YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: literair arthur rimbaud cultuur muziek kunst maximalen paul claes paul verlaine franse-literatuur expressionistische literatuur decadentisme symbolisme-in-de-literatuur paul auster dylan thomas decadence duitse literatuur decadentie koning-arthur king-arthur arthur sullivan arthur miller arthur schlesinger groningen arthur rubinstein arthur blonk arthur bliss arthur honegger arthur conley arthur meulemans arthur grumiaux arthur nikisch design film arthur adamov arthur japin arthur schopenhauer schopenhauer schopenhauers arthur penn arthur silver : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 278 voor - arthur rimbaud - in 0.0234308242797852 seconden.

Arthur Rimbaud

Arthur Rimbaud (1854-1891) Franse dichter (20 oktober 1854 - 10 november 1891) Jean Nicolas Arthur Rimbaud was een vertegenwoordiger van het symbolisme en een van de grote vernieuwers van de dichtkunst. ... arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Maximalen
Groep Nederlandse dichters die met hun poëzie vertegenwoordigd zijn in de bloemlezing 'Maximaal!', in 1988 samengesteld door Arthur Lava. Deze dichters -Pieter Boskma (1956), Bart Brey (1955), Koos Dalstra (1950), René Huigen (1962), Johan Joos (1957), Tom Lanoye (1958), K. ... zijn in de bloemlezing 'maximaal!', in 1988 samengesteld door arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Claes
Geboren: 30 oktober 1943 Leuven, Belgie. Vlaamse dichter, auteur, vertaler. Paul Claes is niet alleen in Leuven geboren en getogen maar woont en werkt ook in de Brabantse stad, waar hij aan de oudste universiteit van de Lage Landen niet alleen Grieks en Latijn studeerde maar, na enkele jaren werkzaam te zijn geweest als journalist, zich ook in de Germaanse filologie bekwaamde, met als zwaartepunt de Nederlandse en Engelse letteren. ... 1986 d. h. lawrence: vijgen 1986 john milton: sonnet 1986 arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Verlaine
Paul 1896), Frans dichter. Verlaine werkte eerst als ambtenaar bij het ministerie en leidde daarna een rusteloos zwerversbestaan dat louter afhing van zijn drankzucht en enkel werd onderbroken door een gevangenschap van twee jaar omdat hij zijn vriend Arthur Rimbaud met een schot verwond had. ... door een gevangenschap van twee jaar omdat hij zijn vriend arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
expressionistische literatuur
Expressionistische literatuur Expressionisme == uitdrukkingskunst, [Frans/lat.' expression' = 'uitdrukking']. Zie ook Expressionisme Expressionistische Kunst Expressionistische Muziek Expressionisme algemeen Kunstrichting van het modernisme die nieuwe literaire vormen vestigde (dit in tegenstelling tot de traditie van de beschrijvende traditie), die het primaire van elk schepsel, respectievelijk de psychische uitdrukking van de mens en een vitaal levensgevoel wil uitdrukken of wil omzetten. ... oftewel op de gedachte van verlossing door mensenliefde van arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Franse-literatuur
De Franse literatuur bestaat uit de literaire verhalende, lyrische en dramatische teksten in de Franse taal. Het gaat hierbij om teksten van auteurs uit Frankrijk en de (voormalige) Franse koloniën, uit Wallonië, Franstalig Zwitserland en Franstalig Canada. ... de romans die ertoe behoren verhalen de avonturen van koning arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Dylan Thomas
Dylan (Marlain) Thomas ... die ten onder gingen aan hun eigen succes (james dean, arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Duitse literatuur
Onder Duitse literatuur verstaat men die literaire werken, die in het Duits zijn geschreven. Ook de Oostenrijkse literatuur en de Duitstalige Zwitserse literatuur vallen hier dus onder, al worden deze in later perioden ook los gezien. ... van fransen als stephane mallarme, charles baudelaire en arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Symbolisme-in-de-literatuur
Literaire stroming die van Frankrijk uitging en zich vanaf 1890 over heel Europa verspreidde. Ze verwierp de objectieve weergave van de werkelijkheid van het realisme en het naturalisme en probeerde het onderliggende en irrationele waarneembaar te maken. ... waren o.a. charles baudelaire, paul verlaine, arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Auster
Amerikaanse schrijver en dichter, geboren 3 februari 1947 te Newark in New Jersey. Paul Auster (1947) is een postmoderne dichter en (detective)romanschrijver die in zijn werk magisch realisme vermengt met de bestaande werkelijkheid. ... zo vertaalde hij werk van o.a. charles baudelaire, arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
decadentisme
Decadentisme, ook wel décadence of decadentie genaamd, is een geestelijke stroming die in het laatste kwart van de negentiende eeuw vooral onder de ontwikkelden in West-Europa aanhang vond. Karakteristiek is de teleurstelling over de teloorgang van zekerheden, van verlies van duidelijkheid over de na te streven toekomst, maar ook van weerzin tegenover de blinde geldzucht van de burgerlijke maatschappij en het geloof dat de wetenschap en industrie alle problemen zullen oplossen. Kunst is een vrijplaats van die banale wereld. Uiterste schoonheid en zuiverheid moeten worden nagestreefd. ... typische decadenten zijn de franse auteurs paul verlaine, arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Koning-Arthur

