YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: cultuur verenigde staten vs u.s.a. amerikaanse amerikaans amerika verenigde staten van amerika noord-amerika noord-amerikaans noord-amerikaanse kunst taal aardrijkskundige namen aaneenschrijven amerikaanse grafiek amerikaanse schilderkunst architectuur uitdrukkingen en spreekwoorden amerikaanse architectuur holland-amerika-lijn literair latijns-amerikaanse-literatuur film fotografie hoofdletter of kleine letter namen fourth of july declaration of independence, independence day 4 juli amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring design etymologie engels susan sontag muziek israel land verenigde staten usa : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2068 voor - amerika amerikaanse - in 0.142111778259277 seconden.

Amerika

De Verenigde Staten van Amerika, afgekort VS (Engels: United States of America, afgekort USA of US), is een Noord-Amerikaanse federatie van 50 staten en het district van Columbia (District of Columbia). ... amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Noord-Amerika

Noord Amerika ... amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Amerikaanse grafiek

Moderne Amerikaanse grafiek In de Verenigde Staten werden tot voor korte tijd nog de beste prenten van de XXe eeuw gemaakt door schilders, zoals nu (1956) nog het geval is in Europa. ... amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Latijns-Amerika is met een streepje, maar Spaans Amerika bestaat uit twee losse woorden. Waarom?

Aardrijkskundige namen met een gebiedsaanduiding ( midden, centraal ) of een windrichting schrijven we met een streepje: Centraal-Afrika, Midden-Amerika, Noord-Holland, Zuidoost-Azië, enzovoort (zie ook het advies over Zuidoost-Nederland ). ... amerika - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           

Amerikaanse schilderkunst

Amerikaanse schilder- en beeldhouwkunst in de XXe eeuw Sinds de tweede helft van de zeventiende eeuw heeft de Amerikaanse kunst, die begonnen is als een anonyme ambachtelijke schilder- en beeldhouwkunst, onder voogdij van Europa gestaan. ... amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Amerikaanse architectuur

Bouwen in de Verenigde Staten ... amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Holland-Amerika-Lijn

De Holland-Amerika Lijn was van oorsprong een Nederlandse maatschappij die een scheepvaartverbinding onderhield tussen Nederland en de Verenigde Staten. Het bedrijf had als thuisbasis de haven van Rotterdam. In 1989 werd de maatschappij overgenomen door het Amerikaanse Carnival Corporation & plc. ... amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Latijns-Amerikaanse-Literatuur

De Europese conquistadores die meer dan vijfhonderd jaar geleden voet aan land zetten in Amerika, waren niet bepaald de culturele elite van hun tijd. Het waren avonturiers en bandieten, eerder gedreven door hebzucht dan door roem of eer. ... amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Independence Day
Independence day, ook wel Fourth of July genoemd, is in de Verenigde staten van Amerika een nationale feestdag ter viering van de aanname van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776. In deze verklaring werd de onafhankelijkheid van de VS tegenover het koninkrijk Groot-Brittannië bevestigd. ... ook wel fourth of july genoemd, is in de verenigde staten van amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Susan Sontag
Joods- Amerikaanse Essayiste, romanschrijfster, docente filosofie en toneelregisseuse. Amerikaanse schrijfster Susan Sontag schreef romans en essays en kwam bij nationale kwesties als de oorlog in Vietnam en de aanslagen van 11 september fel uit voor haar mening. ... sontag joods- amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Norman Rockwell
Amerikaanse schilder en illustrator, (3 februari 1894 New York City - 1978) Norman Rockwell verbeeldde in de eerste helft van de vorige eeuw de Amerikaanse oergemeenschapszin. ... rockwell amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Verenigde Staten
De VS is een federatie van vijftig staten in Noord-Amerika (waaronder ook de eilandengroep Hawaï in de Stille Oceaan en het noordelijk gelegen Alaska), en voorts onder meer Puerto Rico, de Maagdeneilanden, Guam en Samoa. ... hoofdinhoud de vs is een federatie van vijftig staten in noord- amerika - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
John Adams
De Amerikaanse componist en dirigent John (Coolidge) Adams (geboren Worcester, Massachusets 15 februari 1947) is één van de bekendste en meest vertolkte componisten van Amerika. Andrew Porter van de New Yorker schreef: Adams is the creator of a "flexible new language capable of producing large-scale works that are both attractive and strongly fashioned. ... adams de amerika - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
Sherwood Anderson
geboren: 1876 Camden, Ohio gestorven: 1941 Een schrijver wiens proza het Amerikaanse korte verhaal tussen de twee wereldoorlogen sterk beinvloedde. sherwood anderson maakte naam als een naturalistisch schrijver met zijn meesterwerk 'Winesburg, Ohio'. ... camden, ohio gestorven: 1941 een schrijver wiens proza het amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Paul Auster
Amerikaanse schrijver en dichter, geboren 3 februari 1947 te Newark in New Jersey. Paul Auster (1947) is een postmoderne dichter en (detective)romanschrijver die in zijn werk magisch realisme vermengt met de bestaande werkelijkheid. ... auster amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ferde Grofe
Ferde Grofé, eigenlijk Ferdinand Rudolph von Grofé geboren 27-3-1892 te New York, gestorven 3-4-1972 te Santa Monica Amerikaans componist, arrangeur, pianist, violist en orkestleider Ferde Grofé groeide op in een muzikale familie, zijn vader was een acteur en een bariton zanger, zijn moeder een celliste en muzieklerares. ... 27-3-1892 te new york, gestorven 3-4-1972 te santa monica amerika - (bron: Muziekbus)

