking een flinke bos - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Witteveen Bos-prijs

De Witteveen+Bos-prijs voor Kunst+Techniek werd in 2001 ingesteld bij het 55-jarig bestaan van Witteveen+Bos en is bestemd voor een beeldend kunstenaar, die in zijn werk de disciplines kunst en techniek op een bijzondere manier verenigt en voor wie techniek dus veel meer is dan een instrument. ... bos - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kabinet-Cort van der Linden (1913-1918)
Het liberale extraparlementaire kabinet-Cort van der Linden loodst Nederland door de Eerste Wereldoorlog (1914-1918) en brengt de belangrijke Grondwetsherziening van 1917 tot stand. Hierdoor worden de kiesrecht- en schoolstrijd beƫindigd. ... i aan formatie een poging van de vrijzinnig-democraat bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Drs. W.J. (Wouter) Bos

Uit het bedrijfsleven afkomstige partijleider van de PvdA in de jaren 2002-2010. Werkte na een studie economie en politicologie ruim negen jaar in binnen- en buitenland voor Shell. Werd daarna Tweede Kamerlid en spoedig staatssecretaris van Financiƫn. ... w.j. (wouter) bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wetenswaardigheden kabinetsformaties
Kabinetsformaties kunnen heel verschillend verlopen. Naast het staatshoofd (vroeger) en de voorzitter van de Tweede Kamer (sinds 2012) kunnen informateurs, formateurs en verkenners een rol spelen in het proces. ... en 1967. in 1913 trachtte de vrijzinnig-democratische voorman bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... van maart 2006 was de pvda van wouter bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Als het over de geur en smaak van wijn, likeur of parfum gaat, schrijf je dan boeket of bouquet?
Bouquet is het gewoonst als het gaat om een beschrijving van de geur en smaak van wijn/likeur en de geur van een parfum. Boeket betekent meestal '(mooie) bos bloemen'. ... en de geur van een parfum. boeket betekent meestal '(mooie) bos - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wetenswaardigheden staatssecretarissen
Wie waren de jongste en oudste staatssecretarissen, hoeveel vrouwelijke staatssecretarissen waren er en wat waren hun maatschappelijke en bestuurlijke achtergronden? Rondom welke staatssecretarissen speelde er een crisis? ... minister-president. andere voorbeelden zijn veldkamp, netelen bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Fractievoorzitters Tweede Kamer
Een fractievoorzitter is de leider van zijn fractie, een groep Kamerleden van dezelfde partij. Hij of zij voert het woord bij belangrijke debatten, zoals over de regeringsverklaring en bij de algemene beschouwingen over de rijksbegroting. ... balkenende (cda), zalm (vvd) balkenende iv balkenende (cda), bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Aftredende bewindslieden
Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... zelf. voorbeelden in november 2008 zegden pvda-vicepremier bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Achtergrond informateurs
Sinds 1951 wordt meestal een informateur bij benoemd bij de aanvang van een kabinetsformatie. De informateur onderzoekt de mogelijkheden om een formatie te vormen. Benoeming van een informateur gebeurt ook vaak als er een tussentijdse crisis is ontstaan. ... pvda 2017 schippers demissionair minister van vws vvd 2012 bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Wanneer gebruik je mits en wanneer tenzij?
Mits betekent '(alleen) als', 'op voorwaarde dat'. Het is juist in bijvoorbeeld 'De hond mag mee het bos in, mits hij aangelijnd wordt' ( alleen als / op voorwaarde dat de hond is aangelijnd, mag hij mee). ... dat'. het is juist in bijvoorbeeld 'de hond mag mee het bos - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Kabinetscrisis 2006: de 'Ayaan-crisis'
Op 30 juni 2006 bood minister-president Balkenende het ontslag aan van de bewindslieden van D66 en stelden hij en de overige bewindslieden hun portefeuilles ter beschikking. De D66-bewindslieden stapten op, nadat de D66-fractie een dag eerder het vertrouwen in minister Verdonk had opgezegd. ... verworpen, maar de steun van d66 was voor pvda-fractieleider bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdA en Tweede Kamerverkiezingen 2006
De PvdA haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 33 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Wouter Bos. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Samen sterker - werken aan een beter Nederland'. ... 2006 33 zetels in de tweede kamer. lijsttrekker was wouter bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Ben van Berkel
architect Ben van Berkel en zijn partner kunsthistorica Caroline Bos (1959, kunstgeschiedenis Birkbeck College in Londen) zijn verantwoordelijk voor prikkelende gebouwen die opvallen door een esthetische schoonheid. ... ben van berkel en zijn partner kunsthistorica caroline bos - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... grote winnaar was de pvda. met de nieuwe lijsttrekker wouter bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2012
Het kabinet-Rutte II is het eerste kabinet dat door het 'nieuwe formeren' tot stand is gekomen. De Tweede Kamer had hierbij het initiatief en de Koningin werd uit het formatieproces gehaald. Informateurs Henk Kamp (VVD) en oud-PvdA-leider Wouter Bos werden door de Tweede Kamer benoemd. ... informateurs henk kamp (vvd) en oud-pvda-leider wouter bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
In hoeverre heeft Nederland al een gekozen minister-president?
Naar aanleiding van de discussie over de gekozen minister-president zou men zich de vraag kunnen stellen of Nederland in de praktijk niet al lang een, zij het impliciet, gekozen minister-president heeft. ... te zitten. bij de verkiezingen van 2003 was pvda-leider wouter bos - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 9