YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kunst action painting actieschilderkunst tachisme dripping painting drip painting post-painterly abstraction color field painting color field painters color field jorn asger jorn jackson pollock pollock jasper johns barnett newman bloot naakt naakte post-painterly-abstraction kunststromingen naakten jack tworkov blote nude postpainterly abstraction kunststroming cultuur lataster van golden abstrakte kunst gorky daan van golden automatisme arshile gorky ger lataster larry rivers taal bradley walker tomlin yves klein : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 201 voor - action painting actieschilderkunst - in 0.0201530456542969 seconden.

action painting

Action painting is een vorm van abstract expressionisme. Zoals in de actiekunst de lichamelijke, spontane uitdrukking op de voorgrond treedt, zo is ook voor de actieschilderkunst de handeling van het aanbrengen van verf, het schilderen als handeling zelf, van algeheel belang. ... action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Tachisme
tachisme [Fr. 'la Tache' = 'de vlek'] Stijlbenaming in de moderne schilderkunst, die rond 1950 in Parijs en de VS is ontstaan. De term komt van de Franse criticus Seuphor. ... van het surrealisme. zie ook actieschilderkunst, art-informel, action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

dripping painting

dripping painting, of drip painting is een schildertechniek in de action painting. Onder dripping painting verstaat men een voor de action painting typische schildertechiek waarbij de kunstenaar de verf op het doek smakt of laat druppelen zodat een abstracte constructie van gebroken lijnen en vlekken ontstaat. ... painting, of drip painting is een schildertechniek in de action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
color field painting

color field painting

1962 Josef Albers Hommage aan het vierkant: "Between 2 Scarlets" Color field painting of Post Painterly Abstraction is een richting in het abstract expressionisme die rond 1960 in de Verenigde Staten ontstond. ... 2 scarlets" color field painting of post painterly abstr action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Asger Jorn
Asger Jorn painting Deens schilder, 03.03.1914 Vejzum (Jutland) Denemarken - overleden 01.05.1973 Arhus Kopenhagen. Woonde sinds 1937 meestal te Parijs, waar hij medestichter was van Cobra. ... in zijn werk de creatieve spontaniteit tot uitwerking brengen ( action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jackson Pollock
Untitled, ca. 1939-40 Amerikaans schilder, 28.01.1912 Cody (Wyoming) - 11.08.1956 Southampton (U.S. A.) De Amerikaanse kunstenaar Jackson Pollock is samen met bijvoorbeeld Willem De Kooning het boegbeeld van het Amerikaanse abstract expressionisme, hoewel Pollocks werk doorgaans wordt omschreven als action-painting. ... hoewel pollocks werk doorgaans wordt omschreven als action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
barnett newman
Amerikaanse schilder en beeldhouwer, geboren 29 januari 1905 te New York - overleden 4 juli 1970 aldaar. Een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het color-field-painting. ... van new york city, met hun manifest "on the need for political action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jasper Johns
Jasper Johns (1930) Amerikaanse kunstenaar, geboren 15 mei 1930 te Augusta (Georgia), hij groeide op in Allendale ( South-Carolina). De Amerikaanse kunstenaar Jasper Johns wordt samen met Rauschenberg beschouwd als een van de kunstenaars die na het abstract expressionisme baanbrekende veranderingen in de moderne kunst introduceerden. ... expressionisme niet volledig: hij bedekt op een typische action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kunststromingen
Richting, gevolgde stijl in de kunst. kunststromingen 60.000-30.000-15.000 vC Prehistorische kunst, paleolithische- kunst (ijstijdkunst): 'venusbeeldjes', Altamira, Lascaux. ... g. rietveld, j. sert, mart stam, kenzo tange, 1931 abstr action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Post-Painterly-Abstraction

