YAGOOBLE.COM

Een zoekmachine voor Kunstbus

De lexicons Kunstbus en Muziekbus zijn grote verzamelingen artikelen over kunst, muziek, cultuur en design.
(de)selecteer verwante onderwerpen: kabinet-kok i tweede kabinet-kok kabinet-lubbers iii kabinet wim kok tweede kamerverkiezingen financieel-economisch beleid in cijfers 1997 kabinet-kok i (1994-1998) 1995 1994 1998 paars i kok i 1996 taal werkwoord enkelvoud/meervoud persoonsvorm getallen woordgebruik lidwoord design europese commissie europees parlement europese unie raad gewone wetgevingsprocedure raadsformatie niet met het onderwerp zou moeten bezighouden aangepaste gekwalificeerde meerderheid sander dekker beleid jeugd en onderwijs tibor navracsics (hongarije) onderwijs vaste commissie voor onderwijs, cultuur en wetenschapsbeleid (ocw) - tweede kamer eurocommissaris voor onderwijs, cultuur, jongeren en sport erasmus martin van rijn : deselecteer alle suggesties
  Resultaten 1 - 24 van 1274 voor - 1997 - in 0.0674419403076172 seconden.
Kabinet-Kok I (1994-1998)
Het kabinet-Lubbers III hield na de Tweede Kamerverkiezingen van 1994 71 van de 103 zetels over, waardoor voortzetting van de coalitie van PvdA en CDA uitgesloten was. Een coalitie van PvdA, VVD en D66 leek het meest voor de hand te liggen. ... een europese munt (de euro) zijn in volle gang. op 2 oktober 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Kinderen gebruiken tijdens hun spel de verleden tijd soms op een vreemde manier. Bijvoorbeeld: 'Dan was jij Harry Potter en ik Hermelien Griffel.' 'Ja, en dan ging ik zwerkballen en ging jij naar de bibliotheek.' Welke functie heeft de verleden tijd hier?
Door de verleden tijd te gebruiken, maken de kinderen duidelijk aan elkaar dat ze doen alsof. De Algemene Nederlandse Spraakkunst (ANS, 1997) maakt de volgende opmerking over dit gebruik van de verleden tijd: "In kindertaal kunnen imperfectum [onvoltooid verleden tijd] en plusquamperfectum [voltooid verleden tijd] in een spelsituatie niet-werkelijkheid uitdrukken, bijv. ... dat ze doen alsof. de algemene nederlandse spraakkunst (ans, 1997 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Kun je zeggen: 'Het is haar honderdeneende overwinning'?
Ja, volgens de Algemene Nederlandse Spraakkunst (1997) kan dat. De ANS vermeldt: "Naast honderd (en) één, duizend (en) één zijn zowel honderd en eerste, duizend en eerste als honderd en eende, duizend en eende mogelijk. ... overwinning'? ja, volgens de algemene nederlandse spraakkunst ( 1997 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Het is één boek en twee boeken; waarom is het dan nul boeken en niet nul boek?
Over het zelfstandig naamwoord na hoofdtelwoorden zegt de Algemene Nederlandse Spraakkunst (ANS, 1997) alleen dit: "Bepaalde hoofdtelwoorden (behalve één) worden gewoonlijk gecombineerd met substantieven in het meervoud, bijv. ... hoofdtelwoorden zegt de algemene nederlandse spraakkunst (ans, 1997 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Als een ambtenaar vertrouwelijke informatie heeft doorgespeeld, horen en lezen we in de media: 'De ambtenaar heeft gelekt.' Is lekken hier juist?
Ja, lekken is in deze betekenis helemaal ingeburgerd. Bijna alle hedendaagse woordenboeken vermelden bij lekken onder andere iets als 'geheime, vertrouwelijke informatie laten uitlekken'. Van Dale geeft deze betekenis voor het eerst in de elfde druk (1984). ... woordenboek (1985), parlementaal (1991) en politieke woorden ( 1997 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
'U kunt hier overstappen op lijn 3 en op (de) lijnen 6 en 7.' Waarom is in het meervoud opeens een lidwoord nodig?
Het lidwoord is niet nodig bij een zelfstandig naamwoord dat iets aanduidt wat enig in zijn soort is, een exemplaar of individu dat ondubbelzinnig geïdentificeerd kan worden, bijvoorbeeld omdat er een letter, een nummer of een naam achter staat. ... unieke referentie"; de algemene nederlandse spraakkunst (ans, 1997 - (bron: Genootschap Onze Taal)

