YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: vvd pvda eerste kamer tweede kamer d66 sgp arp sp christenunie 2017 tweede kamerverkiezingen van 15 maart 2017 kabinet-balkenende iv kabinet-rutte ii mark rutte kabinet-rutte i documentatiecentrum nederlandse politieke partijen geert wilders jan marijnissen 2003 lijst 2017 egbert schuurman tiny kox kees van der staaij rita verdonk emile roemer agnes kant socialistische partij 3 zetels oud 2007 2011 2 zetels 2015 ed nijpels arie slob hans wiegel roel kuiper liberale staatspartij vrijzinnig-democratische bond partij van de vrijheid : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 2836 voor - 3 zetels - in 0.194293975830078 seconden.
Socialistische Partij (SP)
De SP is een socialistische, eurosceptische partij. Sinds 5 maart 2010 is Emile Roemer politiek leider. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'. ... emile roemer eerste kamer 9 zetels tiny kox europees parlement 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)
Orgaan ... de sgp. zetels orgaan aantal fractievoorzitter tweede kamer 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)
De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, maar met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij (LSP). ... gebied progressievere standpunten. politiek leider is sinds 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
ChristenUnie (CU)
De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds november 2015 Gert-Jan Segers. ... tweede kamer 5 zetels gert-jan segers eerste kamer 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij van de Arbeid (PvdA)
De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 vicepremier Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. ... maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Partij voor de Dieren (PvdD)
De Partij voor de Dieren (PvdD) beschouwt dieren als de allerzwaksten in de samenleving en wil dierenwelzijn terugbrengen op de politieke agenda. Politiek leider van de Partij voor de Dieren is Marianne Thieme. ... thieme was lijsttrekker bij de tweede kamerverkiezingen in 200 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
DENK
DENK is een politieke partij, die zich richt op respect voor alle Nederlanders. De partij werd op 9 februari 2015 gepresenteerd. De partij is gevormd, nadat Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk de PvdA-fractie hadden verlaten. ... kuzu. zetels orgaan aantal fractievoorzitter tweede kamer 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Democraten 66 (D66)
Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Sinds zijn verkiezing tot lijsttrekker op 24 juni 2006 is Alexander Pechtold politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. ... de partij heeft tien zetels in de eerste kamer. van mei 200 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
50PLUS (50PLUS)
Deze politieke partij richt zich met name op de belangen van 50-plussers. De partij vindt dat deze groep onvoldoende is vertegenwoordigd in de Nederlandse politiek. De partij werd in januari 2011 door Jan Nagel, Maurice Koopman en Alexander Münninghoff gelanceerd en werd op 5 november 2011 formeel opgericht. ... en 2017 was henk krol de lijsttrekker van deze partij. in 201 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
GroenLinks (GL)
GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. Voorzitter van de Tweede Kamerfractie van GroenLinks is sinds 12 mei 2015 Jesse Klaver. De huidige partijvoorzitter is Marjolein Meijer. ... europees parlement 2 zetels bas eickhout provinciale staten 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Ledental Tweede en Eerste Kamer sinds 1815
Tegenwoordig heeft de Tweede Kamer 150 en de Eerste Kamer 75 leden, maar dat was niet altijd zo. De huidige aantallen dateren uit 1956. De omvang van Tweede en Eerste Kamer staat soms ter discussie. Sommige partijen willen een kleiner parlement. ... en overijssel 4. het aantal leden halveerde in 18 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

D66 en Eerste Kamerverkiezingen 2003

D66 haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 26 mei 2003 3 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Eddy Schuyer. D66 had voor de verkiezingen 4 zetels in de Eerste Kamer. ... en eerste kamerverkiezingen 200 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Europees Parlement (EP)
De leden van het Europees Parlement worden om de vijf jaar rechtstreeks gekozen door de burgers van de Europese Unie. Het Europees Parlement wordt dan ook geacht een stem te geven aan de volkeren van de 28 landen die aan de Unie deelnemen, en vooral te letten op het belang van de Unie in zijn geheel. ... (land) frankrijk, belgie en luxemburg grondslag artikel 22 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

