YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine uit Noordbroek

Geen cookies, geen trackers, geen reclame, alleen serieuze betrouwbare websites.

Suggesties:
(de)selecteer verwante onderwerpen: design radical-design anti-design antidesign contra-design 2009 1992 latijn engels anti-modernisme frans kunst antiek italiaans gruppo strum cultuur grieks taal ettore sottsass sottsass memphis studio alchymia riccardo dalisi alchymia studio alchimia alchimia superstudio oudhoogduits oudengels oudfries middelnederlands oudnederlands alternatieve spelling joe colombo xanti schawinsky alessandro guerriero lino sabattini colombo paolo deganello semiotiek : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2623 voor - anti design - in 0.17911696434021 seconden.

anti-design

Anti-Design Een beweging die opgang maakte in Italië in navolging van Ettore Sottsass's meubeltentoonstelling in Milaan in 1966. Sottsass was de voorloper van verschillende kleinere individuele groeperingen die in 1980 in de memphis beweging samensmolten. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

anti-modernisme

Ontstaan uit de activiteiten van de Italiaanse anti-design beweging. Op het eind van de jaren zestig groeide het uit tot een internationaal concept daar meer en meer designers de formalistische waarden van het modernisme gingen verwerpen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Gruppo Strum
Radical design groep, opgericht in 1963 in Turijn. De belangrijkste vertegenwoordigers van Radical Design waren de ontwerp- en architectuurgroepen Superstudio, Archizoom, UFO (opgericht in 1967 in Florence), Gruppo 9999 (opgericht in 1967 in Florence), Cavart (opgericht in 1973 in Padua), Libidarch (opgericht in 1971 in Turijn) en Gruppo Strum. ... het verschil met anti-design was de sterkere politieke wil om de ideologische structuren van de heersende strekkingen aan te vallen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ettore Sottsass
Ettore Sottsass
Oostenrijks- Italiaanse architect, designer, schrijver en kunstenaar, geboren 14 september 1917 te Innsbrück in Oostenrijk - overleden 31 december 2007 in Milaan. ... rdt benoemd tot artistiek leider van poltronova waar hij verantwoordelijk is voor het ontwerpen en produceren van verschillende anti-design meubels en verlichting, zoals de mobili grigi-tafel en -stoelen van glasvezel ( 1970). - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alchimia
Studio Alchymia Opgericht in Milaan in 1976 door de architect Alessandro Guerriero (1943) als een galerie. Guerriero boodt designers de ruimte om hun prototypes tentoon te stellen en hen op die manier te bevrijden van de druk van de industrie. ... lchimia bracht een tweede golf van radical design teweeg in milaan in de tweede helft van de jaren zeventig en leidde ertoe dat anti-design in de jaren '80 populair werd, alhoewel de beweging tegen die tijd meer internationaal geworden was. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Riccardo Dalisi
Italiaanse designer, geboren 1 mei 1931 in Potenza. Dalisi, medeoprichter van Global Tool, wordt wel een poëtisch ontwerper genoemd, met als inspiratiebron het werk van Gaudi en als specialiteit het vormgeven in glas. ... dit onderzoek vormde de basis voor de discussie over anti-design. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Memphis
Memphis
Memphis was de ontwerpstudio en een ontwerpersgroep (1980/81-1987/88), die door Ettore Sottsass werd opgericht met het doel de Radical Design-beweging nieuw leven in te blazen. ... de producten van de groep zorgden voor veel opschudding - niet in de laatste plaats door de schreeuwerige anti-designagenda. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Superstudio
Superstudio
Radicale experimentele architectuurgroep, opgericht in december 1966 in Florence door Adolfo Natalini (geb. 1941) en Christiano Toraldo di Francia (geb. 1941). ... ' the race of consumerism is definitely wrong' anti-design superstudio was onderdeel van de radicale architectuurbeweging aan het eind van de 60'er jaren. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Joe Colombo
Italiaanse ontwerper, geboren in 1930 in Milaan - overleden 30 juli 1971 door een hartaanval. Joe Colombo was een van de grote namen eind jaren zestig. Een van zijn bekendste ontwerpen is het 'smoke glass', zo gevormd dat je het slechts met de duim hoeft vast te houden en de overige vingers vrij hebt om een sigaret te roken. ... joe colombo's toekomst was een anti-nostalgische toekomst, waarin intelligente technologie elke menselijke activiteit zou helpen en aan de basis zou staan van een - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Alessandro Guerriero
Alessandro Guerriero
In 1976 werd in Milaan door Alessandro Guerriero (1943) het grafisch bureau Studio Alchymia' opgericht, dat al snel uitgroeide tot het middelpunt van de Milanese avant-garde ontwerper Ettore Sottsass, en de gelijkgezinde architectvormgevers Alessandro Mendini, Andrea Branzi, Michele de Lucci en Paola Navone. ... dit bracht een tweede golf van anti-design teweeg in milaan in de tweede helft van de jaren zeventig, alhoewel die beweging tegen die tijd meer internationaal gewo - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Xanti Schawinsky