                                                                                                                                           
Onderwijs- en jeugdbeleid
De Europese Unie voert sinds de jaren '70 beleid op het gebied van onderwijs, beroepsopleiding, jeugd en sport. De doelen van dit beleid, waaronder levenslange kennisvergaring voor iedereen, zijn vastgelegd in de verdragen van Maastricht (1992) en Amsterdam (1997). ... vastgelegd in de verdragen van maastricht (1992) en amsterdam ( 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Benno Premsela
Benno Premsela (1920-1997) ... premsela benno premsela (1920- 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Martin Kippenberger
Duitse schilder, (1953, Dortmund, Duitsland - 1997, Wenen, Oostenrijk), De Polemische antikunst van Kippenberger sluit aan op het dadaisme en fluxus. Hij werkt in diverse technieken en vindt zijn materiaal in beelden en tekstcitaten uit de massamedia, alledaagse voorwerpen, schilderijen en foto's; zo construeert hij rond zijn eigen biografie een caleidoscopische en vaak ongerijmde wereld. ... kippenberger duitse schilder, (1953, dortmund, duitsland - 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Voorzitterschap Europese Unie
Elk half jaar (van januari t/m juni en van juli t/m december) wordt de Europese Unie voorgezeten door een lidstaat. Het land dat voorzitter is, leidt de vergaderingen van de Raad van de Europese Unie. Uitzondering hierop is de Raad Buitenlandse Zaken die wordt voorgezeten door de Hoge Vertegenwoordiger voor het buitenlands- en defensiebeleid. ... 1966, 1969, 1972, 1976, de eerste helft van 1981, 1986 en 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Mijke de Jong
Mijke de Jong, geboren 23 september 1959, Rotterdam, regisseert televisiedrama, speelfilms, korte films, documentaires en theaterstukken. Haar films wonnen verschillende prijzen waaronder het Gouden Kalf voor Beste Actrice in 1997 voor de vijf actrices van Broos. ... prijzen waaronder het gouden kalf voor beste actrice in 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Wet op de Onderwijsraad
Wet van 15 mei 1997 tot instelling van een vast college van advies van het Rijk op het terrein van het onderwijs (Wet op de Onderwijsraad) ... onderwijsraad - hoofdinhoud letterlijke tekst wet van 15 mei 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Th.M. (Theresa) May
Theresa May (1956) is sinds 13 juli 2016 minister-president van het Verenigd Koninkrijk en leider van de Britse Conservatieven. Na haar studie in Oxford werkte zij in het bankwezen en in 1997 zij lid van het Lagerhuis. ... na haar studie in oxford werkte zij in het bankwezen en in 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Prof.Ir. J. (Jerzy) Buzek
Jerzy Buzek (1940) was van 14 juli 2009 tot 1 januari 2012 voorzitter van het Europees Parlement. Vanaf 2004 is hij lid van dat Parlement. Buzek was in 1997-2001 minister-president van Polen. Hij volgde een opleiding als scheikundig ingenieur en was actief in de wetenschap, onder meer als hoogleraar. ... vanaf 2004 is hij lid van dat parlement. buzek was in 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
A.Ch.L. (Tony) Blair
Tony Blair (1953) was in 1997-2007 minister-president van het Verenigd Koninkrijk. Sinds 2007 is hij VN-gezant voor het Midden-Oosten. Blair begon zijn loopbaan als advocaat en werd in 1983 voor Labour lid van het Lagerhuis voor een district in Noordoost Engeland. ... (tony) blair - hoofdinhoud tony blair (1953) was in 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Yevgeni Chaldei
Geboren: 1917 Moskou Gestorven: 1997 Russische fotograaf, Chaldei fotografeerde o.a. alle Sovjet-leiders, van Stalin tot Jeltsin. Opleiding als staalarbeider. ... chaldei geboren: 1917 moskou gestorven: 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
P. (Pierre) Moscovici
Pierre Moscovici (1957) is sinds 1 november 2014 het Franse lid van de Europese Commissie. In de Commissie-Juncker heeft hij de portefeuille economische en financiële zaken, belastingen en douaneunie. Moscovici was partijfunctionaris en Kamerlid voor de PS en in 1997-2002 minister voor Europese zaken. ... moscovici was partijfunctionaris en kamerlid voor de ps en in 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Prof.Mr. G.J.J. (Guus) Heerma van Voss
Guus Heerma van Voss (1957) is sinds 2012 staatsraad bij de Afdeling advisering van de Raad van State. Hij was daarvoor wetenschapper in Tilburg en Maastricht en is vanaf 1997 hoogleraar sociaal recht in Leiden. ... daarvoor wetenschapper in tilburg en maastricht en is vanaf 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Barber van de Pol
Barber van de Pol ( Veenendaal, 1949 ) studeerde Spaanse taal- en letterkunde in Amsterdam. Zij vertaalde een groot aantal romans, gedichten en verhalen. Voor de vertaling van Rayuela, een hinkelspel van Cortázar kreeg ze de Martinus Nijhoffprijs. ... hinkelspel van cortazar kreeg ze de martinus nijhoffprijs. in 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Aldo Rossi
Italiaans architect, stedebouwkundige, designer, schilder en theoreticus, geboren 3 mei 1931 in Milaan - overleden 4 september 1997 in Milaan. ... geboren 3 mei 1931 in milaan - overleden 4 september 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
D.M. (David) Davis
David Davis (1948) is sinds 13 juli 2016 de Britse minister voor het verlaten van de EU. Hij is sinds 1997 voor de Conservatieven lid van het Lagerhuis en bekleedde diverse posten in schaduwkabinetten, zoals schaduwminister voor Binnenlandse Zaken. ... de britse minister voor het verlaten van de eu. hij is sinds 1997 - (bron: Parlement & Politiek)