ChristenUnie en Tweede Kamerverkiezingen 2003

De ChristenUnie haalde bij de verkiezingen van 22 januari 2003 3 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was André Rouvoet. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Samen leven naar bijbelse waarden'. De ChristenUnie had voor de verkiezingen 4 zetels in de Tweede Kamer. ... en tweede kamerverkiezingen 200 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Eerste Kamerverkiezingen 2007
D66 haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 29 mei 2007 2 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Gerard Schouw. D66 had voor de verkiezingen 3 zetels in de Eerste Kamer. ... lijsttrekker was gerard schouw. d66 had voor de verkiezingen 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Zetelverdeling Tweede Kamer 1946-heden
In het overzicht staat de zetelverdeling in de Tweede Kamer per verkiezingsjaar aangegeven. In onderstaand tabel is aangegeven hoe de zetels wisselen van 'kleur' na de verkiezingen. ... van 'kleur' na de verkiezingen. partijen '46 '48 '52 '56 '59 '6 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Tweede Kamerverkiezingen 2010
D66 behaalde bij de verkiezingen van 9 juni 2010 10 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Alexander Pechtold. Voor de verkiezingen was D66 met 3 zetels vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'We willen het anders'. ... was alexander pechtold. voor de verkiezingen was d66 met 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
D66 en Tweede Kamerverkiezingen 2006
D66 haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 3 zetels in de Tweede Kamer. Lijsttrekker was Alexander Pechtold. Het verkiezingsprogramma was getiteld 'Het gaat om mensen'. D66 had voor de verkiezingen 6 zetels in de Tweede Kamer. ... d66 haalde bij de verkiezingen van 22 november 2006 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
PvdA en Eerste Kamerverkiezingen 2011
De PvdA haalde bij de Eerste Kamerverkiezingen van 23 mei 2011 14 zetels in de Eerste Kamer. Lijsttrekker was Marleen Barth. De PvdA had voor de verkiezingen ook 14 zetels in de Eerste Kamer. ... de pvda haalde bij de eerste kamerverkiezingen van 2 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1959
Omdat de PvdA bij deze vervroegde Tweede Kamerverkiezingen twee zetels verloor, werd de KVP met 49 zetels de grootste partij. Grote winnaar was echter de VVD van Oud, die zes zetels won, op 19 kwam en de ARP als derde partij voorbij streefde. ... zetels partij stemmen pct. zetels winst/verlies kvp 1.895.914 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1982
Onder aanvoering van Ed Nijpels won de VVD bij deze vervroegde Tweede Kamerverkiezingen tien zetels (van 26 naar 36 zetels). De PvdA herstelde zich van een zware nederlaag bij de Statenverkiezingen van maart en won drie zetels ten opzichte van 1981. ... vervroegde tweede kamerverkiezingen tien zetels (van 26 naar 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1981
Grote winnaar van de Tweede Kamerverkiezingen van 1981 was D'66. Die partij ging onder aanvoering van Jan Terlouw van acht naar zeventien zetels. De 'grote drie' CDA, PvdA en VVD verloren respectievelijk vijf, negen en twee zetels. ... zetels partij stemmen pct. zetels winst/verlies cda 2.676.525 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Verkiezingen en zetelverdeling Europees Parlement 2009 (Nederland)
Bij de verkiezingen voor het Europees Parlement (EP) in 2009 werd CDA de grootste Nederlandse partijen in het EP met twintig procent van de stemmen, goed voor 5 zetels. Nieuwkomer PVV wist met 17 procent van de stemmen en 4 zetels de tweede parij te worden. ... de tweede parij te worden. pvda, vvd groenlinks behaalden 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Tweede Kamerverkiezingen 1952
Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 1952 behaalde de PvdA van premier Drees een goed resultaat. Dankzij winst van drie zetels kwam zij gelijk met de KVP (die twee zetels verloor) en qua stemmenaantal streefde zij de KVP zelfs voorbij. ... en zetels partij stemmen pct. zetels winst/verlies pvda 1.545. 3 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 64