YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: alexander pechtold drs. a. (alexander) pechtold pia dijkstra d66 en tweede kamerverkiezingen 2010 boris van der ham fatma koser-kaya kiesdeler d66 en tweede kamerverkiezingen 2010 alexander pechthold magda berndsen-jansen tweede kamer eerste kamer lijsttrekker d66 kabinet-balkenende ii mark rutte hans van mierlo thom de graaf rita verdonk kabinet-balkenende iv els borst jan peter balkenende verhagen 2017 jan terlouw letty demmers-van der geest minister-president ruud lubbers boris dittrich hans dijkstal tweede kamerverkiezingen van 15 maart 2017 bert bakker 2006 minister de politieke partij democraten 66 fatma koser kaya jan glastra van loon paul rosenmoller democraten 66 (d66) : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 488 voor - alexander pechtold - in 0.039525032043457 seconden.

Drs. A. (Alexander) Pechtold

Alexander Pechtold (1965) is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamerfractie van D66. Hij is fractievoorzitter en politiek leider van D66. De heer Pechtold was van 31 maart 2005 tot 3 juli 2006 minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties. ... a. ( alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Tweede Kamerverkiezingen 2010
D66 behaalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 10 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Alexander Pechtold. Voor de verkiezingen was D66 met 3 zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'We willen het anders'. ... van 9 juni 2010 10 zetels in de tweede kamer. lijsttrekker was alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Tweede Kamerverkiezingen 2006
D66 haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 3 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Alexander Pechtold. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Het gaat om mensen'. D66 had voor de verkiezingen 6 zetels in de Tweede Kamer. ... 22 november 2006 3 zetels in de tweede kamer. lijsttrekker was alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Democraten 66 (D66)
Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is Alexander Pechtold politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. ... sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Tweede Kamerverkiezingen 2012
De Politieke Partij Democraten 66 had bij de verkiezingen van 12 september 2012 Alexander Pechtold als lijsttrekker. Het verkiezingsprogramma is getiteld 'En nu vooruit'. Het verkiezingsprogramma is definitief vastgesteld door de leden tijdens het congres van 24 en 25 augustus. ... democraten 66 had bij de verkiezingen van 12 september 2012 alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekkers D66
Sinds 24 juni 2006 is Alexander Pechtold lijsttrekker van D66. Voor hem was het Thom de Graaf die Roger van Boxtel versloeg in november 2001 bij de verkiezingen van de nieuwe lijsttrekker. De Graaf was in 2002 en 2003 lijsttrekker. ... d66 - hoofdinhoud sinds 24 juni 2006 is alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Rol adviescommissies
PDC, 11 november 2005 ... (pvda) waddenzee president rvc nederlandse spoorwegen 10 (9) alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijvoorzitters D66
Letty Demmers-van der Geest is sinds 13 september 2015 voorzitter van D66. Bekende D66-voorzitters uit het verleden waren Jacob Kohnstamm, Henk Zeevalking en Jan Glastra van Loon. ... bestuurlijke vernieuwing en koninkrijksrelaties werd, was ook alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Tweede Kamerverkiezingen 2017
Democraten 66 (D66) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 Alexander Pechtold als lijsttrekker. De titel van het verkiezingsprogramma luidt 'samen sterker - kansen voor iedereen'. ... democraten 66 (d66) had bij de verkiezingen van 15 maart 2017 alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2006
Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... tegenstanders haar soms nogal drammerig. meer informatie a. ( alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Lijsttrekker van een partij
Een lijsttrekker is de nummer één op de kandidatenlijst van een politieke partij voor de verkiezingen. In de aanloop naar Tweede Kamerverkiezingen berust het politiek leiderschap bij de lijsttrekker van een partij. ... kok op de verkiezingsaffiches. in 2017 stond d66 lijsttrekker alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
De 'Paascrisis'
Op 22 maart 2005 kreeg het voorstel in tweede lezing tot het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming geen tweederde meerderheid in de Eerste Kamer. Een dag later trad minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) af. ... dagen later werd d66-voorzitter en burgemeester van wageningen alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetsformatie 2017
