YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: bijleveld geografische naam eerste kabinet-ruijs de beerenbrouck mr. h. () bijleveld mark rutte hirsch ballin joop atsma rita verdonk wilma mansveld ronald plasterk mansholt staatssecretarissen staatssecretaris - aftreden ploumen tussentijds aftreden bewindslieden elisabeth schmitz roemer teeven bomhoff linschoten verkiezingsdag roel in 't veld braks plasterk schenden aftredende stemmen onjuist/onvolledig informeren tweede kamer opstelten parlementaire informatieplicht heinsbroek lardinois van der hoeven benk korthals veerman fred teeven timmermans frans weekers bijlhout van der linden : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 42 voor - bijleveld - in 0.0537569522857666 seconden.

Bijleveld - (geografische naam)

Bijleveld (Woerden, U) 1217 kopie Bylevelt, Bilevelt 1, 1280-1287 op bilenvelt 2, ca. 1307 Bilenvelt 3, 1325 op Bilenvelt 4, 1394 Bylevelt 5, 1398 Bilenveld 6, water: 1665 Bijlevelt 7; Naar de overeenkomst in vorm met een bijl, met → veld 'open vlakte, ontginnings- of ontwateringseenheid'. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           

Mr. H. Bijleveld

Amsterdamse advocaat die als jonge man (hij was 33 jaar) korte tijd minister van Marine in het eerste kabinet-Ruijs de Beerenbrouck was. Dankte zijn ministerschap waarschijnlijk vooral aan het feit dat hij compagnon van minister De Vries was geweest. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Onjuist/onvolledig informeren Tweede Kamer
Het onjuist informeren van de Tweede Kamer wordt als een 'politieke doodzonde' gezien. Toch betekende dat slechts zelden dat een bewindspersoon om die reden moest aftreden. Vraag is soms of de bewindspersoon schuld had aan die onjuiste informatie en of er geen 'verzachtende omstandigheden' waren. ... minister bijleveld ontkende toen stellig dat hij een brief had ondertekend over een contract voor de levering van onderdelen van nieuwe marinesche - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Aftredende bewindslieden
Er kunnen diverse redenen zijn waarom een bewindspersoon tussentijds aftreedt. Er kan een conflict optreden met de collega's over het te voeren beleid, de Tweede Kamer kan het vertrouwen opzeggen, of er kunnen persoonlijke redenen aan vertrek ten grondslag liggen. ... de laatste minister die aftrad nadat de begroting was verworpen, was in 1919 minister bijleveld van marine. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Stemmen op de verkiezingsdag
Op de verkiezingsdag zijn de stembureaus van half acht 's ochtends tot negen uur 's avonds open. Iedereen die stemgerechtigd is, kan dan zijn stem uit brengen. Wie niet zelf kan stemmen, kan iemand anders machtigen. ... naar aanleiding daarvan besloot staatssecretaris bijleveld (binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) in oktober 2007 alle goedkeuringen voor het gebruik van stemmachines te laten verva - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
CDA en Tweede Kamerverkiezingen 2010
Het CDA haalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 21 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Jan Peter Balkenende. Voor de verkiezingen had het CDA 41 zetels in de Tweede Kamer. Meteen na de bekendmaking van de voorlopige verkiezingsuitslag kondigde Balkenende zijn vertrek uit de politiek aan. ... hieraan voldeden: kandidaat stemmen jan peter balkenende 947.785 maxime verhagen 56.106 ank bijleveld-schouten 49.036 jan kees de jager 46.452 ab klink 33.115 joop atsma 22.003 sabine uitslag 15.933 sabine uitslag stond op plaats - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1989
Bij deze vervroegde Tweede Kamerverkiezingen handhaafde het CDA haar positie als grootste partij. Net als in 1986 werden 54 zetels gehaald. De PvdA verloor drie zetels en kwam op 49. Winst was er voor D66 (van negen naar twaalf zetels) en voor het GPV (van één naar twee zetels). ... enmoller, de gpv'er eimert van middelkoop, de latere d66-staatssecretaris gerrit ybema, de latere cda-vicefractievoorzitter ank bijleveld en de pvda'ers rob van gijzel, ella kalsbeek en jan van zijl. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Christen-Democratisch Jongeren Appèl (CDJA)
Het Christen Democratisch Jongeren Appèl (CDJA) is een onafhankelijke politieke jongerenorganisatie die verbonden is met het CDA. De jongerenorganisatie kwam tot stand na een fusie van de KVPJO (KVP-Jongeren), ARJOS (ARP-Jongeren) en CHJO (CH-Jongeren). ... prominente ex-leden ank bijleveld-schouten marja van bijsterveldt fred borgman wim van de camp camiel eurlings hans huibers eddy van hijum jan kees de jager ad k - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mechelen, Margaretha van
... bijleveld is het ook erg onwaarschijnlijk dat louise de coligny haar persoonlijk heeft gekend, gelet op de brief die zij op 5 maart 1603 - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2010
De kabinetsformatie van 2010 leidde tot samenwerking van VVD, CDA en PVV in het minderheidskabinet-Rutte I. Naast een regeerakkoord werd er een gedoogakkoord gesloten met de PVV. De grote interne verdeeldheid van het CDA over een toekomstige samenwerking met de PVV was bepalend voor het gezicht van de formatie en in eerste instantie zetten de christendemocraten zich in voor een samenwerking tussen de VVD, PvdA D66 en GroenLinks. ... ank bijleveld-schouten, cda ank bijleveld (1962) is sinds 1 januari 2011 commissaris van de koning(in) in overijssel. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Janusz Korczak
Jeugdportret (uit Koning Matthijsje de Eerste) Janusz Korczak is het pseudoniem van Henryk Goldszmit, die op 22 juli 1878 of 1879 in Warschau werd geboren in een welgestelde familie van geassimileerde joden. ... bijleveld, 1984. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
Kabinet-Balkenende IV (2007-2010)
Het kabinet-Balkenende IV van CDA, PvdA en ChristenUnie, kwam tot stand nadat coalities van CDA en PvdA met SP en of met GroenLinks niet mogelijk waren gebleken. Het nieuwe kabinet trad op 22 februari 2007 aan na een relatief vlotte formatie van 89 dagen. ... bijleveld-schouten (cda) (22 februari 2007 - 23 februari 2010) onderwijs, cultuur en wetenschap minister: dr. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
L.A. van Roijen
Hoogleraar in Delft met een officiersachtergrond. Kortstondig minister van Oorlog en Marine in het eerste kabinet-De Geer. Trad formeel af omdat hij tegen het samenvoegen van die beide defensie-ministeries was. ... bijleveld, maria arnoldina henriette kinderen 1 zoon en 3 dochters vader j.b.h. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nessersluis - (geografische naam)
Nessersluis (De Ronde Venen, U) 1851 NESSERSLUIS 1, 1899 Nessersluis 2; Naar de → sluis 'waterkering met deuren' aan het einde van het Bijleveld, een schutsluis voor de turfvaart via de Amstel, bij het plaatsje → Nes_aan_de_Amstel. - (bron: Etymologiebank)