                                                                                                                                           
TTIP: Trans-Atlantisch Vrijhandels- en Investeringsverdrag
De TTIP-onderhandelingen tussen de EU en de Verenigde Staten begonnen in juli 2013. In 2013 en begin 2014 werd er vooral gewerkt aan een agenda voor de onderhandelingen. Hierin werd bepaald welke zaken er besproken moesten worden tijdens de onderhandelingen van het vrijhandelsverdrag. ... - iets wat tot veel kritiek heeft geleid onder de europese en amerika - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Relatie EU-VS
Met de beëdiging van Donald Trump als de nieuwe president van de Verenigde Staten op 20 januari 2017 lijkt de relatie tussen de EU en de Verenigde Staten van Amerika in een onzekere fase te zijn aanbeland. ... 2017 lijkt de relatie tussen de eu en de verenigde staten van amerika - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Herman Miller
Amerikaanse meubelfabrikant, opgericht in 1923 in Zeeland, Michigan. ' A business is rightly judged by its product and service, but it must also face scrutiny and judgment as to its humanity' - D. ... miller amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ansel Adams
Ansel (Easton) Adams is een Amerikaans fotograaf, geboren 20 februari 1902 San Francisco - overleden 22 april 1984 Carmel, Monterrey Mexico. Fotografeerde de nationale parken en kreeg daarvoor drie Guggenheim-prijzen. ... adams ansel (easton) adams is een amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Piet Mondriaan
Detail foto Arnold Newman 1942 Een begaafd beeldend kunstenaar, een van de belangwekkendste - en belangrijkste - figuren in de kunstgeschiedenis van de 20e eeuw. ... stedelijk museum in amsterdam. verkoopt zijn eerste werk in amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
fascisme
Het fascisme (o) ... rechtvaardigheid. daarom is dit symbool aangebracht in de amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Rik van Bentum
Hendrikus Johannes van Bentum, Nederlands beeldhouwer, graficus, grafisch ontwerper, illustrator, schilder; non-figuratief, figuurvoorstellingen, figuurfragmenten; Ruimtelijk aandoend werk in hard edge-stijl. ... laag. het blijven evengoed herkenbare voorwerpen. in de amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Frank Lloyd Wright
Frank Lloyd Wright (1867-1959) Amerikaanse architect en ontwerper, (8-6-1867 Richland Center Wisconsin - 9-4-1959 Phoenix Arizona), wiens ideaal de organische architectuur was, d. ... lloyd wright frank lloyd wright (1867-1959) amerika - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 35