De formatie 2017 stond tot nu toe in het teken van vorming van een kabinet van VVD, D66, CDA en GroenLinks. Daartoe werden twee pogingen ondernomen, maar op 12 juni concludeerde informateur Tjeenk Willink dat een geschil over het migratiebeleid een onoverkomelijk probleem opleverde. ... mark rutte nam oud-fractievoorzitter halbe zijlstra mee, alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Profiel kandidaten Tweede Kamerverkiezingen 2017
Een profiel van de kandidatenlijsten van een aantal partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Voor deze analyse is uitgegaan van het zetelaantal dat wordt genoemd in de Peilingwijzer. ... beckerman (sp) rens raemakers (d66) sadet karabulut (sp) alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerfractie Democraten 66 (D66)
De fractie van D66 heeft sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 negentien leden. Na de verkiezingen van september 2012 telde de D66-fractie twaalf leden. ... zoals het dat ook was van 1994 tot 2002. fractievoorzitter is alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen in Tweede en Eerste Kamer
Omdat we in de Nederlandse politiek een stelsel van evenredige vertegenwoordiging hanteren, bestaan de Tweede en Eerste Kamer uit afgevaardigden van verschillende politieke partijen. Welke partijen in de Kamers zitten kan in theorie dus per vier jaar verschillen. ... sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Burgemeester
Een burgemeester is een door de Kroon benoemde gemeentebestuurder, die lid en voorzitter is van het College van burgemeester en wethouders in een gemeente. De burgemeester heeft een belangrijke rol bij de beleidsvorming in een gemeente en heeft daarnaast speciale verantwoordelijkheid voor de openbare orde. ... niet zo vaak voor. in 2005 werd toenmalig d66-voorzitter alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2012
Op 12 september 2012 waren er vervroegde Tweede Kamerverkiezingen. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Rutte op 23 april 2012. Bij de verkiezingen kon worden gestemd op kandidaten van 21 partijen, waaronder elf nieuwkomers. ... democraten 66 had bij de verkiezingen van 12 september 2012 alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partijen
De Nederlandse democratie is georganiseerd via een partijenstelsel. Bij de organisatie van een partij komt van alles kijken. Bijvoorbeeld de registratie bij de kiesraad, het kiezen van een (politiek) leider en/of de partijfinanciën. ... sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 2010
Op 9 juni 2010 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. Deze waren nodig na de val van het kabinet-Balkenende IV. Op 20 februari 2010 kwam er met de Uruzgan-crisis een einde aan deze Christelijk-sociale coalitie. ... van 9 juni 2010 10 zetels in de tweede kamer. lijsttrekker was alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Voorstel minister De Graaf (D66) voor de gekozen burgemeester
Het kabinet-Balkenende II wilde overstappen op een rechtstreeks door de bevolking gekozen burgemeester. Hiervoor moest de zogenaamde Kroonbenoeming (door de regering) uit de Grondwet worden geschrapt. Nadat de Eerste Kamer in tweede lezing het wetsvoorstel hiervoor verwierp, ontstond in maart 2005 de Paascrisis. ... vernieuwing en koninkrijksrelaties. hij werd opgevolgd door alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Leiderschapswisselingen
Het politieke leven van een partijleider is uiteraard beperkt houdbaar. Een teleurstellend resultaat, het gevoel dat het wel 'mooi' is geweest, maar ook leeftijd of gezondheid kunnen redenen zijn voor vertrek. ... lijsttrekkerschap van lousewies van der laan had gewonnen werd alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kabinetscrises
Een kabinet kan vanwege een intern conflict of door een conflict met Tweede Kamer of Eerste Kamer ten val komen. Bij interne conflicten kan worden gedacht aan een meningsverschil tussen ministers over een te nemen maatregel of over een wetsvoorstel dat in behandeling is. ... in overleg een 'paasakkoord.' de graaf werd opgevolgd door alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Benoemde/gekozen burgemeester
De burgemeester wordt in Nederland door de Kroon benoemd. Dat gebeurt op voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties na aanbeveling van de gemeenteraad en een vertrouwenscommissie van de gemeente. ... was een feit. uiteindelijk werd de graaf opgevolgd door alexander - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 10