                                                                                                                                           
Theodoros Stamos
Amerikaans schilder van Griekse afkomst, geboren 31 december 1922 in New York, gestorven 1997 in New York Biografie Theodoros Stamos wordt geboren op 31 december 1922 in New York als zoon van Griekse immigranten. ... afkomst, geboren 31 december 1922 in new york, gestorven 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Friso ten Holt
Henri Friso ten Holt, (1921-1997), Nederlands aquarellist, beeldhouwer, glasschilder (glas in lod), schilder, textielkunstenaar (weeftechniek), tekenaar (pen en pastel), etser, lithograaf, kopergraveur, van landschappen, portretten, religie, stillevens en strandgezichten. ... ten holt henri friso ten holt, (1921- 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
Vic Gentils
Geboren 1918 in Ilfracombe. Overleden 1997 in Aalst. Expositie Museum voor Moderne Kunst (PMMK) Van 8-5 t/m 26-9-2004 Vic Gentils (Ilfracombe, 1918 - Aalst, 1997) kan beschouwd worden als één van de belangrijkste exponenten van het ' nouveau réalisme' in ons land. ... gentils geboren 1918 in ilfracombe. overleden 1997 - (bron: Kunstbus)

                                                                                                                                           
 


Als u vragen heeft kunt u deze stellen op
kunstbus@gmail.com.

Pageviews: 40