                                                                                                                                           
Duivenvoorde en Wassenaar, Henrica van
... de van duivenvoorders en wassenaars bleven katholiek (bijleveld, 162-163). - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Kabinet-Ruijs de Beerenbrouck I (1918-1922)
Dit centrumrechtse kabinet regeert in het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog en in de roerige jaren die daarop volgen. Hoewel ARP, CHU en katholieken, alleen samen met enkele kleine partijen een meerderheid hebben, wordt toch een overwegend christelijk kabinet gevormd onder leiding van de eerste katholieke minister-president, de Limburgse Commissaris van de Koningin Charles Ruijs de Beerenbrouck. ... bijleveld (arp) (17 april 1919 - 5 januari 1920) minister a.i.: ir. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Bols, Arnolda Alexandrina
... bijleveld, 'de dood van een jong meisje. - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Roijen, Jean François van (1878-1942)
... zoon van jan barend hendrik van roijen, officier, en louisa aletta bijleveld (ook bekend onder de naam byleveld). - (bron: Biografisch Woordenboek van Nederland)

                                                                                                                                           
Periode van het Staatsbewind (1801-1805)
Op grond van de Grondwet van 16 oktober 1801 komt er een nieuw soort regering: het Staatsbewind. Dat twaalf leden tellende college heeft veel macht. Het heeft wetgevende macht, kan verdragen sluiten met andere landen, beheert de nationale financiën en heeft het opperbevel over leger, vloot en politie. ... 1803 latere benoemingen gockinga, c.h., van 4 januari 1802 tot 17 december 1804 bicker, j.b., van 8 juni 1803 tot 29 april 1805 bijleveld, c.g., van 1 november 1803 tot 29 april 1805 secretarissen van staat secretaris van staat minister: mr. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Commissaris van de Koning(in)
De commissaris van de Koning (CvdK) vertegenwoordigt van oorsprong het koninklijk gezag in een provincie en treedt dan ook nu in een provincie op als vertegenwoordiger van de Nederlandse regering. De commissaris van de Koning is voorzitter van Provinciale Staten, maar officieel geen lid. ... (ank) bijleveld-schouten 2011-01-01 overijssel th.j.f.m. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Meiners, Nicoline Sara Laurentia
... leontine bijleveld red., de getijden van nicoline meiners. - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Ingmar Heytze
Nederlands dichter en schrijver, geboren 16 februari 1970 in Utrecht. ... utrecht, bijleveld, 2001 het ging over rozen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mr. P.J. (Pieter Jelles) Troelstra
De grote voorman van de sociaaldemocraten aan het einde van de negentiende en begin van de twintigste eeuw. Was advocaat in Leeuwarden en richtte in 1894 met 11 anderen de SDAP op. Kwam in 1897 met Van Kol in de Tweede Kamer en werd, ondanks de afkeer die anderen van zijn denkbeelden hadden, al snel erkend als goed politiek debater. ... bijleveld (arp) - versloeg in 1902 bij tussentijdse verkiezingen in het kiesdistrict amsterdam iii j.w. - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Hans Borrebach
Henri Carl Johan Elisa Borrebach, geboren op 5 mei 1903 in Den Haag, was de zoon van een welgestelde notaris. De middelbare school heeft hij niet afgemaakt en evenmin de opleiding architectuur/technisch tekenen aan de kunstacademie, maar met reclametekenen had hij in de jaren twintig meteen succes. ... bijleveld, [1935]. - (bron: Algemeen letterkundig lexicon - dbnl)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 142