Zwitserse ontwerper, geboren 26 maart 1904 in Basel - overleden 11 September 1979 in Locarno, Zwitserland. Biografie Alexander ' Xanti' Schawinsky meldde zich na zijn studie schilderkunst en architectuur in Zürich, Keulen en Berlijn aan bij Bauhaus in Weimar waar hij op de theaterafdeling bij Oskar Schlemmer (1888-1943) werkte. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Lino Sabattini
Italiaanse zilversmid, geboren in 1925 in Correggio - leeft in Bregnano bij Como. Sabattini exposeerde regelmatig op de Milanese Triënnales en won belangrijke prijzen met zijn vooruitstrevende ontwerpen waarin hij traditioneel vakmanschap met moderne vormen combineerde. ... een opvallend voorbeeld van de vloeiende stijl vinden we in het anti-functionele zilverpleet koffie- en theeservies como uit 1957 van sabattini, met vormen die superelegante versies lijken van de - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Poul Henningsen
Philosophy of light (1 Deense architect en ontwerper, geboren 9 september 1894 te Ordrup - overleden 31 januari 1967 in Hillerød, Kopenhagen. Poul Henningsen werd de eerste Deense verlichtingsexpert. ... van 1935 tot 1939 zat hij in de redactie van het anti- nazi tijdschrift kulturkampen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paolo Deganello
Italiaanse designer, geboren in 1940 in Este (padua). Bekende ontwerpen van Paolo zijn de opklapbare stoel AEO (1973), de multifunctionele stoel Torso (1982) en de Artifici tafels (1985). ... de anti-design objecten van archizoom waren een ironische en postfunctionalistische reactie op 'de ongeschiktheid' van de esthetiek van - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Peter Shire
Amerikaanse kunstenaar en ontwerper, geboren in 1947 in Los Angeles, Californië. Zijn asymmetrische felgekleurde (onpraktische) keramiek en meubeldesign zijn een exponent van de Californische Postmodernistische 'funk- esthetica' - een soort Anti-Design waarin gebruik wordt gemaakt van 'hot' kleuren en grillige, niet-functionele vormen - die daar eind jaren '60 opkwam. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Semiotiek
De semiotiek (v.) / semiologie De studie van de betekenis van zowel tekens als symbolen. Semiotiek of semiologie is de studie van het wezenlijke karakter, het ontstaan (semiose) en het gebruik van tekens en tekensystemen. ... de semantiek of betekenisleer is een wetenschap die zich bezig houdt met de betekenis van symbolen waarmee vooral de natuurlijke talen die - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
bloedkoraal
Edelkoraal Koraal is een verzamelnaam voor verschillende zeedieren van de klasse Anthozoa. Het zijn diertjes van maar een paar millimeter die, met hun tentakelkrans, wel wat lijken op een zee-anemoon, zie ook neteldieren. ... recentelijk heeft men in het noordelijke deel van de atlantische oceaan bij de aleoeten en bij alaska geel bruine koralen gevonden. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Chris Lebeau
Chris Lebeau
Nederlandse ontwerper, keramist, kunstenaar en docent, geboren 26 mei 1878 - overleden 2 april 1945 in concentratiekamp Dachau. Chris Lebeau was een belangrijk vertegenwoordiger van de Nederlandse Art Deco & Art Nouveau. ... wel bezocht hij vergaderingen en bijeenkomsten van militante anarchisten en antimilitaristen. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Iribe
Franse designer, journalist, kunstenaar en mode- illustrator, geboren 8 juni 1883 te Angoulême - overleden 21 september 1935 in Roquebrune. Iribe ontwierp stoffen, behang en sieraden, meestal met het bloemenmotief dat bekend werd als de 'Rose Iribe' en veel werd nagebootst. ... in 1926 droeg hij als tegenstander van het industrialisme bij aan een anti- modernistisch manifest. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Heinz en Bodo Rasch
Duitse meubelontwerpers Heinz Rasch (1902, Berlijn - 1996) ging in 1916 naar de Kunstgewerbeschule in Bromberg en zat van 1920 tot 1923 op de Technische Hochschule in Hannover. ... meubelfabriek in stuttgart waar zij technisch geavanceerde meubelen van triplex ontwierpen, zoals de eerste twee kilo wegende cantileverstoel (1924) en een klapstoel (1924) voor l.c. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Radicalisme
Radicalisme is een politieke of maatschappelijke filosofie die meerdere betekenissen heeft. Het woord is afgeleid van radix dat wortel betekent. ... dit gebeurde binnen de anti revolutionaire partij, maar uitte zich politiek met name in de politieke partij radikalen en de evangelische volkspartij. ... it uses material from the wikipedia article design er zoals anti-design naar om te breken met de leer van ' good design'. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
postmoderne kunst
Postmoderne kunst kan als historische periode gekarakteriseerd worden. De term wordt voorts ook gebruikt om alle verschillende stromingen te beschrijven die zich afzetten tegen het modernisme. ... postmodern design de modernistische ideologie is anti-traditioneel te noemen; de modernisten zagen hun bezigheden en belangstelling als een breuk met de tradities van de kunst. - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ruys, Wilhelmina Jacoba
... ionaal gerenommeerde kwekerij van vaste planten, moerheim geheten, waarvoor hij al sinds 1896 catalogi uitbracht, inclusief beplantingsadviezen. ... eind jaren 1980 werkte ze op verzoek van een amerikaanse uitgeverij aan een boek over haar ontwerpprincipes: from chaos to design. - (bron: Digitaal Vrouwenlexicon van Nederland)
                                                                                                                                           
Alessandro Mendini
Italiaans ontwerper, auteur en architect, geboren 16 augustus 1931 te Milaan. Alessandro Mendini is een van de topfiguren binnen de postmoderne design-wereld. ... mendini's anti- designactiviteiten luidden het einde van de 'prohibitie' van het modernisme en de wedergeboorte van een symbolische designtaal - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 152