YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kabinet-balkenende iv kabinet-balkenende ii d66 pvda cda mark rutte vvd alexander pechtold geert wilders wouter bos jan peter balkenende groenlinks sp tweede kamerverkiezingen rita verdonk pim fortuyn partij voor de dieren femke halsema christenunie jan marijnissen marianne thieme sgp 2006 ruud lubbers agnes kant formatie boris dittrich jozias van aartsen hilbrand nawijn fred teeven maria van der hoeven kabinet-balkenende iii maxime verhagen andre rouvoet bas van der vlies klaas de vries lousewies van der laan partij voor de vrijheid nebahat albayrak ronald van raak : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1602 voor - 2006 - in 0.0908470153808594 seconden.

Kabinetsformatie juli 2006

Het kabinet-Balkenende III van CDA en VVD werd gevormd, nadat op 29 juni 2006 de D66-Tweede Kamerfractie het vertrouwen in uit het kabinet-Balkenende II had opgezegd en de D66-ministers zich daaruit hadden terugtrokken. ... juli 2006 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Tweede Kamerverkiezingen 2006

Op 22 november 2006 vonden er Tweede Kamerverkiezingen plaats. De verkiezingen waren aanvankelijk gepland op 15 mei 2007, maar werden vervroegd door de val van het kabinet-Balkenende II. ... kamerverkiezingen 2006 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

AKO-literatuurprijs 2006

AKO literatuurprijs 2006 Uit een aanbod van 345 Nederlandstalige boeken in het genre oorspronkelijk literair proza voor volwassenen (zowel fictie als non-fictie) heeft de jury van de AKO Literatuurprijs 2006 een eerste selectie gemaakt van 22 titels. ... 2006 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           

Kabinetscrisis 2006: de 'Ayaan-crisis'

Op 30 juni 2006 bood minister-president Balkenende het ontslag aan van de bewindslieden van D66 en stelden hij en de overige bewindslieden hun portefeuilles ter beschikking. De D66-bewindslieden stapten op, nadat de D66-fractie een dag eerder het vertrouwen in minister Verdonk had opgezegd. ... 2006 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinet-Balkenende III (2006-2007)

Het kabinet-Balkenende III van CDA en VVD werd gevormd, nadat op 29 juni 2006 de D66-Tweede Kamerfractie het vertrouwen in uit het kabinet-Balkenende II had opgezegd en de D66-ministers zich daaruit hadden terugtrokken. ... iii ( 2006 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Kabinet-Balkenende II (2003-2006)

Het kabinet-Balkenende II, met CDA, VVD en D66 als deelnemende partijen, kwam tot stand nadat een (eerste) poging om een kabinet van CDA en PvdA te formeren, was mislukt. Omdat CDA en VVD samen geen meerderheid hadden en de LPF zichzelf had gediskwalificeerd als regeringspartij werd de voormalige coalitiepartner uit Balkenende I ingeruild door D66. ... ii (2003- 2006 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Top-100-kunstenaars-2006

Top 100 kunstenaars Nederland 2006 Kunstbus Top 100 invloedrijke kunstenaars in Nederland 2006 Naast de meer serieuze Elsevier top 100, Kunstbeeld top 100 en Artfacts top 100, werden we in de media overspoeld met lijsten populairste of belangrijkste kunstenaars gebaseerd op de meest uiteenlopende criteria. ... 2006 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Winst/verlies coalitiepartijen
Regeringsdeelname was voor partijen vaak electoraal minder voordelig. Slechts zelden (1977, 1998 en 2012) was er winst voor de gezamenlijke regeringspartijen. Succesvol was vooral het kabinet-Kok I (1994-1998), al was er toen wel flink verlies voor regeringspartij D66. ... pvv -9 2010 cda-cu cda -20 cu -1 -21 (2010) (pvda) pvda -3 2006 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Aantal deelnemende partijen Tweede Kamerverkiezingen
De eerste jaren na de Tweede Wereldoorlog waren er relatief weinig partijen die deelnamen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Nadat in 1956 het zeteltal was verhoogd van 100 naar 150 kregen nieuwkomers steeds meer kans, en dat succes droeg bij aan de groei van het aantal partijen aan verkiezingen deelnam. ... partijen sinds 1959. jaar aantal 2017 28 2012 21 2010 19 2006 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Grootste winnaar/verliezer bij TK-verkiezingen
De verschuivingen in zetels bij Tweede Kamerverkiezingen zijn steeds groter geworden. Wie boekten de afgelopen jaren de meeste winst en leden het grootste verlies? ... grootste winst winst in voor 26 2002 lpf 19 2003 pvda 16 2006 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           

Is herdenken juist in bijvoorbeeld 'In 2006 herdacht het Genootschap Onze Taal zijn 75-jarig bestaan'?