Post Painterly Abstraction of new abstraction Een term, in 1964 in het leven geroepen door de Amerikaanse criticus Clement Greenburg voor een tentoonstelling in het Los Angeles Museum of Art, waar hij conservator was. ... action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Naakt
Naakt
[Lat. actus = beweging, bezigheid] Het afbeelden van een naakt menselijk lichaam. De oorspronkelijke betekenis heeft vooral betrekking op de, door het ongeklede model ingenomen houding voor kunstzinnige en anatomische studies. ... zijn fluxus- performance painting ceremony in 1971. hier wordt action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Jack Tworkov
Sea Play, 1958 Pools- Amerikaans schilder, geboren 1900 te Biala Polen, gestorven 1982 Provincetown Massachusetts. Jack Tworkov was een vertegenwoordiger van het abstract expressionisme en de Action Painting. ... een vertegenwoordiger van het abstract expressionisme en de action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Daan van Golden
Relevante verwijzingen: Daan van Golden groeit op in de smeltkroes van emoties die kenmerkend is voor de internationaal getinte sfeer van de roze buurt van Rotterdam. ... stijl dat internationaal de toon aangaf in die tijd. action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
automatisme
Een werkwijze die een psychische toestand, de droom, omzet in een automatisch handelend gebeuren. Het begrip automatisme werd geïntroduceerd in het surrealisme. ... na de tweede wereldoorlog in het abstract expressionisme, de action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Ger Lataster
Nederlands kunstenaar, tekenaar, schilder, beeldhouwer, keramist, graficus, muurschilder, schilder, landschappen en non-figuratief, geboren 16 Februari 1920 in Schaesberg (Landgraaf), Zuid-Limburg. ... het dynamische karakter van de abstract expressionistische action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Arshile Gorky
Arshile gorky Amerikaanse schilder van Armeense afkomst, geboren 1904/1905? in Turks- Armenië - overleden 21 juli 1948 Sherman, Connecticut " When someting is finished, that means it's dead, doesn't it? ... abstracte en expressionistische schilderkunst met name op de action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
abstrakte kunst
Abstracte Kunst Abstracte kunst duidt een voorstellingswijze aan die afziet van elke relatie tot de zichtbare werkelijkheid en die als middelen slechts gebruik maakt van de kleur, de vorm en de lijn. ... kleuren ( abstract expressionisme, tachisme, l' art informel, action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Larry Rivers
Larry Rivers (ca. 1948) in zijn Second Avenue atelier in New York Amerikaanse kunstenaar, geboren 17 augustus 1923 in de Bronx te New York - overleden 2002 Southampton, New York. ... de voorlopers van de popart. zijn drippings zijn typerend voor action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Klaas Kloosterboer
Nederlandse schilder en beeldhouwer, leeft en werkt in Amsterdam, Kunsten, Amsterdam Het werk van Klaas Kloosterboer werd in 1992 in het Centraal Museum in Utrecht voor het eerst aan een groter publiek getoond. ... dat "de handeling" als handeling wordt gepresenteerd: "acted action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
art informel
l' art-informel (of informele kunst) Het Franse woord 'informel' dient in dit verband als 'vormloos' te worden opgevat. Art-informel of informele kunst is een vorm van abstracte kunst die teruggaat op expressionistische manieren van afbeelden. ... hem gebruikt voor een geheel van cobra, lyrische abstractie, action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
jaren vijftig
Jaren Vijftig consumptiemaatschappij In de tweede helft van de twintigste eeuw verandert door de groei van de economie en de ontwikkeling van de electronische media de woonomgeving van de mens. ... werden schilderijen kleurvelden, van gigantisch formaat. de action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Georg Baselitz
Duits schilder, beeldhouwer, tekenaar en graficus, geboren 23 januari 1938 in Deutschbaselitz ( Saksen). Woont en werkt in Derneburg. Baselitz keerde zich af tegen de dominante minimalistische abstracte kunst van de jaren '60 en greep terug naar de wortels van de Europese expressieve schilderkunst. ... een centrale plaats in. uiterlijk is zijn werk verwant aan de action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Kees van Bohemen
Nederlandse graficus en schilder, geboren 27 september 1928 in Den Haag - overleden 22 september 1985 aldaar. Kees van Bohemen wordt beschouwd als een van de meest complete Nederlandse schilders van de twintigste eeuw. ... met blauw, bruin en rose. van bohemen werd beinvloed door de action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Karel Appel
Nederlandse schilder, beeldhouwer, tekenaar en dichter, geboren 25 april 1921 Amsterdam - overleden 3 mei 2006 in Zürich, Zwitserland. Karel Appel wordt beschouwd als een prominent exponent van het expressionisme uit de tweede helft van de twintigste eeuw. ... expressionisme en zijn werkwijze kan dan ook als een vorm van action - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 35