YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: cultuur den uyl pvda wouter bos job cohen lodewijk asscher wim kok pim fortuyn diederik samsom ad melkert politiek leider vondeling ed van thijn nederhorst kvp kabinet-den uyl ppr alexander pechtold hans van mierlo kabinet-cals joop den uyl andre van der louw marcel van dam jos van kemenade klaas de vries jaap burger nebahat albayrak lutz jacobi sdap de quay marijnen drees martijn van dam koos vorrink burger jan pronk van doorn van hall jeltje van nieuwenhoven tweede kamer : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 13725 voor - andre van der louw - in 1.1370210647583 seconden.
Zoekterm van is een van de meest gebruikte woorden! Probeer deze niet te gebruiken!!
We geven maximaal 8000 resultaten op deze zoektermen.

Wisseling politieke leiders bij de PvdA

Het wisselen van politiek leider bij de PvdA ging niet altijd zonder problemen. Per definitie betekent het vertrek van een beeldbepalend politicus onzekerheid. Drees en Den Uyl hadden een zo sterke positie en waren zo beeldbepalend dat hun opvolging direct gevolgen had voor de positie van de PvdA. ... was overigens nog overwogen de populaire vakbondsvoorzitter andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
'Schaduwkabinetten' als mislukte opmaat naar een Progressieve Volkspartij
Kort voor de Tweede Kamerverkiezingen van 28 april 1971 presenteerden PvdA, D'66 en PPR een gezamenlijk, alternatief kabinet. In het najaar van 1972 vormden de drie partijen voor de vervroegde verkiezingen een zogenaamd deelkabinet, een lijst van mogelijke kandidaten voor een kabinetspost. ... meerderheid (5470 tegen 4648 stemmen) de federatieve pvp af. andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Nieuw Links
In 1965 ontstond onder de naam 'Nieuw Links' een vernieuwingsbeweging in de PvdA. Deze groep vernieuwers streefde naar verbetering van de interne partijdemocratie en wilde door een radicaler programma de duidelijkheid in de politiek vergroten. ... leidende figuren in nieuw links waren jan nagel, andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Staatkundige vernieuwing in de jaren zestig
In het midden van de jaren '60 van de twintigste eeuw kwam er van enkele kanten roep om staatkundige vernieuwing. Er was onvrede over het nogal gesloten politieke systeem, waarin een bestuurselite de dienst uitmaakte. ... in de pvda. in 1971 werd de uit nieuw links afkomstige andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitters PvdA
Sinds januari 2012 is Hans Spekman voorzitter van de PvdA. De leden kozen hem in december 2011 met 81,8 procent van de stemmen. Spekman was eerder ruim vijf jaar Tweede Kamerlid en daarvoor vijf jaar wethouder in Utrecht. ... heeft in het verleden vele bekende voorzitters gehad, zoals andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Gouden-Kalf
Het Gouden Kalf is de grote prijs van het Nederlands Film Festival. Sinds 1981 wordt deze prijs jaarlijks tijdens het festival uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices. ... ramos - desi 2000 heddy honigmann - crazy 1999 chris vos & andre - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
PvdA
PvdA ( Nederland) De Partij van de Arbeid is een sociaal-democratische partij, die zowel lokaal, provinciaal, landelijk als Europees is georganiseerd. Met andere socialistische delegaties uit de Europese landen vormt zij de socialistische fractie in het Europees Parlement. ... democratisering op alle niveaus nastreefde. voorlieden waren andre - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... houdt hij zich bezig met kunst en cultuur. meer informatie a. ( andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
André Breton
Andre Breton André Breton Geboren: 18 februari 1896 Tinchebray (Orne) Normandië Gestorven: 1966 Parijs Frans schrijver en dichter, studeerde medicijnen, ontdekte de werken van Sigmund Freud en hield zich bezig met allerlei proefnemingen op het gebied van hypnose en psychoanalyse. ... andre - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... ozutok (groenlinks) officiersopleiding malik azmani (vvd) andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2003
Op 22 januari 2003 werden er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen gehouden. De verkiezingen waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende I. De grote winnaar was de PvdA. Met de nieuwe lijsttrekker Wouter Bos boekte de partij 19 zetels winst en kwam op 42 zetels. ... (groenlinks) - jan marijnissen (sp) - thom de graaf (d66) - andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Leiderschapswisselingen

Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... veling al na enige maanden vertrok. zijn opvolger werd toen andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Burgemeester
Een burgemeester is een door de Kroon benoemde gemeentebestuurder, die lid en voorzitter is van het College van burgemeester en wethouders in een gemeente. De burgemeester heeft een belangrijke rol bij de beleidsvorming in een gemeente en heeft daarnaast speciale verantwoordelijkheid voor de openbare orde. ... andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... van 9 juni 2010 5 zetels in de tweede kamer. lijsttrekker was andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

André van den Heuvel

André van den Heuvel (Tegelen, 4 juni 1927) is een Nederlands acteur, die debuteerde in 1950 in het stuk Amphytrion van Jean-Pierre Giraudoux. ... andre - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Mr. A. (André) Rouvoet
André Rouvoet (1962) was van 22 februari 2007 tot 14 oktober 2010 minister voor Jeugd en Gezin en viceminister-president. Van 23 februari tot 14 oktober 2010 was hij tevens minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. ... a. ( andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
A. (André) Bosman
André Bosman (1965) is sinds 17 juni 2010 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Hij was vlieginstructeur bij de Koninklijke Luchtmacht en was eerder vluchtcommandant en squadronvlieger. Hij werkte onder meer als liason officier op het hoofdkwartier van ISAF in Kaboel. ... ( andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
André Beauneveu
Frans schilder, beeldhouwer en bouwmeester, geboren ca. 1335/1335 in Valenciennes - overleden 1402 (vóór 1413) in Bourges. De Henegouwer André Beauneveu was zowel beeldhouwer als als schilder en miniaturist. ... andre - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Drs. A. (André) Postema
André Postema (1969) is sinds 7 juni 2011 Eerste Kamerlid voor de PvdA. Hij is voorzitter van het College van Bestuur van het Limburgs voortgezet onderwijs en was vicevoorzitter van het College van Bestuur van Universiteit Maastricht (2005-2014). ... a. ( andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kees van Dongen

Frans schilder van Nederlandse afkomst, geboren 26 januari 1877 te Delfshaven - overleden 28 mei 1968 in Monte Carlo. Kees Van Dongen werd vooral bekend door zijn portretten en figuurstukken, maar hij schilderde ook enkele Hollandse landschappen. ... hij met kunstenaars als henri matisse, albert marquet, andre - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Jean François van Roijen

Jean François van Roijen (Arnhem, 27 juni 1878 - Leusden, 10 juni 1942), ook bekend onder de naam Van Royen, was algemeen secretaris van het hoofdbestuur van de PTT en drukker. ... zoals s.h. de roos, jan van krimpen, kuno brinks en andre - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kabinet-Van Agt II (1981-1982)

De verkiezingen maakte dat voortzetting van de coalitie van CDA en VVD niet mogelijk was (74 zetels). Omdat D66 slechts in een kabinet zitting wilde nemen waarvan ook de PvdA deel uitmaakte, was enkel een coalitie van CDA, PvdA en D66 haalbaar. ... andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1994
Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1994 deden zich grote verschuivingen voor. PvdA en CDA verloren fors (respectievelijk 12 en 20 zetels), waardoor de zittende coalitie haar meerderheid verloor. Vrij spectaculair was de komst van de ouderenpartijen (AOV en Unie 55+ ) met maar liefst zeven zetels. ... dittrich en voor groenlinks mohamed rabbae en marijke vos. ook andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Referendum Europese Grondwet
Een meerderheid van de Nederlandse kiezers stemde op 1 juni 2005 tegen de Europese Grondwet bij het eerste nationale referendum ooit in ons land. Drie dagen daarvoor hadden de Fransen dat ook al gedaan. ... voor wel 8 5 d66 voor wel 6 3 christenunie tegen volgens andre - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 1