Nee. Herdenken betekent volgens de grote Van Dale onder meer 'de herinnering aan iets vieren, hulde aan een afgestorvene of afwezige brengen'. En die betekenis past niet goed in deze zin: niet de herinnering aan het 75-jarig bestaan wordt gevierd, maar de oprichting van het genootschap 75 jaar geleden. ... herdenken juist in bijvoorbeeld 'in 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt een wit voetje proberen te halen vandaan en wat betekent het?
Een wit voetje bij iemand proberen te halen betekent 'bij iemand in de gunst proberen te komen'. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) wordt er meestal ook mee bedoeld dat iemand door te slijmen iets wil bereiken bij een hogergeplaatste, of bij zo iemand in een goed blaadje wil komen. ... volgens het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt iemand op stang jagen vandaan en wat wordt ermee bedoeld?
Iemand op stang jagen betekent 'iemand boos maken'. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) gebeurt dat vaak op een plagende manier (net als bij iemand in de gordijnen jagen of iemand op de kast jagen ). ... volgens het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wat wordt bedoeld met de K3-eilanden?
Veel mensen zullen K3 vooral kennen als de naam van een Belgisch meidengroepje. Maar K3 heeft sinds 2006 ook een andere betekenis: de K3 of de K3-eilanden is de verzamelnaam voor de Caraïbische eilanden Bonaire, Saba en Sint-Eustatius. ... de naam van een belgisch meidengroepje. maar k3 heeft sinds 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wat is juist: co-existentie of coëxistentie?
Volgens de officiële spelling is co-existentie juist. In onze eigen Spellingwijzer Onze Taal en op Spellingsite.nu hebben we echter ook het alternatief coëxistentie opgenomen. Dit was tot 2006 de officiële spelling van dit woord, en het is nog steeds een gangbare spelling. ... echter ook het alternatief coexistentie opgenomen. dit was tot 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt de uitdrukking het geheim van de smid vandaan en wat wordt ermee bedoeld?
Het geheim van de smid wordt vaak gebruikt als er sprake is van iets waarvan maar een paar mensen weten hoe het in elkaar zit of hoe het gemaakt wordt. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) gaat het vaak om "een cruciaal, voor buitenstaanders niet goed te begrijpen onderdeel in het fabriceren van een bepaald product". ... volgens het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Wat is opzoomeren?
Opzoomeren is voor het eerst opgenomen in de veertiende druk van Van Dale (2005) en het Witte Boekje (2006); Koenen vermeldde het al in 1999. Het betekent 'op eigen initiatief de openbare ruimte opruimen en netjes houden'. ... in de veertiende druk van van dale (2005) en het witte boekje ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt op de bonnefooi vandaan?
Op de bonnefooi betekent 'op goed geluk, zonder van tevoren iets te regelen of af te spreken'. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) wordt deze uitdrukking vaak gebruikt met betrekking tot een reis die wordt ondernomen. ... volgens het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt de zegswijze de hond in de pot vinden vandaan?
De hond in de pot vinden betekent dat je ergens aankomt waar het eten net op is. Vaak wordt ermee bedoeld: zó laat thuiskomen dat de andere gezinsleden al helemaal klaar zijn met eten. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) wordt deze zegswijze ook wel gebruikt in de ruimere betekenis 'niets krijgen, omdat alles al naar anderen is gegaan'. ... eten. volgens het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt de zegswijze iemand te grazen nemen vandaan?
Iemand te grazen nemen heeft verschillende betekenissen. Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) noemt 'iemand voor de gek houden', 'iemand bedriegen', 'iemand te pakken nemen' en 'iemand lichamelijk letsel toebrengen'. ... betekenissen. het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt op je tellen passen vandaan?
Op je tellen passen betekent 'goed opletten, voorzichtig zijn'. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) is 'Je moet op je tellen passen!' vaak een waarschuwing; misschien is het soms zelfs wel een dreigement. ... volgens het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt de zegwijze dat spant de kroon vandaan?
Dat spant de kroon betekent 'dat overtreft alles'. Deze zegswijze heeft volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vaak een negatieve bijklank; ze wordt gebruikt voor zaken die in negatieve zin opvallen. ... heeft volgens het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt de uitdrukking liefdewerk oud papier vandaan?
Liefdewerk oud papier betekent volgens Van Dale (2005) 'werk dat of daad die belangeloos, gratis verricht wordt'. Volgens het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) klinkt er soms in door dat er eigenlijk wél iets tegenover zou moeten staan. ... volgens het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Waar komt de uitdrukking aan mijn lijf geen polonaise vandaan?
Aan mijn lijf geen polonaise! wordt meestal uitgeroepen als iemand ergens niets van moet hebben. Het betekent iets als 'niets voor mij, dat rare/ingewikkelde gedoe!' Het Groot Uitdrukkingenwoordenboek van Van Dale (2006) vermeldt dat de uitdrukking ook gebruikt wordt om aan te geven dat je ergens niet aan wilt beginnen omdat je het te veel gedoe vindt. ... gedoe!' het groot uitdrukkingenwoordenboek van van dale ( 2006 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 60