Koning Arthur ... arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Arthur Schlesinger

Arthur Schlesinger Jr. (1917-2007) Amerikaanse historicus en schrijver. Door zijn toegankelijke schrijfstijl vonden Schlesingers boeken de weg naar het grote publiek. ... arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Arthur Miller

Arthur Miller (1915, New York City-2005) Amerikaanse toneelschrijver, Arthur Miller is een van de belangrijkste auteurs van het naoorlogse Amerikaanse toneel. ... arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

arthur sullivan

Arthur Sullivan sinds 1883 Sir. ... arthur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Arthur Blonk

Robert Arthur ( Arthur) Blonk, (Haarlem 1945 - 2012 Steenwijk) Fotograaf. Volgde van 1967-1975 de Technische Universiteit te Eindhoven en was tot 1983 stedebouwkundig ingenieur en architect. ... arthur - (bron: Kunstbus Groningen)

                                                                                                                                           

arthur bliss

Arthur Bliss Arthur Bliss geb. 2-8-1891 te Londen, gest. 1975 te Londen Engels componist Arthur Bliss studeerde aan het Royal College of Music te Londen, waar hij o.a. leerling was van Vaughn Williams en Holst. ... arthur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
arthur nikisch

arthur nikisch

Arthur Nikisch Arthur Nikisch geboren Lébényi Szent Miklós, Hongarije 12 oktober 1855, gestorven Leipzig, 23 januari 1922 Duits dirigent van Hongaarse afkomst Arthur Nikisch studeerde vanaf 1866 aan het conservatorium in Wenen, waar hij viool studeerde bij Joseph Helmessberger en compositie bij Dessoff. ... arthur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

arthur conley

Arthur Conley Amerikaanse soulzanger die in 1967 een Top 10-hit scoort met 'Sweet Soul Music'. Ook 'Funky Street' en 'People Sure Act Funny' halen de Nederlandse Top 40. Arthur Conley (57) overlijdt op 17 november 2003 in zijn woning in Ruurlo. ... arthur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

arthur rubinstein

Rubinstein "Heroic" Polonaise Arthur Rubinstein Artur Rubinstein geboren Lódz, 28-1-1887, gestorven Genève, 20-12-1982 Amerikaans pianist van Poolse afkomst Geboren in Lodz, Polen, in 1887, werd Arthur Rubinstein één van de grote pianisten van de 20ste eeuw. ... arthur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

arthur grumiaux

Arthur Grumiaux Arthur Grumiaux geboren 21-3-1921 Villers-Perwin, gestorven 16-10-1986 Brussel Belgisch violist violist. Daarnaast volgde Grumiaux piano-onderricht. Van 1926 tot 1932 studeerde hij aan het conservatorium van Charleroi, waar hij viool en piano bij Fernand Quinet studeerde en behaalde een eerste prijs in beide disciplines. ... arthur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
arthur honegger

arthur honegger

Arthur Honegger (Le Havre, 10 mrt. 1892 - Parijs, 27 nov. 1955), Zwitsers componist. In Le Havre op 10 maart 1892 uit een Duits-Zwitsers protestants echtpaar geboren, groeit Arthur Oscar Honegger op in Frankrijk als Fransman. ... arthur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
arthur meulemans

arthur meulemans

Arthur Meulemans Arthur Meulemans geboren Aarschot 19 mei 1884, gestorven Etterbeek 29 juni 1966 Belgisch componist en dirigent Arthur Meulemans studeerde onder meer bij Edgar Tinel en Aloys Desmet aan het Lemmensinstituut in Mechelen. ... arthur - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           

Arthur Japin

Nederlands schrijver, geboren te Haarlem, 26 juli 1956, ... arthur - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 10